VatanBilgisayar'dan alınan sistem nasıl iade edilir?

Mağazadan alınan ürünler sıfır, kutusu açılmamış şekilde iade edilebiliyor. Seninki kullanılmış ikinci el artık. Geri almazlar. Araştırmadan veya buraya danışmadan alarak hata yapmışsın. Biz bir şey alırken YouTube açıp 3060 vs 6700 XT, 5600 vs 12400F gibi karşılaştırmalarla ilgili 100 tane video izliyoruz. Fazladan para ödemiş olabilirsin ama iyi sistem almışsın. Bence kullanmaya devam et.

PSU Rampage, RDR'de 10-15 dk geçirince oldu.

Ses konusunda size sadece PSU'yu değiştirebilirler de yani komple iade almayıp direk PSU birebir veya başka bir model ile. Bu durumda bir şey yapamayabilirsiniz. Performans olayında adamlar test eder. Performans da bir sıkıntı vermez ise yine sonuç alamazsınız.

Dediğiniz nokta da ise 6750XT ile denk değil olayında kabul ettiğiniz için üstlerinden bu durumu atabilirler. Ben vatan da değil ama başka bir mağaza da elektronik satışında çalışmıştım ürünü görerek mağaza da aldıktan sonra iade işi çok zor. Hatta ürün aynı değil ama Arçelik fırın mağazadan aldık beğendik. Ürün eve geldi alt taraf pişirmiyor ben hemen iade durumuna baktım dedim sıkıntı çıkmasın mağazadan görüp aldığım için 14 gün iade sürecim yok direk teknik servsis geliyor bakıyor. Hatta evde kek pişiriyor :D

Neyse ki sorunu adam çözdü alt taraf rezistansa bağlı kablo yerinden çıkık gelmiş.

Ancak ben bu ürünü internetten alsaydım 14 gün içinde iade edebiliyordum. Yani durum böyle

Siz biraz mağazayı zorlarsanız bilemem. Ama zor bir ihtimal.

Mağazadan alınan ürünler sıfır, kutusu açılmamış şekilde iade edilebiliyor. Seninki kullanılmış ikinci el artık. Geri almazlar. Araştırmadan veya buraya danışmadan alarak hata yapmışsın. Biz bir şey alırken YouTube açıp 3060 vs 6700 XT, 5600 vs 12400F gibi karşılaştırmalarla ilgili 100 tane video izliyoruz. Fazladan para ödemiş olabilirsin ama iyi sistem almışsın. Bence kullanmaya devam et.
Müşterinin ikame olarak sunulan üründen bilgisinin olması gerekmez.Mağaza çalışanı yanlış bilgi veriyor.Arada fark var.

Vatanın mağazalardaki iade politikası ile ilgili bir yazısı var ise atabilir misiniz?

Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve mesafeli sözleşmeler yönetmeliği gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme formunda ve sözleşme metninde yazılı olan usule uyarak iade edebilir veya değiştirebilir.

Sadece mesafeli satış dediği internetten alımlarda.

Hocam bende iyi sistem olduğunu az çok biliyorum fakat rx6750xt almak varken 14bin tl civarına neden 19bin tl vereyim.

Müşterinin ikame olarak sunulan üründen bilgisinin olması gerekmez.Mağaza çalışanı yanlış bilgi veriyor.Arada fark var.
Yanlış bilgiyi ispatlayamazsın. Müşteri alacağı şeyden sorumludur. İnsan 15bin 20bin lira verip aldığı şeyin ne olduğunu bilmez mi? Mağaza çalışanı zorla aldırtmıyor. Kararını verip parayı ödeyerek alan kişi müşteridir.

Müşterinin ikame olarak sunulan üründen bilgisinin olması gerekmez. Mağaza çalışanı yanlış bilgi veriyor. Arada fark var.

Peki yanlış vermedim derse ne yapacaksınız? Ben böyle yerlerde çalıştım adam diyecek ki ben öyle bir şey demedim ne olacak? Ki böyle oluyor genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı