Veri kayıpsız format nasıl atılır?

343203

Hectopat
Merhabalar, bilgileri kaybetmeden format atmam gerek (KMSpico'dan dolayı). Nasıl yaparım?

Problem şu ki bazı programlarım verilerini yedeklesem bile verileri gelmiyor. Nasıl yapıcağım? Yaşadımda.
Normal bir şekilde program dosyalarını falan yedekle. Ardından aşağıdaki yazacağım şeyleri de yedeklersen ve format sonrası aynı yerlerine yerleştirirsen hiçbir programın çalışırken sıkıntı yaratmaz, sanki hiç değişiklik yapılmamış gibi çalışmaya devam eder.

1. Adım: Normal yedekleme.

Tüm programlarını, dosyalarını normal bir şekilde yedekle.

2. Adım: App Data yedeklemeleri

C:\Users altında bilgisayarının kullanıcı adı neyse o şekilde bir klasör olacak.

Bende dolun diye geçiyor mesela. Bu klasöre girdikten sonra gizli dosya ve klasörleri gösteri aktifleştirip AppData klasörünü yedekle.

3. Adım: Kayıt Defteri yedekleme

Regedit yazarak girdiğimiz o kayıt defteri, bilgisayarda nerede ne olduğunun, nasıl çalışacağının ve ne tür izinlere/dosyalara ihtiyacının olduğunun; bunların sağlanıp sağlanmadığının veya izinlerinin verilip verilmediğinin kaydını tutar. Yani bir programın çalışması için gereken tüm bilgiler burada. Bunu yedeklemezsek, yedeğini aldığımız programlar düzgün çalışmaz. Yedekleyip geri yüklemek için ise aşağıdaki makaleyi kullanabilirsin.

Hocam arkadaş KMSpico kullanıyor kayıt defteri bozuk olmuyor mu?

Hocam arkadaş KMSpico kullanıyor kayıt defteri bozuk olmuyor mu?
Hayır olmaz. KMSpico'nun olayı 30 günlük Windows deneme süresini her 30 günde yenileyerek sınırsızımsı yapmak.

Netflix gibi düşün, önceden 1 aylık bedava veriyorlardı. İnsanlar da yeni sanal kartlar oluşturarak her ay 1 aylık bedava kullanım alıyorlardı. Sonuç? Sınırsız bedava Netflix. Ha sonradan ayıktılar kaldırdılar, orası ayrı mevzu

Normal bir şekilde Windows'u Rufus'a yazdırıp kurulum ekranına geldiğinde yalnızca Windows kur yerine bu bilgisayarı yükselt seçeneğini seçersen veri kaybın olmaz.

Ama diğer disklerde büyük uygulumalar yüklü ve usb ye ihtiyacım yok.
Normal bir şekilde Windows'u Rufus'a yazdırıp kurulum ekranına geldiğinde yalnızca Windows kur yerine bu bilgisayarı yükselt seçeneğini seçersen veri kaybın olmaz.
O zaman olmuyor gidip deneyin.
O şekilde bir veri kaybından bahsetmiyor arkadaş.
Peki KMSpico Program files da vs. bulunurmu?

Hocam ben sizin yerinize olsam verilerimi dediğim gibi bir yere depolardım ayarları vs SS alırdım sonra tertemiz Windows kurardım öyle uygulamalarımı falan baştan kurardım sürücüleri falan en azından içim rahat ederdi KMS yerine 30TL'lik key alsaydınız keşke bu arada internet hızınız eğer yüksekse bence dediğimi yapın çünkü yüklemek pek uzun sürmeyecektir ama benim eski internetim gibi 12Mbps gibi bir hızsa uğraştırırdı ben olsam yine de yapardim tertemiz kurulum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…