VDSL altyapısı nasıl getirtilir?

Tamamdır hocam kutu için görüşeceğim. Gelişmeleri konuya eklerim.

Hocam kusura bakmayın bir şey soracağım. Bazı müstakil evde oturan komşularım VDSL internet kullanıyor ve onlarda kutu vs. yok. Sadece yeşil tahta bir direk üzerinde küçük bir kare kutu var ve bu şey benim evden 10M uzaklıkta. Bazı kaynaklarda ise kutu takılmadığı söyleniyor. Telekom Müdürlüğü'ne gittiğimde ne demem gerekiyor? Yani altyapı için neyin eksik olduğunu anlayamadım.
Siz müdürlük binasına gidin hocam adresinizi verin sorgulama yapsınlar yakınınızda o tahta direklerden varsa ve içinde boş port varsa hattınızı çekerler.

Siz müdürlük binasına gidin hocam adresinizi verin sorgulama yapsınlar yakınınızda o tahta direklerden varsa ve içinde boş port varsa hattınızı çekerler.
Tamamdır hocam çok teşekkürler.

Arkadaşlar pano dolabının görüntüsünü bırakıyorum sizce bu VDSL veya ADSL mi
1741613004953.jpeg

@yskaplan

Hocam yerimde duramayıp gidip baktım. Evimde yedek VDSL modem vardı. Bunu bizim telefon girişine bağlantısını yaptım ve DSL ışığı yandı. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatmaya çalıştım. Yaptığım görüşmede müşteri hizmetlerinin bilgisi olmadığını söylediler. Benim düşüncem sanırsam sitede kimse VDSL'ye başvurmadığı için altyapıyı etkinleştirmediler. Hem Türk Telekom müdürlüğüne imza toplayıp etkinleştirmeleri için gideceğim hem de müşteri hizmetlerinden de başvuru yapacağım. Ayrıca yaptığım başvuruların da gözükmediğini söylediler

11.03.2025 Türk Telekom müdürlüğüne gidip durumu anlatıp dilekçemi verdim. Biz gelip bakacağız dediler. Bakalım ne zaman gelecekler?

Son düzenleme:
14.03.2025 Dilekçemize cevap geldi, boş port olmadığını bunun için de başvuru yapılması gerektiğini söylediler. Tekrardan başvuru yapacağım.

Hocam en kısa sürede tekrar gideceğim müdürlüğe .
Sağlık olsun hocam, umarım hızlıca işinizi hallederler. Başvurularınızı yüz yüze yapmanız işi daha da hızlandıracaktır.

17.03.2025 Müdürlüğe gittim tekrardan port için maliyetinin, yüksek olduğunu saha dolabının eklenemeyeceğini söylediler. BTK Açık Kapı gibi yerlerde ise otomatik mesaj gönderip duruyorlar. Bu iş çözülemeyecek galiba.

17.03.2025 Müdürlüğe gittim tekrardan port için maliyetinin, yüksek olduğunu saha dolabının eklenemeyeceğini söylediler. BTK Açık Kapı gibi yerlerde ise otomatik mesaj gönderip duruyorlar. Bu iş çözülemeyecek galiba.

Son düzenleme:
O halde yeni altyapı talebinde bulunun bir kaç kişi talep çarsanız Fiber altyapı çekerler. Yeterki talep yüksek olsun.
Hocam onu da denedik avukatlar vs. fakat evler müstakil olunca altyapıyı karşılamıyor diye yapmıyorlar. Ben bu gidişle galiba Magnet'le devam edeceğim.

Aynı talepi Süperonline firmasına iletin belki şansınız oradan güler.
Hocam oraya da ilettim ama malesef sonuç yok. Türk Telekom'dan sabit telefon başvurusu yapsam yeni port açarlar mı?

23.03.2025 Hocam bir soru sorucam. Türk Telekom Müdürlüğü'ne gideceğim fakat boşuna gitmek istemiyorum çünkü bazı günler müsait değilim. Yan komşum gittiğinde dediğim gibi boş port yok maliyeti yüksek diye bağlayamıyoruz dedi. Magnet ayar yaptım şu an iyi fakat taahhüt olmadığı için zam geldiğinde 1000₺ olacak ve ödeyemem. Bazı arkadaşların dediğine göre sabit telefona başvurup çöz biliyor muşuz. Deneyimleri olan bir arkadaş anlatabilir mi rica etsem? En son başvurudan ses soluk yok daha. Sadece altyapı çalışmalarımız devam ediyor diye mesaj geldi bir de 35 Mbps sözleşme imzaladık. Nasıl hızlandırırız bu süreci?

Dostlar yok mu bu sürecin bir kolay yolunu hızlandırma yolunu falan bilen?

@yskaplan Hocam başka bir ev için sorgulama yaptığımda boş port çıkıyor ama benim için çıkmıyor neden böyle?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı