VDS güvenliği ile ilgili sorular

BayOcean

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
462
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birisinden VDS satın aldım, arkadaş Amazon AWS'den edindiği VDS'leri satıyor. Güvenlik ile ilgili biraz kuşkuluyum. Makinada Windows 2012R versiyonu kurulu. Öncelikle makinaya giriş yaparken bir uyarı alıyorum.

Güvenlik sertifikasının bulunmamasıyla alakalı bir uyarı, ciddiye almam gerekir mi bilmiyorum. Açıklarsanız sevinirim.

İkinci olarak satan arkadaş, makine şifresini nasıl değiştireceğimi gösterdi ve ben kendi şifremi sonradan ayarladım. Fakat başka bir şekilde makinaya erişim sağlayabilir mi şüpheliyim.

Son olarak, makinanın 16 GB mevcut depolamasını taratmak istiyorum fakat Windows Defender'dan pek bir şey anlamadım. Kaspersky veya Avast gibi AV'leri sistem kabul etmedi, kurulum yapamadım. Defender çok karışık, yani nasıl tarama yapacağımı bulamadım. Windows sürümü 2012R.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

VDS Sanal şekilde kurulduysa uzak masaüstü bağlantısı sırasında sertifika konusunda uyarı verebilir bu tek seferliktir bir sonraki sefer bağlandığınızda istemeyecektir büyük ihtimal şifreniz değiştirdikten sonra bir firmanın sunucunuza erişebilmesi biraz zor olacaktır çünkü size teslim edilen şifrelerden sonra değiştirdiğiniz zaman firmaya şifreyi siz iletene kadar görülmeyecektir mevcut depolamanızı taratmayı anlamadım disk hızınızı yazma veya okuma hızını tespit etmek istiyorsanız bunun için programlar mevcuttur onun dışında virüs veya güvenlik açığı için taratmak istiyorsanız sanal sunucunuz kurulurken Windows'un isoları kurulmaktadır ve temiz kurulum yapılmaktadır disk üzerinde size verilen sanal kısım her sunucu kurulduğunda veya sunucu süresi dolduğunda sıfırlanmaktadır. Standart olarak bu şekilde bilgi verebilirim sorularınız hakkında
 

Geri
Yukarı