Vatandaşlıktan çıkıp mavi kartla YKS'ye girilebilir mi?

mnms

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, ben YKS'ye normal T.C. kimlik ile başvurdum fakat aynı zamanda YÖS'e (Yabancı Öğrenci Sınavı) girdim. Oradan tercih yapmam için vatandaşlıktan çıkmam gerek. Vatandaşlıktan çıkıp Mavi Kart alsam, YKS'ye girerken sorun olur mu, bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
YKS'ye az süre var riskli bir iş gibi duruyor.
Ama YÖS'ten yerleştiğin bölümleri ücretsiz okuyamıyorsun.
Vatandaşlıktan çıkarsan da YKS'den tercih yapamazsın.

YKS'ye az süre var riskli bir iş gibi duruyor.
Ama YÖS'ten yerleştiğin bölümleri ücretsiz okuyamıyorsun.
Vatandaşlıktan çıkarsan da YKS'den tercih yapamazsın.
Vatandaşlıktan çıkarsam yks den tercih yapabiliyoruz hocam mavi kart alınca Türk vatandaşlarının tüm haklarına sahip olabiliyorsunuz ve liseyi Türkiyede bitirşmiş herkes yks ye girip tercih yapabiliyor diye biliyorum.

Benim merak ettiğim ve korktuğum şey sınava Türk vatandaşı olarak başvurduğum için T.c kimli istenir mavi kartı kabul ederlermi bilmiyorum en iyisi ösym yi arayıp bilgi almak gibi duruyor şuan için.

Vatandaşlıktan çıkarsam YKS'den tercih yapabiliyoruz hocam mavi kart alınca Türk vatandaşlarının tüm haklarına sahip olabiliyorsunuz ve liseyi Türkiye'de bitirşmiş herkes YKS'ye girip tercih yapabiliyor diye biliyorum.

Benim merak ettiğim ve korktuğum şey sınava Türk vatandaşı olarak başvurduğum için T.c kimli istenir mavi kartı kabul ederler mi bilmiyorum en iyisi ÖSYM'yi arayıp bilgi almak gibi duruyor şu an için.

Rehberlik hocaniza sorsanız dsha iyi olabilir bu tarz işlerle ugrasmislardir.

Vatandaşlıktan çıkarsam yks den tercih yapabiliyoruz hocam mavi kart alınca Türk vatandaşlarının tüm haklarına sahip olabiliyorsunuz ve liseyi Türkiyede bitirşmiş herkes yks ye girip tercih yapabiliyor diye biliyorum.

Benim merak ettiğim ve korktuğum şey sınava Türk vatandaşı olarak başvurduğum için T.c kimli istenir mavi kartı kabul ederlermi bilmiyorum en iyisi ösym yi arayıp bilgi almak gibi duruyor şuan için.
Hocam mavi kart meselesi ayrı dediğin gibi ben onu unuttum kusura bakma.

Hocam mavi kart meselesi ayrı dediğin gibi ben onu unuttum kusura bakma.
Evet hoam bu arada başkasınında ileride başına gelirse diye bilgi amaçlı yazayım yaşadığım şehirdeki ösym sınav merkezini arayıp sordum mavi karttaki ve başvurudaki tc no / yu no aynı ise sorun olmaz dediler ve zaten mavi kart numaranız eski tc kimlik numaranız ile aynı yani eğer yks ye tc no ile başvurduysanız mavi kartla girmek sorun olmazmış.

Evet hoam bu arada başkasınında ileride başına gelirse diye bilgi amaçlı yazayım yaşadığım şehirdeki ÖSYM sınav merkezini arayıp sordum mavi karttaki ve başvurudaki T.C. no / yu no aynı ise sorun olmaz dediler ve zaten mavi kart numaranız eski T.C. kimlik numaranız ile aynı yani eğer YKS'ye T.C. no ile başvurduysanız mavi kartla girmek sorun olmazmış.

ÖSYM'ye mavi kartla YKS girdiğinde YKS sonucunla tercih yapıp kayıt olabiliyor musun diye sordun mu? Merak ettim de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı