Veganlar haklı mı?

Vegan yaşam sadece et yememek değildir. Hayvanların sömürüldüğü her şeye karşı çıkarlar ve haklılardır. Günümüzde endüstriyelleşen her şeyde olduğu gibi yemek konusunda da zulümler gerçekleşmektedir yani bu köyde ineğin olması ondan süt vs almadan öte bir durum. Yumurtası için sömürülen zulüm edilen tavuklar aynı şekilde inekler bunları internetten araştırabilirsiniz rahatlıkla. Makyaj sektörü giyim hepsinde mevcuttur ve veganlar bunları da cruelty Free seçerler yani bir düzene baş kaldırıdır aslında, zordur, haklılardır. (not: Et yemeye bayılırım.)
Şu geçenlerde P&G firmasının hayvansal katkı kullanmıyor dediği ama ceza yediği ürünlerden bahsediyorsunuz herhalde. Gerçekten vegan olsalar intihar etmeleri lazımdı. Çünkü bize konuştuklarında böyle bir şey olsa intihar ederlermiş gibi anlatıyorlar. Oldu ama etmediler.
Ayrıca şu anda yapılan besicilik doğanın dengesini bozacak şekilde yapılmıyor. En azından Türkiye ve Orta Doğu hariç öyle olduğunu söyleyebilirim. Ekolojik dengeyi bozmak büyük bir ihanet olur. Öyle yapılsa tüm dünya vazgeçerdi.

Vücudunun en kaba ve sinirleri az olan kısmına bir iğne batırıp kanını biraz akıttıktan sonra uyutup sonra kesim yapsalar olmaz mı o zaman? Kafa kesmek çağ dışı bir eylem bence. Ayrıca İslam bulunduğu koşullara göre bazı şeyleri güncellenen bir şey diye biliyorum.

O dediğiniz son şey sadece ama sadece ucu çok açık ve çağa göre değişebilecek ayetlerde geçerli.
2. olarak dediğiniz doğru uyuşturabilirler fakat yapmaya uğraşmıyorlar, ayrıca mecburen kesim yapılmak zorunda çünkü "bismillahirrahmanirrahim" diyerek hayvanı kesmek zorunlu.

Öncelikle yazdığım yazı ve örneklerle açıklamama rağmen hepsini görmezden gelip bu kadar sığ bir düşünceye sahip olmanızı kınıyorum. Eğitim hayatınızda Liseyi görmüş olduğunuzu tahmin ederek en basit olarak Bitki Biyolojisi konusuna azıcıkta olsa hakim olmanızı beklerdim. Makale ve bilimsel açıklamalara, araştırmalara bakmanızı öneriyorum. Zaten yazımda da bitkiler acı çekiyor demedim hisleri var dedim.
Bu arada "bitkilerin ağlamasına ve benim yazdıklarıma bilimsel olarak imkansız " deyip millete iyi araştır demişsiniz. 2019 da yılında Tel Aviv Üniversitesi bitkilerin ağladığını ortaya koydu ve bununla ilgili makale yayınladı gözünüzden kaçmış büyük ihtimalle. Bitkilerin çığlık attığını ortaya koyan araştırmalar da mevcut. Benim tropizma ve nasti hareketleri ile ilgili yazılarımı bilmeniz için benim gibi biyoloji ile uğraşan biri de olmanıza gerek yok. Lise müfredatında bile gösteriyorlar. O yüzden bir şeye bilim dışı deyip kenara atmayın. Bu hem o çalışmaları yapan insanlara haksızlık hem de bilime haksızlık olur.

Ek Not: Cevap yazarsanız maalesef cevap vermeyeceğim. Konunun dışına çok çıkmış oluruz.
Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter .

Pazar payı büyük. Herkes ahırda kendi ineğini sağamaz.
Mecbur endüstriyel üretim yapacaksın.
Biliyorum merak etmeyin ben sadece onların karşı oldukları şeyi ve doğru olduğunu düşündüğümü söylüyorum. Verdikleri savaş manasız değil ve fedakarlık gerektiriyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir şeylerin karşısında durmak tek başına bir şeyler yapmak küçümsenecek ve dalga geçilecek şeyler değildir. Siz de yapmak zorunda değilsiniz ama karşılıklı anlaşmak en önemlisi.

Sen her aktiviste karşı olan, muhtemelen liseye giden, Instagram Dark meme kültürü takipçisi,

Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter.

Hayatınızda umarım bu sığ ve megalomaniye halinizle başarılı ve mutlu olursunuz. Beni geç bilimsel makaleleri bile bir kenara fırlattınız. Kolay gelsin. İyi forumlar.
Biyoloji de derece yapmış ve biyoloji olimpiyatlarına katılmış birine böyle yakıştırmalar yapmak ta başka bir özelliğiniz sanırım.
Ne demiş Tolstoy: "Cahil ile tartışırken söyleyeceğin her söz ateşe atılmış bir odundur aslında."

Sen her aktiviste karşı olan , muhtemelen liseye giden , Instagram dark meme kültürü takipçisi,

Sinir sistemi olmayan bir canlı acı hissettemez en basit biyoloji konusu. Sadece bu cümle bile yeter .
Her aktiviste karşı değilim bunu nereden çıkardın?
Mesela doğa için eylemler yapan insanları tebrik ediyorum.
Ayrıca liseli olduğumu ve İnstagram kullandığımı nerden uydurdun?

Şu geçenlerde P&G firmasının hayvansal katkı kullanmıyor dediği ama ceza yediği ürünlerden bahsediyorsunuz herhalde. Gerçekten vegan olsalar intihar etmeleri lazımdı. Çünkü bize konuştuklarında böyle bir şey olsa intihar ederler miş gibi anlatıyorlar. Oldu ama etmediler.
Ayrıca şu anda yapılan besicilik doğanın dengesini bozacak şekilde yapılmıyor. En azından Türkiye ve Orta Doğu hariç öyle olduğunu söyleyebilirim. Ekolojik dengeyi bozmak büyük bir ihanet olur. Öyle yapılsa tüm dünya vazgeçerdi.

Ekolojik dengeden bahsetmiyorum. Hayvanların sömürüsünden tavukların çiftliklerde 7/24 yumurtlatılmasından bahsediyorum. Ayrıca ben vegan olmamama rağmen hiçbir P&G ürünü kullanmıyorum özellikle şampuan vs vucüdüma değecek. Sülfat dahil bir sürü zararlı madde barındırıyorlar ürünlerinde, gerçekten veganların da kullandığını zannetmiyorum.

Tamamen bir saçmalıktır. O kadar hayvandan faydalanmamak aptallıktır. Zaten diğer bu tabiatın bir kanunu? Aslanlar geyikleri yiyince sıkıntı yok. Biz et, tavuk yiyince suçluyuz arkadaş. Diyelim ki beslendiğimiz hiçbir hayvanı kesmedik, yemedik. Bu hayvanlar ne olacak? Öldükleri zaman etlerini diğer hayvanlara mı yedireceğiz. Hatta böyle bir sistem oluştururuz ölen hayvanları yaşayan hayvanlar yer. Bazılarını da gömeriz artık. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı