Vatan'dan bir montaj rezaleti daha

Lakuri

Picopat
Katılım
2 Kasım 2020
Mesajlar
197
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Bostancı Vatan'dan aşağıdaki linkini bıraktığım hazır sistem PC'yi ve 3500X'in soğutucusunun yetersiz olacağını düşündüğüm için ek bir soğutucu aldım. Montaj için dün bıraktım ve bugün bana koli içerisinde kasa teslim edildi.


Eve gelince aşağıdaki manzara ile karşılaştım.

1604833696804.JPEG


Şu an anakart 25 derecede anacak işlemci boşta 45 derecede çalışıyor. Hani bunu montajlayının kafasında neler döndüğünü çok merak ediyorum. Bu insanlar hayatlarında hiç mi bilgisayar montajlamıyorlar nasıl bir akıldır bu.

Kendim montajlayıp herhangi bir sorun yaşamamak adını Vatan'a montaj için bıraktım ama böyle daha büyük sorun oldu.

Oldukça yoğun olduğum için geri götürecek vaktim bile yok. Kendim söküp halletmeye çalışacağım sistem çok sıkışık olduğu için anladığım kadarıyla ekran kartını da yerinden çıkarmalıyım. Dikkat etmem unsurlar konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumu ben de yaşadım. Dual slot RAM'leri yan yana koymuş; işlemcinin plastiğini çıkarmadan sıvı soğutmayı üzerine koymuşlar. Bilgisayar o kadar çirkin görünüyor ki görmeyeyim diye LED'lerini kapatıyorum (İşlemci sorununu kendim düzelttim.).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yok ki tersini yapsa ekran kartına biner sıcaklık ki zaten ekran kartları daha çok ısınıyor mantıklı bir montaj, eğer memnun kalmadıysanız size önerim gidin sıvı soğutucu alın kasanıza fan soğutucu pek uygun değil boyut olarak.
 
Şimdi siz ya işlemci soğutucusunun yukarı değil de arkaya üflemesi gerektiğini düşünüyorsunuz; ya da soğutucu yapraklarından bazıları dert edilmeyecek seviyede yamulmuş gibi, ondan bahsediyorsunuz. İkisi de sorun değil.
Konunuz şu an saçma. Açıklama bekliyoruz.

Fotoğraf Sosyal'e yüklenmemiş. Bir moderatör hatası daha. Hataları kaydettiğim dosyama ekleyeyim bari.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı