VDSL hatta ping sorunu

Dvsl geçtiğimde internet yoktu bir gün sonra turktelekom ekipleri geldi baktılar internete dediler hızınız yüksek bu bölge bu hızı kaldırmaz en fazla alacağı 24mbps dediler. Ben de dedim bu bolge 77 mbps ye kdar destekliyor dedim onlarda diyor sen nerden biliyorsun müşteri hizmetlerini aradım sordum dedim. Ondan sonra ugrastilar biraz olmadi daha sonra santralden port değiştirdiler öyle geldi internet. Internet gelir gelmez ping testi yaptim 40 sabit adama dedim ki bu ping sorununu nasıl çözeriz adam da diyor kac ping aliyorsun 40 sabit dedim verdiği cevap çok iyi ping değerin oyunlarda akarsin diyor dalga gecer gibi :) şimdi ölçüm de aynı ping değer çıkarsa verecekleri cevap gene bu olur diye tahmin ediyorum yine de bi arayayım müşteri hizmetlerini

Kafam karıştı turktelekom elemanı diyor ki cat6 kablo cekmen ping dusmesine etki etmez yinede çek sen aklinda kalmasın kafan rahat etsin diyor kafam karıştı etki eder mi etmez mi

@SouL32tr doğru diyor, özellikle ekli kablolar zamanla paslandığından ötürü CRC hataları, ping, hızda dalgalanmaya yol açabilir. Sorunun iç tesisattan olup olmadığını anlamanın en güzel yolu kısa bir kablo ile modemi direk ankastreye bağlayıp test etmektir.

Değerleriniz normal, hatta iyi desem yeridir.
Modemi Ankastre ye bağlayıp test ettim ping sonucu gene aynı cat6 kablo ile değişmenin bi anlamı yok ozaman

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı