Sen ileride iş başvuruları yapıp iş bulmak mı istiyorsun? Oturup fizik kimya biyoloji çalış şu an kodlama öğrenmek yerine git okulunu kazan. Mühendislik diploması olmayan veya Matematik bölümlerinden mezun olmamış biri ne kadar matematiğim çok iyi ben çalıştım dese de veri analisti falan olması zor. İşverenler böyle. Üstelik kült bir elle tutulur proje de çıkaramıyorsun veri analistliğinde frontenddeki gibi, %1 şansla github'ına bakarsa adamın görebileceği şeyler de değil.Yapay zekaya sordum temel matematik yeterli dedi ama daha iyi problem çözebilme yeteneği açısından cebir bilirsen iyi olur diyor belki ileride alan değişikliği yaparsam veri analisti gibi işime yarıyabilir önerir misiniz cebir, logaritma, ayrık matematik ve istatistik olasılık gibi konuları temel olarak öğreneyim mesela derin değil de bilgi sahibi olmak açısından günde 1 saat ayırarak diğer yandan kod yazarak öneriniz nedir? Hangi matematik konuları öğrenmemi önerirsiniz?
Ayrıca kod yazmaya neden bu kadar takıldın anlamıyorum cursor.ai'de kod yazıyor artık temel kod bilgisine sahip insanlar prompt girerek ortalama bir aplikasyon çıkarıyor. Programcı, mühendis dediğin insanların daha farklı yeterlilikleri var. Mülakatta sana daha önce çevik modelle iş geliştirdin mi diye sorarlarsa ne cevap vereceksin? Hiç değilse açıktan maçıktan girin bir bölümünü okuyun, zannettiğinizden çok fazla derinlikleri var yazılım sektörünün. Kafayı takma kod yazmaya, yarın sistem analistinin kuracağı cümle arapça gibi gelir kullandığı kelimelerden hiçbir şey anlamazsın.
Sırf kendi kendine eğlenmek için hobi amaçlı öğreniyorsan bunu hayır gerek yok matematiğe.