VDSL 2 hat değerleri nasıl?

Ben oyunu 70 FPS yaptım düzeldi bayağı sonra yine başladı. Sistemsel diyeceğim ama internet sorunlu bence çünkü mobil veriyle girsem daha beter oluyor internet bayağı etkili bu durumda.Şimdi ıss değiştirsem yine düzelmez o derece zor bir sorun bana öyle geliyor yani ne yaparsam yapıyım düzeltemedim.

Telefondan çektim kusura bakmayın, 30.pop noktasında tamamladı bu arada. Vodafone pingi hiçbir yerde iyi değil.

Dosya Ekleri

• 20220212_231004.jpg
    20220212_231004.jpg
    300,4 KB · Görüntüleme: 47
Yurt içi ve yurt dışı çıkışlarında sıkıntı var bölgemde.Sanırım bundan dolayı sıkıntı var. Dönüyor dolaşıyor buraya geliyor illaki sorun.

1644704379390.png

1644704394228.png

Gerçi bir de şu da var: İnternete kimse girmiyorken sorun yok. Ama gündüz bayağı kişi bağlanıyor ondan çok fazla delay oluyor olabilir . Fiber olsa veya kaliteli modem olsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca internet 12 Mbps şu an. Bunu 35 Mbps'e çıkarttırsam çok kişi kullanırken Mbps yeterli olur ama bu sefer de SNR margin bayağı düşer o da daha fazla lag yapar yani her türlü fiber gerek. Çok fazla sebep söyledim ama bu en mantıklı sebep.

Son düzenleme:
Hattınız 35 mbps rahat kaldırır. Pinge etkisi dediğiniz gibi sadece internete çok yüklenildiği zaman fayda sağlar, onun dışında ping değişmez.

Çok fazla etken var ve çok masraflı çözüm.
CS:GO'da bile ping 40'a kadar düşmüşken Brawl Stars gibi bir oyunda neden gecikme oluyor mermilerde cidden anlamıyorum. Yazılımcı veya tamirci lazım bunu çözmek için veya yeni cihaz almak ama cihaz alacak imkanım yok şu an. Ha bu arada CS:GO'da maça girerken vs atıyoruz ya ısınma amaçlı orada maça girdiğim ilk dakikalar ping 300 üstü oluyor ama saniyeler sonra yavaş yavaş düşüp 40'a sabitleniyor 40 ms almak zordur CS:GO'da. Ama Brawl Stars'ta neden hala lag oluyor anlamadım hat değerleri mükemmel Speedtest sonuçları mükemmel çözüm ne cidden bilmiyorum.
Eskiden bu sorun daha kötüydü benim için (2 sene önce)hem karakter hem de mermiler laglıydı ADSL'di internet üstüne bir de kablosuz bağlanıyordum fakat şu an sadece mermiler yavaş VDSL 2 ve Ethernet bağlı ona rağmen akıcı değil oyun. Sorun kesinlikle bağlantı kaynaklı. Çözüm nedir bilen yok mu bildirim gidenlere soruyorum? Benden daha çöp interneti olanlarda oyun akıcı bende niye böyle? Çok uğraştığım ve çözümü bulamadığım için soruyorum merak ediyorum çünkü,saçmalıktan başka bir şey değil bu sorun.Hat değerleri mükemmel ona rağmen neden hala lag var?

Son düzenleme:
Çok fazla etken var ve çok masraflı çözüm.
CS:GO'da bile ping 40'a kadar düşmüşken Brawl Stars gibi bir oyunda neden gecikme oluyor mermilerde cidden anlamıyorum. Yazılımcı veya tamirci lazım bunu çözmek için veya yeni cihaz almak ama cihaz alacak imkanım yok şu an. Ha bu arada CS:GO'da maça girerken vs atıyoruz ya ısınma amaçlı orada maça girdiğim ilk dakikalar ping 300 üstü oluyor ama saniyeler sonra yavaş yavaş düşüp 40'a sabitleniyor 40 ms almak zordur CS:GO'da. Ama Brawl Stars'ta neden hala lag oluyor anlamadım hat değerleri mükemmel Speedtest sonuçları mükemmel çözüm ne cidden bilmiyorum.
Eskiden bu sorun daha kötüydü benim için (2 sene önce)hem karakter hem de mermiler laglıydı ADSL'di internet üstüne bir de kablosuz bağlanıyordum fakat şu an sadece mermiler yavaş VDSL 2 ve Ethernet bağlı ona rağmen akıcı değil oyun. Sorun kesinlikle bağlantı kaynaklı. Çözüm nedir bilen yok mu bildirim gidenlere soruyorum? Benden daha çöp interneti olanlarda oyun akıcı bende niye böyle? Çok uğraştığım ve çözümü bulamadığım için soruyorum merak ediyorum çünkü,saçmalıktan başka bir şey değil bu sorun.Hat değerleri mükemmel ona rağmen neden hala lag var?
Hocam yine söylüyorum sorununuz iss kaynaklı. Değiştirmeden de bilemezsiniz. Ha taahhüt bitimine çok varsa iç tesisatınızı değişin, gerçekten fark ettirebilir.(Kablonun ucundaki rj-11 bile fark eder.)Benim bildiklerim sınırlı maalesef.

Hocam yine söylüyorum sorununuz ISS kaynaklı. Değiştirmeden de bilemezsiniz. Ha taahhüt bitimine çok varsa iç tesisatınızı değişin, gerçekten fark ettirebilir.(Kablonun ucundaki RJ-11 bile fark eder.)Benim bildiklerim sınırlı maalesef.

Taahhüt bitecek bayağı az kaldı ISS kaynaklı ise dediğiniz gibi çözülür. Ama Türk Telekom'daki sorun nerede onu anlamadım ben bu arada tracert sonuçları iyileşti bayağı. Farklı ISS'ye geçince ya daha kötü olursa ya da aynı olursa sorun ne olacak? Çok uğraştırıcı ve masraflı yani. Tek Bir sorun için neler yapıyoruz düzelmiyor sonra büyük zarara uğruyoruz.

Taahhüt bitecek bayağı az kaldı ISS kaynaklı ise dediğiniz gibi çözülür. Ama Türk Telekom'daki sorun nerede onu anlamadım ben bu arada tracert sonuçları iyileşti bayağı. Farklı ISS'ye geçince ya daha kötü olursa ya da aynı olursa sorun ne olacak? Çok uğraştırıcı ve masraflı yani. Tek Bir sorun için neler yapıyoruz düzelmiyor sonra büyük zarara uğruyoruz.
Taahhüt olmayan iss'ye geçeceğiniz için iptal eder başkasına geçersiniz sorun olmaz. TTNET rezilliği buradaki arkadaşın durumu da benzer, saçma yollardan sunucuya bağlanıyordu. İss değişti(TürkNet'e geçti.) ve düzeldi, onun pingi de düşüktü ama akıcı değildi. @Quarit hocam durumunuzu anlatabilirsiniz.🙂

Taahhüt olmayan ISS'ye geçeceğiniz için iptal eder başkasına geçersiniz sorun olmaz. TTNET rezilliği buradaki arkadaşın durumu da benzer, saçma yollardan sunucuya bağlanıyordu. ISS değişti(TurkNet'e geçti.) Ve düzeldi, onun pingi de düşüktü ama akıcı değildi. @Quarit hocam durumunuzu anlatabilirsiniz.🙂

Hat değerleri kötü olmaz değil mi TurkNet'e geçince bilemeyiz değil mi bunu? TurkNet'e geçsem şimdi port değiştirilir hat değerleri kötüleşip aynı zamanda hat interleavada geçerse çok kötü olur.

Hat değerleri kötü olmaz değil mi TurkNet'e geçince bilemeyiz değil mi bunu? TurkNet'e geçsem şimdi port değiştirilir hat değerleri kötüleşip aynı zamanda hat interleavada geçerse çok kötü olur.
Geçiş yapacağınız için portunuz aynı kalacak, sadece firma değişecek. Hattınız interleaved'e alınmaz ama alınırsa da destek kaydı açarsınız düzeltirler. Türknet'e de geçmek zorunda değilsiniz tabii ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı