Vfx artist olmak için gerekenler nedir?

Rica ederim. Yine bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Takıldığınız bir yer olursa vs.

Aslında cok var ama burada konusamıyorum diyebilirim
Rica ederim. Yine bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Takıldığınız bir yer olursa
Rica ederim. Yine bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Takıldığınız bir yer olursa vs.

Hocam instadan falan sorabilir miyim varsa tabii çünkü istediğim konumdasınız diyebilirim akıl danışcak kimse yok

1615638410451.png

Bu programlar üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz. Bu zamanda kendinizi geliştirmeniz çok kolay elimizin altında YouTube,Udemy gibi nimetler var. Tüm bunların yanında projelerinizi yaparken kullanacağınız iyi bir sisteminiz olmalı.
İngilizce diliniz olsun derim bu tür işler genellikle yurtdışında daha yaygın. Tüm bunları yaparken İngilizcenize de önem verin. En önemlisi bir işi parası için öğrenmek isterseniz asla o meslekte başarılı olamazsınız, kendinizi vererek çalışmazsınız bu işler çok çalışma ve zaman ister.Bazı şeyleri eğlenerek ve isteyerek yapmalısınız.

Eki Görüntüle 920126

Bu programlar üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz. Bu zamanda kendinizi geliştirmeniz çok kolay elimizin altında YouTube, Udemy gibi nimetler var. Tüm bunların yanında projelerinizi yaparken kullanacağınız iyi bir sisteminiz olmalı.
İngilizce diliniz olsun derim bu tür işler genellikle yurtdışında daha yaygın. Tüm bunları yaparken ingilizcenize de önem verin.

2 sene içinde kacını öğrenebilirim
Eki Görüntüle 920126

Bu programlar üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz. Bu zamanda kendinizi geliştirmeniz çok kolay elimizin altında YouTube,Udemy gibi nimetler var. Tüm bunların yanında projelerinizi yaparken kullanacağınız iyi bir sisteminiz olmalı.
İngilizce diliniz olsun derim bu tür işler genellikle yurtdışında daha yaygın. Tüm bunları yaparken İngilizcenize de önem verin. En önemlisi bir işi parası için öğrenmek isterseniz asla o meslekte başarılı olamazsınız, kendinizi vererek çalışmazsınız bu işler çok çalışma ve zaman ister.Bazı şeyleri eğlenerek ve isteyerek yapmalısınız.

Çok sağol

2 sene içinde kacını öğrenebilirim
Bu size bağlı bir durum ki hepsini bir anda A dan Z ye öğrenmeye çalışmayın sıkılırsınız. Örnek olarak ben olsam photoshop ile başlardım ilk olarak fotoğrafları düzenleyip kendimi geliştirirdim en azından daha sonra temel olarak diğer programlara aşina olabileyim.

Eki Görüntüle 920126

İlk cümleniz hariç hepsine katılıyorum. O programların çoğu VFX ile alakalı değildir.
Vfx artist olmak için hangi programlar üzerinde yoğunlaşmalıyım? Para var mıdır bu işlerde? Hangi programları kullanmalıyım?
Bahsedildiği gibi İngilizceni program bilginden de önce geliştir derim ben. Lighthouse, 1000 Volt, bu alanda en bilindik international stüdyolarımızdır. Hedefin yüksekler olsun. Her şeyden önce iyice kendince de bir araştırma yap, biz de sana bu mesleği ve dalları arasındaki farkları anlayabilmen için elimizden geleni yaparız. Ancak ve ancak gerçekten sevdiyse, 30, 40 sene çalışabilirim bu sektörde diyeceksen öğrenme yolunda ilerle. Aksi halde Timeline içinde kaybolursun, o çizgiler sana demir parmaklık gibi gelir. Gerçek bir 3D artist'e UV açması bile zevkli gelir mesela. Bu dediğimi modelleme yapmış olan elbet anlamıştır kastımı.

Blender ve C4D söylendiği üzere bilhassa animasyon için mükemmel bir program. VFX diyorsun, ancak kafanda ayrıntılı bir bilgi olmadığını düşünüyorum mesela şöyle sorsam yanıtlayabilir misiniz; neden VFX? Eğer yanılıyorsam, yani ayrıntılı bir bilgi birikimi ile VFX'i seçtiyseniz size çok güzel kaynak tavsiyelerim olacaktır. Yanıtınızı beklemekteyim...

Son düzenleme:
Merhaba, konuyu hortlatıyorum ama üniversite sınavına gireceğim. Vfx alanında gelişmek, yavaş yavaş survivor gibi programların kurgusunu(editini) yaparak bu alanlarda ilerlemek istiyorum. Hangi bölüm okunmalı o bölümü okuyan varsa nerede okunmalı? Eğer yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı