Normal bir şekilde program dosyalarını falan yedekle. Ardından aşağıdaki yazacağım şeyleri de yedeklersen ve format sonrası aynı yerlerine yerleştirirsen hiçbir programın çalışırken sıkıntı yaratmaz, sanki hiç değişiklik yapılmamış gibi çalışmaya devam eder.
1. adım: Normal yedekleme.
Tüm programlarını, dosyalarını normal bir şekilde yedekle.
2. adım: App data yedeklemeleri.
C:\users altında bilgisayarının kullanıcı adı neyse o şekilde bir klasör olacak.
Eki Görüntüle 1329943
Bende dolun diye geçiyor mesela. Bu klasöre girdikten sonra gizli dosya ve klasörleri gösteri aktifleştirip appdata klasörünü yedekle.
Eki Görüntüle 1329944
3. adım: Kayıt defteri yedekleme.
Regedit yazarak girdiğimiz o kayıt defteri, bilgisayarda nerede ne olduğunun, nasıl çalışacağının ve ne tür izinlere/dosyalara ihtiyacının olduğunun; bunların sağlanıp sağlanmadığının veya izinlerinin verilip verilmediğinin kaydını tutar. Yani bir programın çalışması için gereken tüm bilgiler burada. Bunu yedeklemezsek, yedeğini aldığımız programlar düzgün çalışmaz. Yedekleyip geri yüklemek için ise aşağıdaki makaleyi kullanabilirsin.
Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 veya Windows 7'de bir sorun olması halinde geri yükleme için kayıt defterinin nasıl yedekleneceğini açıklar.