Vefat eden kişiler nereye gidiyor?

Beyin. Büyüğüdüğün çevreye, kişilere ve yaşadığın şeylere bağlı olarak benlik değişebilir. Ancak bunda doğaüstü varlıklara taşımaya gerek yoktur.

Bu bir felsefi soru. Yoksa beyinden, nöronlardan, öğrenme ve algılama işlevlerinden haberdarım. Doğaüstü varlıklarla alakalı bir şey göremedim ben mesajımda. Hatta bilerek dini bir gönderme de yapmadım. Belki de düşünceler, vücudumuzun başka bir fonksiyonu.

Big Bang'in öncesini sorgulamak gibi bir şey ölümden sonrasını sorgulamak bana göre.
 
Ne ilginç cevaplar gelmiş. Okudukça düşündüren düşündükçe okutan.

Felsefe ve konu dışı bölümlerinde kıymetli düşünceler üreten bir çok kullanıcımız var. Tartışmalardan şikayet edildiğine bakmayın, çoğu konuyla alakasız kişiler yüzünden çıkıyor.
Ruh falan hikaye/şehir efsanesi.

Yani, deney ve gözlemlerinize dayanarak ulaştığınız sonuca saygı duyuyorum. Fakat mesajınız düzenlenmeden önce daha iyiydi sanki. :)
 
Cehenneme. Öldüğümüzde göreceğiz fakat sorunun cevabı birçok farklı etkiye göre değişir; kimine göre cehennem, cennet. Kimine göre ise sadece hiçlik ya da nice farklı boyuta yol alacağız. Benim fikrimi sorarsan uyandırılmayacağımız güzel uykumuza derdim.
 
Dünyada işlediğin sevaplar fazlaysa cennete, günahlar fazlaysa cehenneme gideceksin. Cennette istediğin her şey olacak huriler, süt ve şarap ırmakları... Belli zamanlar ALLAH C.C. görme zamanları olacak insanlar bayram olarak kutlayacak cennette.

Cehennemde ise dünyada yaptığın günahların bedelini ödeyeceksin. Misal gıybet ettiysen kardeşinin çiğ etini yiyeceksin. Kan, irin içinde yüzeceksin. Zebaniler işkence edecek sana, sen yeter diyeceksin ama yetmeyecek.

Burası zaten gayri müslimlerle dolu. Bu kadar inançsız insanın içerisinde böyle güzel inançlı yazılar okumak çok hoş.
 
Arkadaşlar kabir azabı diye bir şey yoktur. Kuranı açıp bakabilirsiniz. Şöyle düşünün. Ölmüş kötü birisi kabir azabı çekiyor. Peki sorgu zamanı geldiğinde tekrar sorgulanmasının ne manası var? Adama zaten damga konulmuş :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı