Çözüldü Vega 56'ya Vega 64 BIOS atma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myth33

Decapat
MSI Air Boost Vega 56 Hynix bellekli kartım var ve Vega 64 BIOS atmak istiyorum. Fakat techpower listesinde MSI'ın Vega 56 kartlarına baktığım zaman hepsi Samsung bellekli kartlar. Bu durumda nasıl BIOS atabilirim? Samsung bellekli kartın BIOS'unu atarsam sıkıntı olur mu? Eğer sıkıntı ise başka marka Vega 64 Hynix bellekli BIOS bulup atsam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vega 56 var bende ancak sadece kartı aldığım gün 56 şeklinde kullandım. Özel bir profil hazırlamadım yani. Öncelikle bellek tarafında 900-1000 arasında stabil bir değer tutturun. Sonrasında çekirdek frekansını, 950-1000mV arasında bir değerde maksimuma ayarlayın. Şu an güncel kullandığım 64 profili şöyle:

4.png

Bellek değerleri hariç deneyebilirsiniz. Gerçi 950mV altına düşmek için OverdriveNTool ile kayıt girdisi yapmanız gerekiyor. Şu konuda değindim nasıl yapılacağına.
Sizin değerleri bellek değerlerine dokunmadan değiştirdim. Daha önce 195w güç ile 77 C sıcaklık görürken şimdi 140w güç çekiyor ve sıcaklık 59 60. gpu frekans 1481 i geçmiyor ama. kendim belleği 950 945mV ye çektim sıkıntı olmadı ilk başta. ama 970 945mV e çekince hata verdi.
Bellek ayarı da yapmam lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı