Websitesi Hazırlamak İçin Tavsiye

ugur4721

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, daha önce Wordpress IPB tarzı hazır hizmetler ile websitesi kurdum ama hem bunu yapalı çok uzun zamanlar oldu hem de html kodlamasını bile unuttum sayılırım.
Bir girişimcilik projem var website ve büyük dosya barındıracağım (10TB ile 100TB ilk hedef) bir sunucu ihtiyacım var sunucu masrafını şu an düşünmek istemiyorum onun bir çaresini bulurum elbet benim için şimdi önemli olan kapsamlı bir websitesi kodlamak, sitenin tasarımı ve planlamalar sayfa içerikleri hazır sayılır bu site üzerinden dosya upload etme ve o dosyaları satmaya dayanan kredi kartı ile alışveriş yapılan bir site kurmam lazım, yaptırmaya kalksam 500 bin TL'm yok ve tam istediğim gibi yaptırabileceğimi de sanmıyorum. Henüz vaktim de varken bu siteyi kodlamayı kendim yapmaya karar verdim.
Bilgisayar konusunda bilgim bayağı var donanım konusunda da öyle, yazılım olarak da LUA dilini kodlamayı tek tük biliyorum.
Uzun lafın kısası benim sağlam bir site hazırlamam ve bunun için de websitesi kodlamayı öğrenmem lazım, eğitim videoları veya materyali arıyorum. Ayrıca bir diğer merak ettiğim bu websiteyi notepad üzerinden mi, Dreamviewer üzerinden mi, Photoshop üzerinden mi hazırlamam daha doğru olur?

Son olarak da hangi kodlama dillerini öğrenmem lazım? html mi, php mi, java script mi, aspx mi bunların hangilerini öğrenmem lazım? Hepsini mi kullanmalıyım? Sağlam güvenli ve hızlı bir website yapabilmek için neyi tercih etmeliyim? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç olarak HTML & CSS ile başlamalısın, sonrasında PHP ve Javascript öğrenebilirsin. Bu da senin işine çok yarar. Websiteni Dreamviewer veya Notepad üzerinden hazırlasan da birşey farketmez, 2'side işine yarar. Ama Notepad'den yaparken, kod yazarak yapıyorsun. Dreamviewer'dan yaparken ise, kendi görsel arayüzünden yapıyorsun.

Dreamviewer işini kolaylaştırabilir bu konuda.

Son düzenleme:
Basit düz mantık HTML / CSS ve Teknik kısımları için (fonksiyonel) PHP kullan.
İlerleyen kısımlarda JavaScript.

Program olarak Dreamviewer ne kadar övülse de kullanman anca kafanı karıştıracak ve gelecekteki profesyonelliğini etkileyecektir. Direk Notepad++ üstünden ve internetten kodları yapıştıra yaptıra, yaza yaza yapmaya çalış derim.

growtopia

bilgisayar-muhendisligi-is-imkanlari

col-royale

kolay-ezber-yapmak

PHP yerine ASP.NET Core öğrenerek de projeni geliştirebilirsin. Projeni ilerleyen dönemlerde kurumsallaştırmayı düşünüyorsan ASP.NET kesinlikle en doğru tercihin olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı