Arızanız onarıldı diye mesaj gelmesi onların ayıbı. Evinizde iki tane modeme benzeyen bir şey var mı biri küçük biri büyük olması lazım. Birinin adı ont birinin adı hgw. Eğer o yoksa hala VDSL falan alıyosunuz demektir. O da mesafeye göre hız kaybı falan yapabiliyor. Bir daha konuşun artık fiber çekilmesin için dayatın siz.
Bu arada fiber internet fiyatlarına da bir bakın. En ucuz 250- 300 TL olmuş sanırım. Felaket yan.
YouTube'da bir videodan gördüm ve Yusuf kıraç'ın Twitter'daki son gönderisine yorum attım (FTTH var altyapı VDSL gözüküyor fiber gerek vs.) Ardından Türk Telekom destekten cevap geldi numaramı istediler. DM'den numara verdim yaklaşık 30 dakika sonra aradılar. FTTB olduğunu doğruladılar. Hız kaybı için de şu an altyapımın verdiği maksimum hız 50Mbps miş. Ondan dolayı 75'lik paketimi 50ye düşürdüler. Çalışmalara başlayacaklarını belirttiler. Sonuç olarak sanırım FTTH olacak ama net bir tarihi yok.
Bugün tekrar aradılar. Zamanında Telekom'dan gelip fiber çekmek istemişler apartman yönetimi çok delik açılacak kablo vb. diyerek istememiş. Telekom'dan arayan arkadaş yönetimle anlaşın 1 haftaya gelir çekeriz dedi.