VDSL'e geçiş sonrası bağlantı sorunu

Benim portumu vdsl'e taşıdılar. Ondan sonra da modemimin ip alamama sebebi büyük ihtimalle modem kaynaklıydı. Modemi değiştirdiğim zaman düzeldi problem, şuanda 40 mBit'e yakın değerler alıyorum.
Bende çözdüm problemi modem kaynaklı imiş. 0.5 mbps olan upload 1.5 lara çıktı. Download ise sadece bir kaç mbps arttı. Boşuna geçmiş oldum galiba :)
 
Ne kadar hız alıyorsunuz? Bir de modem arayüzüne girip bakar mısınız bağlantınız adsl mi vdsl mi diye
Hocam saha ekibi geldiğinde santrale uzaksınız fazla hız alamazsınız dediler. Geçtik fakat sonuçlar fotodaki gibi. Galiba modemime kadar 28 mbps geliyor. Fakat benim şuan aldığım hız ADSL dekinden birkaç mbps fazla :) Modemde görülen max veri oranı değeri acaba ne kadar doğru?
1609265654731.png
 
zannediyorum ki oran aşağı yukarı doğru olur. ip alabiliyorsunuz internete girebildiğinize göre modem vdsl desteklemese çalışmazdı, modem modeliniz nedir bir de bina içi tesisatınız nasıl?
 
zannediyorum ki oran aşağı yukarı doğru olur. ip alabiliyorsunuz internete girebildiğinize göre modem vdsl desteklemese çalışmazdı, modem modeliniz nedir bir de bina içi tesisatınız nasıl?
İnternete bağlanabildim hocam. Kullandığım modem Vdsl destekli Huawei HG655d. İlk başta ayarlardan ötürü bağlanamamıştım o problemi çözdüm. Evdeki tesisat ise telefon direğinden modemime kadar gelen telekomcuların kullandığı kablo. Kablo daha yeni ve sağlam. Santrale uzak olduğumdan dolayı bu hızlar görünüyor olabilir. Fakat sorun modemime gelen 28 mbps downloadı ben nasıl kullancam? Onlar benim hızımı sistemden ayarlabilir mi, böyle birşey söz konusu mudur? Gelen 28 mbps yi alsam yeterli olur daha fazlasına gerek yok :)
 
Hızınızı arttırdıklarında SNR marjı düşeceği için internetinizde sürekli kopma yaşarsınız muhtemelen. Ama isterseniz bir tık daha arttırabilirsiniz kopmaya göre ama hat zayıflaması bir tık yüksek. Benim SNR marjı 9 civarı, kopma haftada 1 kez falan yaşıyorum. Sabitleme yapıyorlarsa hızınızı 24 Mbit'e sabitlettirmeyi deneyebilirsiniz, oluşacak hat değerlerinize göre arttırıp azaltabilirsiniz sonrasında. Bildiğiniz gibi birçok etmen var hızı etkileyen ve maalesef ülkemiz genelinde altyapımız hiç iyi değil, Avrupa ile yapılan kıyaslamalarda da göreceğiniz üzere...
 

Geri
Yukarı