VDSL internet için 4000-5000 TL'ye modem önerisi

Normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli extra DSL, hopper DSL gelecekte fiber gelecekse iyi bir çözüm.

Keşke, kuzey Kıbrıs'ta direkt olarak fiber yok neredeyse. Sadece çok özel kurumsal firmalar için belki.

Normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli extra DSL, hopper DSL gelecekte fiber gelecekse iyi bir çözüm.

Hopper DSL ne oluyor tam olarak?

Hopper DSL ne oluyor tam olarak?

Atılan öbür cihazın model ismi. Wi-Fi 6 destekliyor ileride fiber ihtimali olsaydı daha iyi bir seçim olurdu ancak şu anki durumda 1000TL fazla vermenin hiçbir anlamı yok attığım model yeterlidir gereksiz masraf etmeyin.

Ama yok ben illa alacağım param bol almışken alayım diyorum diyorsanız alın tabii ki. Ben cebinizi düşünerek gerek yok diyorum yoksa bir eksiği yok yani 😄

Atılan öbür cihazın model ismi. Wi-Fi 6 destekliyor ileride fiber ihtimali olsaydı daha iyi bir seçim olurdu ancak şu anki durumda 1000TL fazla vermenin hiçbir anlamı yok attığım model yeterlidir gereksiz masraf etmeyin.

Wi-Fi 6 VDSL için ek bir performans sağlar mı? Eğer aman aman bir şey sağlamııyorsa hiç gerek yok dediğiniz gibi.

Ama yok ben illa alacağım param bol almışken alayım diyorum diyorsanız alın tabii ki. Ben cebinizi düşünerek gerek yok diyorum yoksa bir eksiği yok yani 😄

Yok bana da para lazım tabii :) teşekkür ederim.

Gözle görülür, 1000 liraya değer hiçbir fark olmaz. VDSL için fazla fazla yeterlidir. Para cepte kalsın.

Bu arada evin diğer ucunda şöyle bir şey var. Biz taşınmadan önce tanıdık yerleştirmiş eve. Çok bir işe yaradığını sanmıyorum ama atayım dedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20251216_020758.jpg
    IMG_20251216_020758.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 17
Bu arada evin diğer ucunda şöyle bir şey var. Biz taşınmadan önce tanıdık yerleştirmiş eve. Çok bir işe yaradığını sanmıyorum ama atayım dedim.
Konu ilgimi cektigi icin konuyu ziyaret etmistim. Mesajlari tek tek okuduktan sonra attiginiz ekran goruntusunu gordum. Goruntudeki cihazi hayatimda ilk defa goruyorum ama arastirdim ki calisma mekanizmasi muthismis. Bu cihaz, ikili bir pakette geliyor. Yani pakette iki tane cihaz var, neredeyse birbirinin aynisi gibi gorunuyor ama ayni degiller. Bu cihaz, evinize gelen internet hattini DAIRENIZDEKI ELEKTRIK HATTI uzerinden iletmeye yariyor. Teknolojiyle bu kadar ic ice olup da boyle bir cihazi hayatimda duymamis olmak beni biraz utandirdi dogrusu.
Size cihazin calisma prensibini basitce anlatmak istiyorum (ben de henuz dakikalar once ogrendim): Dedigim gibi iki tane cihaz olmasi gerekiyor. Digeri olmadigi surece bu goruntudeki cihaz HICBIR ise yaramaz. Bu, ekstra olarak satin alinan bir cihaz degil. Satin alirken zaten ikisi bir arada olarak satiliyor zira obur turlu ise yaramazdi.
Iki cihazin birine Cihaz #1, digerine Cihaz #2 der isek;
1) Internet baglantiniz modeminize (konuyu acma sebebiniz olan cihaz) geliyor.
2) Cihaz #1'i modeminizin yakinindaki bir prize takiyorsunuz.
3) Modeminizden Cihaz #1'e bir ethernet kablosu ile baglanti kuruyorsunuz. Bu adimi gerceklestirmenizle birlikte internet baglantiniz evinizdeki elektrik hatti uzerinden dairenizdeki BUTUN PRIZLERE dagitilabiliyor. Gercekten hayran kaldigim bir teknoloji. Aslinda sasirilacak bir durum sozkonusu degil, sonucta interneti de tipki elektrik gibi bakir teller uzerinden aliyoruz.
4) Cihaz #2'yi dairenizdeki herhangi bir prize takiyorsunuz. Cihaz #2 prize takildiktan sonra otomatik olarak internete baglaniyor.
5) Cihaz #2'den, interneti kablolu veya (bu ozellik var ise) kablosuz olarak dagitabiliyorsunuz. Kablosuz dagitma ozelligi olmayabilir ama kablolu kesinlikle var.

Calisma prensibini kisaca ozetleyecek olursam:
Cihaz #1, modemin yanindaki bir prize takili. Cihaz #1, modemden ethernet kablosu ile interneti aliyor. Cihaz #2 baska odadaki bir priz uzerinden interneti aliyor. Cihaz #2'den ethernet kablosuyla interneti direkt olarak bir bilgisayara da baglayabilirsiniz. Router'a ethernet kablosunu baglayip (WAN) kablosuz olarak router'dan da interneti dagitabilirsiniz.

Konudaki asil soruyla alakasi olmadigi icin ozur dilerim. Daha da onemlisi, Turkce karakterlerle yazmadigim icin de ozur dilerim. Isletim sistemimde Turkce klavyeyi kaldirmistim. Bu yorumun sonuna gelince yapay zekaya metni Turkce karakterlerle tekrar yazmasini soyledim ancak yapamadi. Ben de duzeltemedim.

Konu ilgimi cektigi icin konuyu ziyaret etmistim. Mesajlari tek tek okuduktan sonra attiginiz ekran goruntusunu gordum. Goruntudeki cihazi hayatimda ilk defa goruyorum ama arastirdim ki calisma mekanizmasi muthismis. Bu cihaz, ikili bir pakette geliyor. Yani pakette iki tane cihaz var, neredeyse birbirinin aynisi gibi gorunuyor ama ayni degiller. Bu cihaz, evinize gelen internet hattini daırenızdekı elektrık hattı uzerinden iletmeye yariyor. Teknolojiyle bu kadar ic ice olup da boyle bir cihazi hayatimda duymamis olmak beni biraz utandirdi dogrusu.
Size cihazin calisma prensibini basitce anlatmak istiyorum (ben de henuz dakikalar once ogrendim): Dedigim gibi iki tane cihaz olmasi gerekiyor. Digeri olmadigi surece bu goruntudeki cihaz hiçbir ise yaramaz. Bu, ekstra olarak satin alinan bir cihaz degil. Satin alirken zaten ikisi bir arada olarak satiliyor zira obur turlu ise yaramazdi.
Iki cihazin birine cihaz #1, digerine cihaz #2 der isek;
1) ınternet baglantiniz modeminize (konuyu acma sebebiniz olan cihaz) geliyor.
2) cihaz #1'i modeminizin yakinindaki bir prize takiyorsunuz.
3) modeminizden cihaz #1'e bir Ethernet kablosu ile baglanti kuruyorsunuz. Bu adimi gerceklestirmenizle birlikte internet baglantiniz evinizdeki elektrik hatti uzerinden dairenizdeki butun prızlere dagitilabiliyor. Gercekten hayran kaldigim bir teknoloji. Aslinda sasirilacak bir durum sozkonusu degil, sonucta interneti de tipki elektrik gibi bakir teller uzerinden aliyoruz.
4) cihaz #2'yi dairenizdeki herhangi bir prize takiyorsunuz. Cihaz #2 prize takildiktan sonra otomatik olarak internete baglaniyor.
5) cihaz #2'den, interneti kablolu veya (bu ozellik var ise) kablosuz olarak dagitabiliyorsunuz. Kablosuz dagitma ozelligi olmayabilir ama kablolu kesinlikle var.

Cihaz #1, modemin yanindaki bir prize takili. Cihaz #1, modemden Ethernet kablosu ile interneti aliyor. Cihaz #2 baska odadaki bir priz uzerinden interneti aliyor. Cihaz #2'den Ethernet kablosuyla interneti direkt olarak bir bilgisayara da baglayabilirsiniz. Router'a Ethernet kablosunu baglayip (WAN) kablosuz olarak Router'dan da interneti dagitabilirsiniz.

Konudaki asil soruyla alakasi olmadigi icin ozur dilerim. Daha da onemlisi, turkce karakterlerle yazmadigim icin de ozur dilerim. Isletim sistemimde turkce klavyeyi kaldirmistim. Bu yorumun sonuna gelince yapay zekaya metni turkce karakterlerle tekrar yazmasini soyledim ancak yapamadi. Ben de duzeltemedim.

Estağfurullah, çok teşekkür ederim bilgiler için. Biz taşındığımızda sadece bu cihaz vardı. Diğer türlü yapsam eve daha stabil bir internet gelebilir belki bilemiyorum. Diğer cihaz tam olarak neye benziyor bir fotoğraf atma imkanınız var mı? En kötü arayayım belki bulurum.

Konu ilgimi cektigi icin konuyu ziyaret etmistim. Mesajlari tek tek okuduktan sonra attiginiz ekran goruntusunu gordum. Goruntudeki cihazi hayatimda ilk defa goruyorum ama arastirdim ki calisma mekanizmasi muthismis. Bu cihaz, ikili bir pakette geliyor. Yani pakette iki tane cihaz var, neredeyse birbirinin aynisi gibi gorunuyor ama ayni degiller. Bu cihaz, evinize gelen internet hattini daırenızdekı elektrık hattı uzerinden iletmeye yariyor. Teknolojiyle bu kadar ic ice olup da boyle bir cihazi hayatimda duymamis olmak beni biraz utandirdi dogrusu.
Size cihazin calisma prensibini basitce anlatmak istiyorum (ben de henuz dakikalar once ogrendim): Dedigim gibi iki tane cihaz olmasi gerekiyor. Digeri olmadigi surece bu goruntudeki cihaz hiçbir ise yaramaz. Bu, ekstra olarak satin alinan bir cihaz degil. Satin alirken zaten ikisi bir arada olarak satiliyor zira obur turlu ise yaramazdi.
3) modeminizden cihaz #1'e bir Ethernet kablosu ile baglanti kuruyorsunuz. Bu adimi gerceklestirmenizle birlikte internet baglantiniz evinizdeki elektrik hatti uzerinden dairenizdeki butun prızlere dagitilabiliyor. Gercekten hayran kaldigim bir teknoloji. Aslinda sasirilacak bir durum sozkonusu degil, sonucta interneti de tipki elektrik gibi bakir teller uzerinden aliyoruz.
4) cihaz #2'yi dairenizdeki herhangi bir prize takiyorsunuz. Cihaz #2 prize takildiktan sonra otomatik olarak internete baglaniyor.
5) cihaz #2'den, interneti kablolu veya (bu ozellik var ise) kablosuz olarak dagitabiliyorsunuz. Kablosuz dagitma ozelligi olmayabilir ama kablolu kesinlikle var.

Cihaz #1, modemin yanindaki bir prize takili. Cihaz #1, modemden Ethernet kablosu ile interneti aliyor. Cihaz #2 baska odadaki bir priz uzerinden interneti aliyor. Cihaz #2'den Ethernet kablosuyla interneti direkt olarak bir bilgisayara da baglayabilirsiniz. Router'a Ethernet kablosunu baglayip (WAN) kablosuz olarak Router'dan da interneti dagitabilirsiniz.

Konudaki asil soruyla alakasi olmadigi icin ozur dilerim. Daha da onemlisi, turkce karakterlerle yazmadigim icin de ozur dilerim. Isletim sistemimde turkce klavyeyi kaldirmistim. Bu yorumun sonuna gelince yapay zekaya metni turkce karakterlerle tekrar yazmasini soyledim ancak yapamadi. Ben de duzeltemedim.

Ethernet olacak çok ihtiyacım yok, direkt olarak modemden bilgisayara gelen bir kablo çektim bir süre önce. Ama diğer konu açısından dediğiniz gibi gerçekten çok ilgi çekici. Benim bildiğim fotoğraftaki cihaz sadece sinyal güçlendirmeye yarıyor. İnterneti dağıtıyor diye biliyordum kısaca.

Tamamdır diğer cihazın neye benzediğini buldum. Evde bulabilirsem bakacağım artık.

Konu ilgimi cektigi icin konuyu ziyaret etmistim. Mesajlari tek tek okuduktan sonra attiginiz ekran goruntusunu gordum. Goruntudeki cihazi hayatimda ilk defa goruyorum ama arastirdim ki calisma mekanizmasi muthismis. Bu cihaz, ikili bir pakette geliyor. Yani pakette iki tane cihaz var, neredeyse birbirinin aynisi gibi gorunuyor ama ayni degiller. Bu cihaz, evinize gelen internet hattini DAIRENIZDEKI ELEKTRIK HATTI uzerinden iletmeye yariyor. Teknolojiyle bu kadar ic ice olup da boyle bir cihazi hayatimda duymamis olmak beni biraz utandirdi dogrusu.
Iki cihazin birine Cihaz #1, digerine Cihaz #2 der isek;
1) Internet baglantiniz modeminize (konuyu acma sebebiniz olan cihaz) geliyor.
2) Cihaz #1'i modeminizin yakinindaki bir prize takiyorsunuz.
3) Modeminizden Cihaz #1'e bir Ethernet kablosu ile baglanti kuruyorsunuz. Bu adimi gerceklestirmenizle birlikte internet baglantiniz evinizdeki elektrik hatti uzerinden dairenizdeki BUTUN PRIZLERE dagitilabiliyor. Gercekten hayran kaldigim bir teknoloji. Aslinda sasirilacak bir durum sozkonusu degil, sonucta interneti de tipki elektrik gibi bakir teller uzerinden aliyoruz.
4) Cihaz #2'yi dairenizdeki herhangi bir prize takiyorsunuz. Cihaz #2 prize takildiktan sonra otomatik olarak internete baglaniyor.
5) Cihaz #2'den, interneti kablolu veya (bu ozellik var ise) kablosuz olarak dagitabiliyorsunuz. Kablosuz dagitma ozelligi olmayabilir ama kablolu kesinlikle var.

Konudaki asil soruyla alakasi olmadigi icin ozur dilerim. Daha da onemlisi, Turkce karakterlerle yazmadigim icin de ozur dilerim. Isletim sistemimde Turkce klavyeyi kaldirmistim. Bu yorumun sonuna gelince yapay zekaya metni Turkce karakterlerle tekrar yazmasini soyledim ancak yapamadi. Ben de duzeltemedim.

Maalesef bulamadım, gereken parçayı satın alabileceğim bir yer var mı? Genelde hep 2'li satılıyor çünkü.

Son düzenleme:
Estağfurullah, çok teşekkür ederim bilgiler için. Biz taşındığımızda sadece bu cihaz vardı. Diğer türlü yapsam eve daha stabil bir internet gelebilir belki bilemiyorum. Diğer cihaz tam olarak neye benziyor bir fotoğraf atma imkanınız var mı? En kötü arayayım belki bulurum.

Ethernet olacak çok ihtiyacım yok, direkt olarak modemden bilgisayara gelen bir kablo çektim bir süre önce. Ama diğer konu açısından dediğiniz gibi gerçekten çok ilgi çekici. Benim bildiğim fotoğraftaki cihaz sadece sinyal güçlendirmeye yarıyor. İnterneti dağıtıyor diye biliyordum kısaca.

Tamamdır diğer cihazın neye benzediğini buldum. Evde bulabilirsem bakacağım artık.

Maalesef bulamadım, gereken parçayı satın alabileceğim bir yer var mı? Genelde hep 2'li satılıyor çünkü.
Gereken ikinci cihazi sifir, kullanilmamis bicimde ayrica satin alabileceginizi sanmiyorum. Belki alisveris sitelerinde falan olabilir ama bu konuda da sansli cikacaganizi dusunmuyorum. Hem cok fazla kullanilan bir cihaz degil, hem de Kibris'ta yasadiginizi belirtmissiniz. Bulsaniz bile kargo ile ilgili sorun yasayabilirsiniz, bilemiyorum. Yani ikinci cihazi edinmek icin muhtemelen ikili paket seklinde satin almaniz gerekir.
Bu cihazi edinip, bahsetmis oldugum duzenegi kursaniz bile alacaginiz internet hizinin modeminize gelen orijinal internet hiziyla ayni olmayacagi kanaatindeyim. Dedigim gibi, ben oneriden cok cihaz ilgimi cektigi icin yorum yazmistim.
Konuyu acma sebebinize deginecek olursam; diger yorumlarda da belirtildigi gibi, VDSL baglanti icin bu kadar yuksek fiyatli bir modem/router almaniza gerek olmadigi kanaatindeyim. Ben su anda fiber internet kullaniyorum. Onceden VDSL baglantim vardi ve TP-Link Archer VR300 model modem/router kullaniyordum. Cihazdan cok memnundum ancak fiber baglaninca ISS kendi router'ini verdi. Gecis yapmak (bazi teknik sebeplerden dolayi) imkansiz.
Cogu insanin bilmedigi bir konu hakkinda bilgilendirme eklemek istiyorum:
Modem ve router ayni seyler degildir. Basitlestirilmis haliyle soyleyeyim; modem, evinize gelen internet sinyallerini bilgisayarinizin (ve diger cihazlarinizin) anlayacagi sekilde donusturur (convert). Router ise; internete direkt baglanma ozelligi bulunmayan, modeme bir ethernet kablosu ile baglanarak modemin internetini birden fazla cihaza kablolu/kablosuz iletmeye yarayan cihazdir. Gunumuzde "modem" adi verilen cihazlarin neredeyse tamami aslinda modem/router kombosu olan cihazlardir. Router kelimesinin tam olarak Turkcesi bulunmadigi icin gunluk hayatta bu cihaza sadece "modem" diyoruz.
Modem -> internete bagli
Router -> modeme bagli

Gereken ikinci cihazi sifir, kullanilmamis bicimde ayrica satin alabileceginizi sanmiyorum. Belki alisveris sitelerinde falan olabilir ama bu konuda da sansli cikacaganizi dusunmuyorum. Hem cok fazla kullanilan bir cihaz degil, hem de Kıbrıs'ta yasadiginizi belirtmissiniz. Bulsaniz bile kargo ile ilgili sorun yasayabilirsiniz, bilemiyorum. Yani ikinci cihazi edinmek icin muhtemelen ikili paket seklinde satin almaniz gerekir.
Bu cihazi edinip, bahsetmis oldugum duzenegi kursaniz bile alacaginiz internet hizinin modeminize gelen orijinal internet hiziyla ayni olmayacagi kanaatindeyim. Dedigim gibi, ben oneriden cok cihaz ilgimi cektigi icin yorum yazmistim.
Konuyu acma sebebinize deginecek olursam; diger yorumlarda da belirtildigi gibi, VDSL baglanti icin bu kadar yuksek fiyatli bir modem/router almaniza gerek olmadigi kanaatindeyim. Ben su anda fiber internet kullanıyorum. Onceden VDSL baglantim vardi ve TP-Link Archer VR300 model modem/router kullaniyordum. Cihazdan cok memnundum ancak fiber baglaninca ISS kendi Router'ini verdi. Gecis yapmak (bazi teknik sebeplerden dolayi) imkansiz.
Cogu insanin bilmedigi bir konu hakkinda bilgilendirme eklemek istiyorum:
Modem ve router ayni seyler degildir. Basitlestirilmis haliyle soyleyeyim; modem, evinize gelen internet sinyallerini bilgisayarinizin (ve diger cihazlarinizin) anlayacagi sekilde donusturur (convert). Router ise; internete direkt baglanma ozelligi bulunmayan, modeme bir Ethernet kablosu ile baglanarak modemin internetini birden fazla cihaza kablolu/kablosuz iletmeye yarayan cihazdir. Gunumuzde "modem" adi verilen cihazlarin neredeyse tamami aslinda modem/router kombosu olan cihazlardir. Router kelimesinin tam olarak turkcesi bulunmadigi icin gunluk hayatta bu cihaza sadece "modem" diyoruz.
Modem -> internete bagli.
Router -> modeme bagli.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. En iyisi arkadaşın attığı modeli alayım kafam rahatlasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı