Vatan'dan i5 12400F - RTX 4060 Ti sistem alınır mı?

bende i5 11400f, 16 gb ram ve 12gb 3060 var. 2.5 sene oldu gayet memnunum.

vatandaki bu pc benimkinden ne kadar iyidir acaba, intel desteği çekince tam olarak ne olacak hocam

@Colt1911

İntel desteği çekince yeni soket çıkaracak, elindeki anakartın 2.el fiyatı çok aşağı düşecek. Yarın birgün elindeki sistemi satmaya kalkınca alıcı bulmakta zorlanacaksın. Ama AM5 alırsan elindeki parçaları kolayca satıp sistemi yükseltebilirsin. Ben yıllardır Intel kullanıyorum ama bu son soket değişikliğinden sonra artık Intel almayacağım. Intel Core Ultra işlemcileri çıkardılar en ucuz işlemcisi 15000₺. Ben bu paraya 9800X3D alırım daha iyi. Bu Vatandaki sistemi kesinlikle alma, hem eski nesil ölü soket hem de ddr4 işi artık bitti ölü yatırım.

anladım hocam, aslında sistemi satmayı çok düşüneceklerini sanmıyorum, 5-6 yıl oyun oynatsın sonrasında günlük ihtiyacı gidersin gittiği yere kadar yeterli.

sanırım şu anda r5 7500f sistem vatan'da görünmüyor, kasım ayında düşer mi indirimli ddr5 sistem acaba

Çok rahat düşer

Açıkçası AMD işlemciyi tercih ederim. Ben attığın sistemin birebir aynısını, 8gb vramlisini 23e almıştım. 27 ye görünce pahalı geldi sonradan fark ettim 16gb vram olduğunu. Açıkçası 7500f 7700xt gibi bir sistem alabilirsen 27-28 civarına denk getirirsen bence süper olur. Onun dışında sistem fena değil memnun eder. Ama işlemci 12400f biraz kısıtlıyor gibi geliyor bana. Özellikle Valorant gibi bir oyunda mesela. 100-150fps farkı oluyor 5600 7500f(450-500fps) gibi işlemcilerle 12400f(300-350fps) arasında.

Bir de mesela 7500f ye bakıyorum fiyatı uygun, değiştireyim diyorum anakart uyumsuzmuş. Mecbur komple anakartı değiştirmem lazım. O zaman da mantıklı olmuyor. Bence fena bir sistem değil tatmin eder ama dediğim gibi alternatif bulunabilir. 5600,7500f işlemcili 7700xt li bir sistem bulabilirsen çok güzel olur. Tabi 3 taksit vade farksız bulmak lazım bazı sitelerde vardı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…