Vergisiz telefon başvurusunda red aldım

GİB'in sitesinden faturayı sorgulatınca "...Olan Fatura
Sistemde Kayıtlıdır!" diye yazıyor. Benim ulaşabildiğim faturaya bunlar nasıl ulaşamıyor anlam veremiyorum. Bu ikinci başvurum ve hem Fatura Numarasında hem de Satıcı Vergi Kimlik Numarasında hata yok. Başvuru yaparken de GIB'den sorgularken de zaten aynı bilgileri giriyoruz. Fatura tarihim de 14/11/2023 Amazon'dan A34 almıştım, 9.499TL'ye.
Bende gib'in sitesinden kontrol ettim kayıtlıdır yazıyor,
Bence sorun ödenecek tutar kısmında; Gsbbiz'den başvuru yaparken tutar bilgisi doldurmadık, yani;
Tutar gsbbiz'de 0,00₺ görünüyor. bu yüzden gib'de kayıt çıkmıyor,
Gib'den iki şekilde sorgulama yaptım biri 8,529,00₺ tutar girerek (kayıt çıktı)
Diğeri 0,00₺ girerek (bu şekilde kayıt bulunamadı)
Gsbbiz tutarı 0,00₺ olarak sorgulattığı için sistemde kayıt çıkmıyor, büyük bir ihtimalle herkez başvurudan red aldı, çünkü sistemsel bir hata var, yakında çözerler.
Biraz karışık anlattım ama sorun büyük olasılıkla tutar kısmında.
 
Bende Gib'in sitesinden kontrol ettim kayıtlıdır yazıyor,
Bence sorun ödenecek tutar kısmında; GSBBiz'den başvuru yaparken tutar bilgisi doldurmadık, yani;
Tutar GSBBiz'de 0, 00₺ görünüyor. Bu yüzden Gib'de kayıt çıkmıyor,
Gib'den iki şekilde sorgulama yaptım biri 8, 529, 00₺ tutar girerek (kayıt çıktı)
Diğeri 0, 00₺ girerek (bu şekilde kayıt bulunamadı)
GSBBiz tutarı 0, 00₺ olarak sorgulattığı için sistemde kayıt çıkmıyor, büyük bir ihtimalle herkes başvurudan red aldı, çünkü sistemsel bir hata var, yakında çözerler.
Biraz karışık anlattım ama sorun büyük olasılıkla tutar kısmında.

Hocam tutar girme kısmı GSBBIZ'in ne uygulamasında ne de web sitesinde çıkmıyor. Bu tutar bilgisini nasıl gireceğiz?

Bana 26 Aralık'ta fatura gib kayıtlarında bulunamadı diye red verildi. Aynı başvuru için 27 Aralık'ta ise girilen parametreler ile e arşiv fatura bulunamadı diye durum güncellemesi yapılarak tekrar red verilmiş. Ben bu işten hiçbir anlamadım. Vergi iadesi alacağım kesinleşmez ise telefonu iade edip adam akıllı bir telefon alacağım.
 
Son düzenleme:
Bende amazondan aldım a34 fakat samsungun kendi sitesinden alıpta aynı yazanlar varmış. Red alan başvurular için tekrar başvurun diyor fakat başvuru da yapamıyorum çok can sıkıcı.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20231229_013751_GSBBiz.jpg
    Screenshot_20231229_013751_GSBBiz.jpg
    103,8 KB · Görüntüleme: 247
Başvuru yaparken fiyat sormuyor, fiyatı 0 TL kabul ettiği için de faturalar eşleşmiyor. Bu kadar basit bir hata web'de de android'de de var demek ki 1 vatandaş bile alamadı şu ana kadar. Ya da yeni gelen bir hata. CİMER'e yazdım. Yakın zamanda çözeceklerini umuyorum.
 
@349203 sanmıyorum hocam tutarla ilgili olduğunu. Ben aynı şekilde bilgisayar için de başvurdum ama ona kasım ayında başvurdum onda fatura onaylandı IBAN bakılıyor diyor. Bir arkadaş daha demişti bence kasım ve aralık ayıyla alakalı bir sıkıntı var. Aralık ayında başvuranların çoğunun onaylanmadı muhtemelen. Yani sorun gib e giden faturaların sisteme düşmemesi vs. olabilir. Beklemekten başka çare yok.

Hatta ekleme yapmak gerekirse bazılarının togg araba başvurusu için yaptığı ön ödemelerin bazıları geri hesaplarına yatmamış bunlarla ilgili de çok şikayet var geçenlerde dikkatimi çekmişti. Maalesef bazı konularda gecikmeli dönüşler olabiliyor. Durumu hiç iyi olmayıp muhtemelen 10bin kredi çekip zaten paranın yarısına yakını 1 2 hafta içinde gelecek diye bu telefonu almış insanlarda olabilir. Umarım düzeltilir en kısa zamanda.
 
Son düzenleme:
iade sürem 3 ocakta biteceği için telefonu iade ettim ancak gsbbizde reddedilen başvuru şuan "fatura kayıtları inceleniyor" durumuna güncellenmiş. şaka gibi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı