Veganlar haklı mı?

Şu geçenlerde P&G firmasının hayvansal katkı kullanmıyor dediği ama ceza yediği ürünlerden bahsediyorsunuz herhalde. Gerçekten vegan olsalar intihar etmeleri lazımdı. Çünkü bize konuştuklarında böyle bir şey olsa intihar ederlermiş gibi anlatıyorlar. Oldu ama etmediler.
Ayrıca şu anda yapılan besicilik doğanın dengesini bozacak şekilde yapılmıyor. En azından Türkiye ve Orta Doğu hariç öyle olduğunu söyleyebilirim. Ekolojik dengeyi bozmak büyük bir ihanet olur. Öyle yapılsa tüm dünya vazgeçerdi.

O dediğiniz son şey sadece ama sadece ucu çok açık ve çağa göre değişebilecek ayetlerde geçerli.
2. olarak dediğiniz doğru uyuşturabilirler fakat yapmaya uğraşmıyorlar, ayrıca mecburen kesim yapılmak zorunda çünkü "bismillahirrahmanirrahim" diyerek hayvanı kesmek zorunlu.

Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter .

Bence saçmalık, hayvanlarda besin zincirinin bir parçası. Ayrıca et yemediğimizde birsürü sıkıntı baş gösteriyor sağlık konusunda. Ama saygı duymak lazım genede.

Pazar payı büyük. Herkes ahırda kendi ineğini sağamaz.
Mecbur endüstriyel üretim yapacaksın.
Biliyorum merak etmeyin ben sadece onların karşı oldukları şeyi ve doğru olduğunu düşündüğümü söylüyorum. Verdikleri savaş manasız değil ve fedakarlık gerektiriyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir şeylerin karşısında durmak tek başına bir şeyler yapmak küçümsenecek ve dalga geçilecek şeyler değildir. Siz de yapmak zorunda değilsiniz ama karşılıklı anlaşmak en önemlisi.

Sen her aktiviste karşı olan, muhtemelen liseye giden, Instagram Dark meme kültürü takipçisi,

Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter.

Hayatınızda umarım bu sığ ve megalomaniye halinizle başarılı ve mutlu olursunuz. Beni geç bilimsel makaleleri bile bir kenara fırlattınız. Kolay gelsin. İyi forumlar.
Biyoloji de derece yapmış ve biyoloji olimpiyatlarına katılmış birine böyle yakıştırmalar yapmak ta başka bir özelliğiniz sanırım.
Ne demiş Tolstoy: "Cahil ile tartışırken söyleyeceğin her söz ateşe atılmış bir odundur aslında."

Sen her aktiviste karşı olan , muhtemelen liseye giden , Instagram dark meme kültürü takipçisi,

Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter .
Her aktiviste karşı değilim bunu nereden çıkardın?
Mesela doğa için eylemler yapan insanları tebrik ediyorum.
Ayrıca liseli olduğumu ve İnstagram kullandığımı nerden uydurdun?

Ekolojik dengeden bahsetmiyorum. Hayvanların sömürüsünden tavukların çiftliklerde 7/24 yumurtlatılmasından bahsediyorum. Ayrıca ben vegan olmamama rağmen hiçbir P&G ürünü kullanmıyorum özellikle şampuan vs vucüdüma değecek. Sülfat dahil bir sürü zararlı madde barındırıyorlar ürünlerinde, gerçekten veganların da kullandığını zannetmiyorum.

Tamamen bir saçmalıktır. O kadar hayvandan faydalanmamak aptallıktır. Zaten diğer bu tabiatın bir kanunu? Aslanlar geyikleri yiyince sıkıntı yok. Biz et, tavuk yiyince suçluyuz arkadaş. Diyelim ki beslendiğimiz hiçbir hayvanı kesmedik, yemedik. Bu hayvanlar ne olacak? Öldükleri zaman etlerini diğer hayvanlara mı yedireceğiz. Hatta böyle bir sistem oluştururuz ölen hayvanları yaşayan hayvanlar yer. Bazılarını da gömeriz artık. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…