VDSL hızım düşük çıkıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Öncelikle herkese günaydın. Ben VDSL kullanan ama 250 metre ötedeki saha dolabından internetimi alıyorum ve paketim 50 Mbps şeklinde ve değerlerim ödediğim para oranla çok düşük olduğunu düşünüyorum. Değerlerimi aşağıda ekleyeceğim. Ve şu sorun var benim 4-6 arasında upload ve 40+ download yapmam lazımken testlerde 30-33 arasında alıp sadece bilgisayar bağlıyken alıyorum bu değeri. İnterneti az çok biliyorum fakat bu konuya çözüm getiren arkadaşlar varsa ne yaptıklarını ne yollarla düzelttiklerini öğrenmek istiyorum. İnternet sağlayıcım Türk Telekom.

internet.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Okurken kör oldum. Moderatör düzenlerken yanlış mı düzenledi yoksa siz çok kötü yazdınız da moderatörün elinden ancak bu kadar mı geldi kestiremiyorum.

En son Türk Telekom il ve ilçelerde internet kesintisi yaptı ve birşeyleri ekledi veya yaptı ondan sonra benim de VDSL sinyalim bozuldu sanki istikrarlı değil gibi arıza kaydı bıraktım ama düzelen bir şey olmadı.

SNR Margin'in bu kadar düşük olmaması lazım bildiğime göre. İnternet kesintileri yaşıyor musunuz ara sıra hiç? Çünkü benim de 256 metre ama 17-18 en az SNR margin.
Evet internet istikrarsızlaştı. Zaman zaman DSL ışığı gidiyor. Eziyet çektiriyor gelene kadar.
Okurken kör oldum. Moderatör düzenlerken yanlış mı düzenledi yoksa siz çok kötü yazdınız da moderatörün elinden ancak bu kadar mı geldi kestiremiyorum.
Konunun bunla alakası yok size tavsiyem bilgi istenilen bir konuda alakasız mesajlar yazmayınız.

Evet internet istikrarsızlaştı. Zaman zaman DSL ışığı gidiyor. Eziyet çektiriyor gelene kadar.

Arayıp söyleyin düzeltmelerini ya da ekip falan göndermelerini söyleyin artık bilmiyorum böyle şeylerin nasıl işlediğini ama. Modem TD-W9970 sizin ve birçok şeyi değiştirmenize izin verilmiyor modemde bu yüzden mecbur onların yapması lazım.
Bu arada Firmware versiyonunuz kaç sizin? Firmware güncellemesine de izin verilmediği için ben internet bulup nasıl yapılacağını yaptım ve şu an Firmware versiyonum 20.08.05.01006.

Arayıp söyleyin düzeltmelerini ya da ekip falan göndermelerini söyleyin artık bilmiyorum böyle şeylerin nasıl işlediğini ama. Modem TD-W9970 sizin ve birçok şeyi değiştirmenize izin verilmiyor modemde bu yüzden mecbur onların yapması lazım.
Aslında bir de Asus DSL N16 modem var ama o bu modemden de kötü. Sürekli internetim modemde gidiyor Download değerleri 25'e kadar iniyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı