Normal bir şekilde program dosyalarını falan yedekle. Ardından aşağıdaki yazacağım şeyleri de yedeklersen ve format sonrası aynı yerlerine yerleştirirsen hiçbir programın çalışırken sıkıntı yaratmaz, sanki hiç değişiklik yapılmamış gibi çalışmaya devam eder.Problem şu ki bazı programlarım verilerini yedeklesem bile verileri gelmiyor. Nasıl yapıcağım? Yaşadımda.
Normal bir şekilde program dosyalarını falan yedekle. Ardından aşağıdaki yazacağım şeyleri de yedeklersen ve format sonrası aynı yerlerine yerleştirirsen hiçbir programın çalışırken sıkıntı yaratmaz, sanki hiç değişiklik yapılmamış gibi çalışmaya devam eder.
1. adım: Normal yedekleme.
Tüm programlarını, dosyalarını normal bir şekilde yedekle.
2. adım: App data yedeklemeleri.
C:\users altında bilgisayarının kullanıcı adı neyse o şekilde bir klasör olacak.
Eki Görüntüle 1329943
Bende dolun diye geçiyor mesela. Bu klasöre girdikten sonra gizli dosya ve klasörleri gösteri aktifleştirip appdata klasörünü yedekle.
Eki Görüntüle 1329944
3. adım: Kayıt defteri yedekleme.
Regedit yazarak girdiğimiz o kayıt defteri, bilgisayarda nerede ne olduğunun, nasıl çalışacağının ve ne tür izinlere/dosyalara ihtiyacının olduğunun; bunların sağlanıp sağlanmadığının veya izinlerinin verilip verilmediğinin kaydını tutar. Yani bir programın çalışması için gereken tüm bilgiler burada. Bunu yedeklemezsek, yedeğini aldığımız programlar düzgün çalışmaz. Yedekleyip geri yüklemek için ise aşağıdaki makaleyi kullanabilirsin.
Windows'da kayıt defterini yedekleme ve geri yükleme - Microsoft Desteği
Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 veya Windows 7'de bir sorun olması halinde geri yükleme için kayıt defterinin nasıl yedekleneceğini açıklar.support.microsoft.com
Kullanabilir, sorun bu değil ki KMS'nin kullandığı değiştirdiği dosyaları almaz ise sorun yaşamayacaktır.Hocam arkadaş KMSpico kullanıyor.
Hayır olmaz. KMSpico'nun olayı 30 günlük Windows deneme süresini her 30 günde yenileyerek sınırsızımsı yapmak.Hocam arkadaş KMSpico kullanıyor kayıt defteri bozuk olmuyor mu?
O şekilde bir veri kaybından bahsetmiyor arkadaş.Normal bir şekilde Windows'u Rufus'a yazdırıp kurulum ekranına geldiğinde yalnızca Windows kur yerine bu bilgisayarı yükselt seçeneğini seçersen veri kaybın olmaz.
Ama diğer disklerde büyük uygulumalar yüklü ve usb ye ihtiyacım yok.Arkadaşlar konu sahibi veri kaybı olmadan nasıl format atarım diyor, sizde kaydedin format atın diyorsunuz şaka mısınız?
Hocam yüksek boyutlu programlarınız yok ise 32 GB bir bellek işinizi görür. Hatta telefonunuzun hafızası bile işinizi görür. Bunların dışında Google Drive'a küçük dosyaları yedekleyebilirsiniz. Uygulama ayarları için @Aydoğan BV arkadaşımızın bahsettiği gibi SS alıp diğer yedeklediğiniz dosyaların içine atabilirsiniz.
O zaman olmuyor gidip deneyin.Normal bir şekilde Windows'u Rufus'a yazdırıp kurulum ekranına geldiğinde yalnızca Windows kur yerine bu bilgisayarı yükselt seçeneğini seçersen veri kaybın olmaz.
Peki KMSpico Program files da vs. bulunurmu?O şekilde bir veri kaybından bahsetmiyor arkadaş.
KMSpico'yu sonradan kurabilirsin.Ama diğer disklerde büyük uygulumalar yüklü ve usb ye ihtiyacım yok.
O zaman olmuyor gidip deneyin.
Peki KMSpico Program files da vs. bulunurmu?
Hayır kurmak için değil, kalıntısı vs. varmıdır?KMSpico'yu sonradan kurabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.