VDSL Hat Değerleri nasıl?

twintsz

Hectopat
Daha fazla  
ADSL'den VDSL'e geçiş yaptım 1 hafta kadar önce. Altyapı sorgulamasında 37MB 536 metre çıkıyor geçişde de 35MB pakete geçtim. Modem geldi ve bağlantısı yapıldı. Gördüm ki max kapasite 76MB gelişi vardı ben de arama sağladım 50 MB geçiş yapamadım. BTK'ya tüm her şeyi attım yazı sonrası beni aradılar 35MB 165 TL'den 50 MB 169 TL'ye geçiş sağladım.
Şimdi buradaki hat değerlerim nasıldır. Gün içerisinde siyah çelik koruyuculu kablo ile değişiklik yaptım. Eski kablo yumuşak ve kötü olduğu öğrendim. Dün akşam saat 10 da açık bıraktığım modemi saat gece 3.30'larda aktif kullanmama rağmen 5 milyon CRC aşağı olmuştu.
Şimdiki durum bu şekilde.

Adsız.png

Bu da gece olan 5 milyon CRC

image0.jpg

df.png

Bu da Türk Telekom ekipleri bana kart takılcağını hızlancağını söylemişlerdi. Daha sonra TT müşteri hizmetleri arama sağladı 2 kere BTK şikayet öncesinde Ümit Önal'ın tweet altına yazmıştım. Ve bana dediği 2024 2. çeyrekdi sanırım Fiber ve Kart çalışması olmadığını dedi. BTK'ya yazdıktan sonra böyle bir yanıt aldım.
Bu kart daha da iyileştirirmi hat değerlerimi ya da ankastre değişikliği yapılırsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL'den VDSL'e geçiş yaptım 1 hafta kadar önce. Altyapı sorgulamasında 37MB 536 metre çıkıyor geçişde de 35MB pakete geçtim. Modem geldi ve bağlantısı yapıldı. Gördüm ki Max kapasite 76MB gelişi vardı ben de arama sağladım 50 MB geçiş yapamadım. BTK'ya tüm her şeyi attım yazı sonrası beni aradılar 35MB 165 TL'den 50 MB 169 TL'ye geçiş sağladım.
Şimdi buradaki hat değerlerim nasıldır. Gün içerisinde siyah çelik koruyuculu kablo ile değişiklik yaptım. Eski kablo yumuşak ve kötü olduğu öğrendim. Dün akşam saat 10 da açık bıraktığım modemi saat gece 3.30'larda aktif kullanmama rağmen 5 milyon CRC aşağı olmuştu.
Şimdiki durum bu şekilde.

Eki Görüntüle 1805475

Bu da gece olan 5 milyon CRC.

Eki Görüntüle 1805472

Eki Görüntüle 1805479

Bu da Türk Telekom ekipleri bana kart takılcağını hızlancağını söylemişlerdi. Daha sonra TT müşteri hizmetleri arama sağladı 2 kere BTK şikayet öncesinde ümit önal'ın tweet altına yazmıştım. Ve bana dediği 2024 2. çeyrekdi sanırım fiber ve kart çalışması olmadığını dedi. BTK'ya yazdıktan sonra böyle bir yanıt aldım.
Bu kart daha da iyileştirirmi hat değerlerimi ya da ankastre değişikliği yapılırsa.

Zayıflaman mevcut bence iç tesisat yenileme bir de port kontrolu talep et.

Zayıflaman mevcut bence iç tesisat yenileme bir de port kontrolu talep et.
Dostum daha yeni kablo değiştirdim. Bide 100 tl verdim kablolaması işçiliği vs. Vodafone Net kullanıyorum. TürkTelekomda çalışan adam sağolsun geldi hem kablo bağladı hemde bağlantıları halletti.
Bu yenisi
20230603_172848.jpg

20230405_024657-jpg.png

Buda eski kablo.
20221224_111823-jpg.png

Ankastre kutusu buda nerdey 15 senelik var. BTK dan Ankastre ve Kart için aksiyon almalarını istedim. Şu an yeni kablo bağlantısı yeni ve daha iyi bir kablo en azından suya karşı korunaklı. Ama kablo değişmesine rağmen Hat değerlerinde yada hızda oynama olmadı.

14823784492.png

CRC milyonları görükçe internet kullanılmaz halde yavaşlıyor. Kullanmasam bile CRC hiç durmadan hep artıyor. Yeni kablo değişikliği yaptık. Altyapı sorgulamasında 37mb gösteriyor. VDSL e interneti çevirdiğimiz gün elindeki telefonda internetin hat kapasitesi 60mb görmüştüm. Modem ile bağlandığında 76mb max kapasite olduğunu gördükten sonra BTK ya yazdım aradılar ve 50mb ye geçiş sağladım. Çünkü 50 yi kaldırcak kadar değerlere sahibim. Modem : ZXHN H168A V2.1 Vodafone Net VDSL2 50mb

Dostum daha yeni kablo değiştirdim. Bide 100 tl verdim kablolaması işçiliği vs. Vodafone Net kullanıyorum. TürkTelekomda çalışan adam sağolsun geldi hem kablo bağladı hemde bağlantıları halletti.
Bu yenisi
20230603_172848.jpg

20230405_024657-jpg.png

Buda eski kablo.
20221224_111823-jpg.png

Ankastre kutusu buda nerdey 15 senelik var. BTK dan Ankastre ve Kart için aksiyon almalarını istedim. Şu an yeni kablo bağlantısı yeni ve daha iyi bir kablo en azından suya karşı korunaklı. Ama kablo değişmesine rağmen Hat değerlerinde yada hızda oynama olmadı.

14823784492.png

CRC milyonları görükçe internet kullanılmaz halde yavaşlıyor. Kullanmasam bile CRC hiç durmadan hep artıyor. Yeni kablo değişikliği yaptık. Altyapı sorgulamasında 37mb gösteriyor. VDSL e interneti çevirdiğimiz gün elindeki telefonda internetin hat kapasitesi 60mb görmüştüm. Modem ile bağlandığında 76mb max kapasite olduğunu gördükten sonra BTK ya yazdım aradılar ve 50mb ye geçiş sağladım. Çünkü 50 yi kaldırcak kadar değerlere sahibim. Modem : ZXHN H168A V2.1 Vodafone Net VDSL2 50mb
Lütfen birileri yardımcı olabilirmi ? sorun neyden kaynaklanıyo olabilir

Son düzenleme:
Dostum daha yeni kablo değiştirdim. Bir de 100 TL verdim kablolaması işçiliği vs. Vodafone Net kullanıyorum. Türk Telekom'da çalışan adam sağ olsun geldi hem kablo bağladı hem de bağlantıları halletti.
Bu yenisi.
Eki Görüntüle 1805523

Eki Görüntüle 1805525
Bu da eski kablo.
Eki Görüntüle 1805526
Ankastre kutusu bu da nerdey 15 senelik var. BTK'den ankastre ve kart için aksiyon almalarını istedim. Şu an yeni kablo bağlantısı yeni ve daha iyi bir kablo en azından suya karşı korunaklı. Ama kablo değişmesine rağmen hat değerlerinde ya da hızda oynama olmadı.

Eki Görüntüle 1807296
CRC milyonları görükçe internet kullanılmaz halde yavaşlıyor. Kullanmasam bile CRC hiç durmadan hep artıyor. Yeni kablo değişikliği yaptık. Altyapı sorgulamasında 37MB gösteriyor. VDSL'e interneti çevirdiğimiz gün elindeki telefonda internetin hat kapasitesi 60 MB görmüştüm. Modem ile bağlandığında 76MB Max kapasite olduğunu gördükten sonra BTK'ya yazdım aradılar ve 50 MB'ye geçiş sağladım. Çünkü 50'yi kaldıracak kadar değerlere sahibim. Modem: Zxhn H168a v2.1 Vodafone Net VDSL2 50 MB.

Lütfen birileri yardımcı olabilir mi? Sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir.

Vallahi hocam ne derseniz deyin :D ama zayıflama gösteriyor hat değerleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı