VDSL internet için 4000-5000 TL'ye modem önerisi

Çünkü VDSL için hem hız hem bağlantı konusunda daha da yükselmenin anlamı yok bu model VDSL için en iyi modemlerden birisidir. Sizin içinize sinmiyorsa daha üstünü alacağım diyorsanız elbette sizin kararınız ama yarın bir gün fiber geldiğinde gerçekten anlamsız olur yani.
Ben VDSL hatta bu cihazı alıp geçmiştim şahsen gayet memnundum en uç odadan en uç odaya çekimde sorun yaşamadım hiç. 4K Smart TV izliyordum yani.

Fiber gelmez, ancak internet zaten 40 Mbps. Bazen 60 görüyor. Dediğiniz gibi yeterli olur sanırım.

Teşekkür ederim, peki neden daha fazla yükseltmeye gerek yok dediniz? Almışken en iyisini almam iyi olmaz mı? Dal kablosu evin ucundaki odada. Diğer ucuna yetişir mi?

Anladım, router alınca bridge falan gerek kalmıyor yani. Kıbrıs'ta yaşadığım için fiber direkt yok ülkede.
O zaman durumunuz farklı. @nekope 'nin önerdiği modem işinizi görür.

Peki hangisi daha iyi olur? Bu model mi Keenetic mi?

ASUS modeli bir modem değil o yüzden onu tak kullan yapamazsınız. Benim attığım modele doğrudan kabloyu takıp kurulumunu yapıp tek modem olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yetersiz kalırsa eski modeme DSL'i takıp, internet kablosuyla Keenetic'e uzatma yapıp Keenetic'i internet dağıtmada kullanabilirsiniz. Sadece modem değil, o yüzden VDSL için çok işlevli herkese önerdiğim bir modeldir.

O zaman durumunuz farklı. @nekope'nin önerdiği modem işinizi görür.

Sizin attığınızız çekim gücü mü düşük? Bir de Keenetic olan modem sanırım. O da bridge yapmam gerekiyor mu? Kusura bakmayın çok soru sordum :D

Şunu demek istiyorum, farz edelim benim attığımı aldınız, kurulum yaptınız ama öbür odada istediğiniz çekimi alamadınız. Bu durumda eski modeme kabloyu takarsınız, 2 metre CAT5 bir kablo alırsınız, o kabloyu eski modemden Keenetic'e çekersiniz, Keenetic'i router modunda internet dağıtmada kullanırsınız. Bu da mümkün ve bir sıkıntı yaşanmaz.
O yüzden attığım model çok işlevli, yeterlidir. Ben buna gerek olacağını bile sanmıyorum çekim gücü iyidir ben dev gibi evde en uç odalardan Smart TV'de 4K video izleyebiliyordum şahsen.

Satıcısı da Hepsiburada, ben olsam beklemem alırım :)

Şunu demek istiyorum, farz edelim benim attığımı aldınız, kurulum yaptınız ama öbür odada istediğiniz çekimi alamadınız. Bu durumda eski modeme kabloyu takarsınız, 2 metre CAT5 bir kablo alırsınız, o kabloyu eski modemden Keenetic'e çekersiniz, Keenetic'i router modunda internet dağıtmada kullanırsınız. Bu da mümkün ve bir sıkıntı yaşanmaz.
O yüzden attığım model çok işlevli, yeterlidir. Ben buna gerek olacağını bile sanmıyorum çekim gücü iyidir ben dev gibi evde en uç odalardan Smart TV'de 4K video izleyebiliyordum şahsen.

Satıcısı da Hepsiburada, ben olsam beklemem alırım :)

Teşekkürler, alayım o zaman.

Merhaba modem almanız gerekmiyor bir router ile sorunu çözebilirsiniz. İleride evinize fiber geldiğinde veya taşındığınız zaman modemin işlevi kalmıyor maalesef. Modemi Ethernet kablosu ile router bağladığınızda bridge modda kullanabilirsiniz. Aynı sorundan ben de müzdariptim bu router işimi gördü. https://www.akakce.com/router/en-ucuz-asus-rt-ax52-pro-3-port-3000-mbps-fiyati,1049959490.html

Modemler router olarak kullanılabilir tabii bazı ISP cihazları kısıtlı oluyor.

Teşekkür ederim, peki neden daha fazla yükseltmeye gerek yok dediniz? Almışken en iyisini almam iyi olmaz mı? Dal kablosu evin ucundaki odada. Diğer ucuna yetişir mi?

Anladım, router alınca bridge falan gerek kalmıyor yani. Kıbrıs'ta yaşadığım için fiber direkt yok ülkede.

Peki hangisi daha iyi olur? Bu model mi Keenetic mi?

ASUS olan Wi-Fi açısından daha iyi ama DSL desteği yok Keenetic'in Wi-Fi 6 ve DSL destekli ürünü var keenetic hopper dsl wifi6

ASUS olan Wi-Fi açısından daha iyi ama DSL desteği yok Keenetic'in Wi-Fi 6 ve DSL destekli ürünü var keenetic hopper dsl wifi6

Var ama gerek yok hocam. Gereksiz masraf yani. 1000 TL fazla vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum hiçbir şekilde 40Mbps bağlantı için. %1 parazit azaltsa bile değmez. Wi-Fi 5 yeterli bu internet için, kendim de uzun süre kullandım. Farka değmez VDSL için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı