VDSL modemde TurkNet kurulumu nasıl gerçekleştirilebilir?

aseiuzmein

Decapat
Daha fazla  
Bugün TurkNet'e geçtim ama modemimde VDSL desteği olmadığı için kurulum yapamadım, şimdi VDSL bir modem aldım ve hala kurulum yapamıyorum.

Google'a yazınca çıkan altyapı hız sorgulamadaki hız.
Test hızları modemden aldığınız hızı gösterir. Sinyal hızını merak ediyorsanız modem panelinden DSL hat değerlerine bakmanız lazım. Vaadedilen hızı mı alamıyorsunuz? Yoksa testlerde örneğin 100 alıp Steam'da neden 12 çıkıyor derseniz ikisinin ölçüm birimi farklı onu soruyorsanız. 100Mbit/s 12MB/s ye eşit oluyor yani.

Test hızları modemden aldığınız hızı gösterir. Sinyal hızını merak ediyorsanız modem panelinden DSL hat değerlerine bakmanız lazım. Vadedilen hızı mı alamıyorsunuz? Yoksa testlerde örneğin 100 alıp Steam'da neden 12 çıkıyor derseniz ikisinin ölçüm birimi farklı onu soruyorsanız. 100Mbit/s 12MB/s ye eşit oluyor yani.

Buradaki hız hocam bana burada binamda VDSL desteği olduğu söyleniyor ama artık buna inanmamaya başladım.

Buradaki hız hocam bana burada binamda VDSL desteği olduğu söyleniyor ama artık buna inanmamaya başladım.
Altyapı sorgu sitelerinde her zaman güncel veya doğru bilgi çıkmayabiliyor. En doğru bilgiyi Turk Telekom bilir veya şu anda DSL bağlantınız varsa (internetin bağlı olmasına gerek yok) modemden dediğim gibi hem DSL max data rate ve data rate bakabilirsiniz. Max rate sizin altyapınızın hızıdır tabi bu SNR margine göre de biraz farklı görünebilir ancak otomatik ayarlandıysa en iyi şekilde bağlanmıştır modem. Data rate ise size gelen sinyal hızıdır. Ayrıca o sorgularda alabileceğiniz maksimum paket hızı çıkar.

Mesela bende 165/60 altyapı var ama sorgularda her zaman 100/20 alabileceğiniz en yüksek hız yazıyor. Çünkü 100 üstünde sunulan tek paket 200 var Türkiye'de. Şu anda bende de VDSL altyapım olduğu söyleniyor ama binamda 10Gbit fiber altyapı var sisteme kaydedilmeyen. Bu aktif olduğunda da yine alabileceğim en yüksek hız 1000 çıkacak çünkü bunun üstünde bireysel paket yok. TurkNet'ten sorguladığım zaman en yüksek 100Mbps yazacak mesela. Çünkü TurkNet'in Turk Telekom ile 100Mbps üstü anlaşması yok.

DSL değerlerinden kendi örneğimi bırakıyorum:
1752579359648.png

Bugün altyapım aktif edildi ve size söylediğim gibi TurkNet 100Mbps diyor en fazla. Ben Turk Telekom'dan gigabit alacağım. Farklı farklı sitelerden de altyapı sorgulayarak bakın.
IMG_8157.jpeg
IMG_8158.png
IMG_8159.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı