VDS sunucuda Websitesi açmak için WM aracı

Arkadaşlar aklımda şöyle bir plan var. VDS sunucu alıp sunucu içinde hem oyun hem de web sitesi barındırmak istiyorum. Oyun sunucusu kısmını hallettim tamamdır da bir de şu Websitesini kurmak kaldı. Bildiğim kadarıyla WM aracımı ne yüklememiz gerekiyormuş. Şu WM aracı hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Bir de WM aracı olmadan sunucu açılabilir mi?

Merhaba;

Şimdi olaya bir netlik getirelim. Öncelikle XAMPP veya wamp server ile bir işiniz yoktur. Oyun sunucunuza gerek olan sanırım windows server. Windows server üzerin de PHP tabanlı bir site yaratabilirsiniz. Lakin çok sağlıklı çalışacağını söyleyemem. PHP bütün serverlar da çalışır. En güzel stabil olarak Linux tabanlı serverlar da çalışmaktadır. Windows üzerin de sharepoint servisini büyük olasılık ile kullanacaksınız, bu da büyük ölçüde sorun getirecektir. Web sitenizi ayrı bir platform da kurmanızı tavsiye ederim. Suse, RedHat, Debian ve Fedora tarzı bir server üzerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca WM aracı diye bir şey yok. Bir web sitesinden ibarettir.

Oyun sunucumu linuxada kurabilirim sıkıntı olmaz. Php taban html taban falanda bilmiyorum pek. Siteyi hazır olarak satın almayı düşünüyorum. Asıl sorum kısa ve öz söylemek gerekirse, paylaşımlı hostinglerde bildiğim kadarıyla dosyayı atıyorsun sunucu kendisi açılıyor. Çoğundada cpanel plesk falan var. Ama vds de bunları kendim kurmalıyım ve panel lisansları pahalı. Bu wm aracı yani sizin diyişinizle panel olmadan sunucuyu nasıl açarım. Arkadaşlar cpanel falan diyincede websitesine ayrı hosting almayı düşündüm. Olay bu yani. VDS de baya uğraştıracak gibi.

SM-A810F cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Oyun sunucumu linuxada kurabilirim sıkıntı olmaz. Php taban html taban falanda bilmiyorum pek. Siteyi hazır olarak satın almayı düşünüyorum. Asıl sorum kısa ve öz söylemek gerekirse, paylaşımlı hostinglerde bildiğim kadarıyla dosyayı atıyorsun sunucu kendisi açılıyor. Çoğundada cpanel plesk falan var. Ama vds de bunları kendim kurmalıyım ve panel lisansları pahalı. Bu wm aracı yani sizin diyişinizle panel olmadan sunucuyu nasıl açarım. Arkadaşlar cpanel falan diyincede websitesine ayrı hosting almayı düşündüm. Olay bu yani. VDS de baya uğraştıracak gibi.

Şöyle söyleyeyim siz sunucuyu satın mı alacaksınız bir hosting firmasından yoksa eve bir sunucu kurmayımı düşünüyorsunuz. Bunu söylerseniz ona göre yönlendireyim.

Öncelikle sunucuyu nereden hangi fiyat ile alacaksınız? Ona göre daha ucuz yerlere yönlendirme yapabiliriz.

2. olarak da, Ubuntu 14.04 veya 16.04 kurabilirsiniz. Apache2+PHP+Mysql+pure-ftpd ile birkaç basit adımda hostinginizi oluşturabilirsiniz. Windows sunucuyu web hosting için tavsiye etmiyorum.
Eğer Ubuntu düşünürseniz kurulumlar için yardımcı olabilirim. Ki 1 sunucuda birden fazla web sitesi de barındırabilirsiniz rahatlıkla.

Öncelikle başlangıç olarak 4gb ram x5670 işlemcili bir vds kiralamayı düşünüyorum. Artan oyuncu sayısı ve sitenin yüküne bağlı olarak paket artabilir. İşletim sistemi olarak centOS önerdiler bana. Oyun sunucusu işi basit bende o. Websitesini vds de nasıl açarım düşüncem bu. Arkadaşlar lütfen biri bana VDS de nasıl websitesi açılıt anlatsın ve konuyu kitleyelim.

Hocam paket artabilir ancak, bu özelliklerdeki bir sunucuyu aylık ne kadara kiralayacaksınız? 25 liradan fazla bir ücret istiyorlarsa çok daha iyi yerler var.
CentOS da olur. httpd, mysql, php ve kalan birkaç ek daha kurarak http portunu aktif hale getirebilirsiniz. Sonra da domain'i "A" türü DNS yönlendirmesi ile sunucunun ip adresine yönlendirirsiniz. FTP değil de WinSCP ile dosyalarınızı aktarabilirsiniz.
Konuyu kilitlemeye gerek yok. Diğer arkadaşlar da görüp yardım için soru sorabilirler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı