VatanBilgisayar'dan alınan sistem nasıl iade edilir?

Hocam ayrıca kargo imkanım yoktu o yüzden vatan tercih ettim.

Hocam güzel bir şey yapıyorsunuz yani gidip almak yanlış değil. Ben bugüne kadar 3 kez sistem topladım vatandan hepsini mağazadan gidip aldım.

Ancak çalışanlara işin gerçeği çok güvenmeyeceksiniz. Forumlar bunun için var. Siz buralarda almadan önce araştıracaksınız. Size en iyi bilgiyi size bir şey satmaya çalışan değil, tarafsız şekilde kendi kullanmış biri verir. Tabii ki her çalışan yalancı veya kötü niyetli değil ancak maalesef firmalar patronlar müdürler. Adama sat sat sat diyor ne olursa olsun.

Misal elinde 3060 mı fazla bunu önerin iteleyin diyorlar. O da gelene bunu öneriyor. Veya bunun gibi durumlarda o an ne olursa kazançlı gelen o duruma göre hareket ediyorlar. Belki daha ucuza işini görecek bir ürünü o daha çok satış ve kar yapsın kotası dolsun diye sana daha pahalı olanı zorluyor.

O nedenle forumlar da konuları okumak, konu açıp fikir almak çok önemli tabii ki burada da yanlış bilgi veren olabilir ama büyük bir ortam olduğu için hata varsa onlar da düzeltiliyor. O yüzden ne alırsanız alın ama önce araştırmak soruşturmak için buraları kullanın.

Umarım işiniz çözülür. Siz bir görüşün güzellikle anlatın olmadı ya satarsınız ya da PSU'yu değiştirirsiniz.
Ama satma işi de zor iş. Sizi çok uğraştırır. Bunu da göz önünde bulundurun.

Hocam ayrıca kargo imkanım yoktu o yüzden vatan tercih ettim.
Moralini bozma sen. Hayatta olur böyle şeyler. Kimisi 20bin liraya sistem alıyor. Ertesi gün indirimle 13bin lira oluyor. Ben 67 liraya Assassin's Creed oyunu alacaktım. Sonraki indirimde alırım dedim. Oyun 699 lira oldu. RDR 2 98 liraya aldım. Birkaç gün sonra 1150 lira oldu.

Peki yanlış vermedim derse ne yapacaksınız? Ben böyle yerlerde çalıştım adam diyecek ki ben öyle bir şey demedim ne olacak? Ki böyle oluyor genelde.
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz fakat arkadaşımız çözüm arıyor ve ben de anca bunları yapabilirsin bir dene olmazsa zaten yapabileceğin bir şey olmaz demek istiyorum.Yoksa biri bize her yanlış bilgi verildiğinde genelde böyle oluyor dersek işimiz zor. Sonuçta o mağazaya annesi de gitmiş olabilirdi ve teyze sana bunu verelim aynısı denebilirdi.

Hocalarım sistemimden çok pişman değilim sadece indirim geldiği için iade yapmak istedim, iade deneyeceğim olmazsa yapacak bir şey yok.

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz fakat arkadaşımız çözüm arıyor ve ben de anca bunları yapabilirsin bir dene olmazsa zaten yapabileceğin bir şey olmaz demek istiyorum. Yoksa biri bize her yanlış bilgi verildiğinde genelde böyle oluyor dersek işimiz zor. Sonuçta o mağazaya annesi de gitmiş olabilirdi ve teyze sana bunu verelim aynısı denebilirdi.

Ben böyle yerlerde çalıştığım için biliyorum. Yapıyorlar teyze anne amca bakmazlar. Kimseye acımazlar hocam.

Zaten o konuda hemfikiriz denemeden bir şey dememek lazım önce güzellikle konuşulur ikna yolunu bir denesin ama olmama ihtimali ağır basıyor.

Hocalarım sistemimden çok pişman değilim sadece indirim geldiği için iade yapmak istedim, iade deneyeceğim olmazsa yapacak bir şey yok.

İade deneyin olmaz sa PSU'yu değiştirin ses gelme olayı gibi bir durum varsa kaliteli bir marka ile değiştirin bence. Rampage vs sallamasyon markalar. Pahalı sistem var iyi bir marka olsun.

Yapman gerekenler;

Kasayı aldığın tüm parçalarıyla ve kutularıyla eksiksiz, özenli şekilde topla. Nasıl sen aldıysan öyle teslim et.
Daha yüksek bir kasa alacağım için iade etmek istiyorum de.
Kesinlikle kupon olarak iade edilmesini kabul etme, kartla ödediysen kartına iade olmasını iste.
Oldu da ret mi geldi? Direkt tüketici hakem heyetine başvur.
Bu arada iade ederken sana makbuz verecekler, almayı unutma. Oldu da ret yersen elinde 14 gün içinde başvurduğunun delili olsun.

Yapman gerekenler;

Kasayı aldığın tüm parçalarıyla ve kutularıyla eksiksiz, özenli şekilde topla. Nasıl sen aldıysan öyle teslim et.
Daha yüksek bir kasa alacağım için iade etmek istiyorum de.
Kesinlikle kupon olarak iade edilmesini kabul etme, kartla ödediysen kartına iade olmasını iste.
Oldu da ret mi geldi? Direkt tüketici hakem heyetine başvur.
Bu arada iade ederken sana makbuz verecekler, almayı unutma. Oldu da ret yersen elinde 14 gün içinde başvurduğunun delili olsun.
Hocam ama mağazadan aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı