Vergi düştü ama fiyatlar neden düşmedi?

İthalatçılar kur yüksekken aldıkları için zararına satmak istemiyorlar, stokların bitip ithalatçıların da ucuza alması lazım ki fiyatlar düşsün. Saçma sapan bi' döngü oluyor yani bir şeyin düştüğü yok.
 
Şu anda ülkeye girmiş olan stoklar yüksek vergi dilimi ile girdi. Yani maliyetleri o ürünlerin birim başına halen daha yüksek. Bu durum ülke fark etmeksizin her gümrük vergisinde indirime gidilen ürün grubu için geçerli. Eldeki stoklar belli bir seviyeye inene kadar fiyatlarda düşüş göremezsiniz. Oyun konsolu grubu için ise şükür markalar fazla stok yapmamışlardı Türkiye için. 3 ay sonrası gibi vergi dilimi farkı piyasa fiyatlarına yansır.

Umalım da Playstation Türkiye ve Xbox Türkiye ekipleri şu anki vergi dilimi düşüklüğünü iyi değerlendirirler de ellerinde rahatlıkla 1 senelik satışlarını karşılayacak stok biriktirirler. Yoksa her an tekrar bi ek zam gelebilir, belli olmaz.
 
Stoklar geldikten sonra vergi düştü. İnsanlar da düşmesini beklediği için almıyor. Ellerimde kalacak konsolları o zaman mecbur düşürecekler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı