Vectra b 2.5 V6 alırsam ne gibi sorunlar ile karşılaşırım?

Arızaları nelerdir? Parça durumu nasıldır usta bulabilir miyim bir sıkıntı olduğunda?

Bir sorunu yok, ecotec motorların hepsinde olduğu gibi üst kapak contasından sızdırma yapabilir değiştirir geçersiniz 300 500 TL bir malzemedir. Usta ülkemiz için geçerli bir kavram değil, mesela fabrika bir araca 5w30 yağ koyun diye ısrar ederken 10w40 koyan ustalar var piyasada. Orada burada aracınızı elletmeyin övülen bir Opel özel servisine götürün aracı. Belki 3 ödeyecekken özel servise 4 ödeyeceksiniz ama en azından adamlar yaptığı şeyi biliyor, anlamayan birine denk gelirseniz masraftan kaçmaya çalışırken beklemediğiniz bir anda patlarsınız, alınacak bir risk değil. Güzel bir servis + bakımlı bir araç demek keyif demek.
 
bir sorunu yok, ecotec motorların hepsinde olduğu gibi üst kapak contasından sızdırma yapabilir değiştirir geçersiniz 300 500 TL bir malzemedir. Usta ülkemiz için geçerli bir kavram değil, mesela fabrika bir araca 5W30 yağ koyun diye ısrar ederken 10W40 koyan ustalar var piyasada. Orada burada aracınızı elletmeyin övülen bir Opel özel servisine götürün aracı. Belki 3 ödeyecekken özel servise 4 ödeyeceksiniz ama en azından adamlar yaptığı şeyi biliyor, anlamayan birine denk gelirseniz masraftan kaçmaya çalışırken beklemediğiniz bir anda patlarsınız, alınacak bir risk değil. Güzel bir servis + bakımlı bir araç demek keyif demek.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim bu uğraşınız için yararlı oldu.
 
Vectra B Karakteristik olarak güzel bir araçtır ancak ben zamanında hissiyatını beğenmediğimden A'dan sonra direkt C'ye geçmiştim. Dediğiniz motorun dayanımları kapasitesinden ötürü yüksektir. Alırsınız bakımını iyi bir yere yaptırırsınız binersiniz.

O arabalar önden kendini bırakır. Alt takım sürekli iyi bakım ister. Yola iyi gider. Araba ve motor olarak mimli değil ancak Opel'e binen adamın huyundan mı suyundan mı bilinmez kitapçık okuduğunu görmedim ben daha.

Sıcağı çok sevmez yukarıda arkadaşın dediği gibi üst kapak açtırır istediğini yapmazsan. Yağı da yaşına ve önceden motora yapılan işlemlere göre 5W30 ve 5W40 arasında değişir. Ben o arabada Shell'den başka yağ kullanmıyorum. Tüm sıvılarım Shell. Özellikle Helix HX8 serisi iyi gider. 3. Değişimde kartelde yanan yağı çözüyor testlerini yaptım zamanında C kasamda.

Parçası bulunur. Günümüzde böyle araçların parça sıkıntısı yok bir sürü dev yüklenici depoları bunların parçası ile dolu. Yeter ki paran olsun.
 

Geri
Yukarı