Eskiden olsa sadece Cisco derdim ama artık destekleri nasıldır bilemem, Zyxel'in müşteri desteği ortalama seviyededir fiyatına göre iyidir.
SNR Margin olayı daha çok altyapı ile alakalı. Ben modemde böyle bir ayar göremedim. Zaten SNR yüksekse yapabileceğin iki şey kalıyor; Hızını düşürmek, altyapını onarmak.Bir sorum da şu olacak. Asus’ta SNR Margin ayarını manuel değiştirme şansım var. Diğer evde durum nedir bilmiyorum ama şu anki evimde SNR ayarını manuel değiştirmiş şekilde kullanıyorum. Değiştirmesem 6MBPS alırken şu an 11 alıyorum. Bu özellik Zyxel modemlerde de mevcut mu?
2.el Vdsl modem ile idare edebilirsin bence 20 günde geldi arkadaşıma ve gayet memnun.Sağolasın adamım 1 numaraya koydum önerini![]()
AliExpress bekleyecek durumda değilim dostum. 1 hafta sonra taşınıyorum ve hemen halletmem gerek sonradan VDSL’e çevirtmek vesaire uğraşmak istemediğim için.
Modem hoş sanırım bunu alacağım. Bayram’ın bir üst modeli sanırım ve dediğin kadar iyi bir menzil varsa gönlüme taht kurarZaten merdivene yakın konumda olacak modem, duvarlar da ahım şahım değil.
Yok dostum benim SNR 12 civarlarında idi. Modem ayarından Downstream SNR’ını -3dB ile 8 civarına indirdim. Asus’ta böyle bir olay söz konusu.SNR Margin olayı daha çok altyapı ile alakalı. Ben modemde böyle bir ayar göremedim. Zaten SNR yüksekse yapabileceğin iki şey kalıyor; Hızını düşürmek, altyapını onarmak.
Eminim dostum. SNR’ı çok düşürdüğümde 16 paketimde 15.5 alıyordum fakat 15 saniyede bir kopuyordu. Biraz düşürdüğümde 12'ye sabitledim, 7-8 ay oldu işlemi yapalı gözle görülür bir kopma sorunu yaşamadım.@Berkay Çobanoğlu Dostum SNR değeri yüksek olunca kopma yaşamazsın.
Başka bir işlem olmadığından emin misin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.