Victus 16 limit nasıl öğrenilir?

Genel olarak power throttle ile alakalı diye biliyorum.
Ya arkadaş ben de bunu anlamıyorum. Throttle zaten CPU'nun frekans düşürmesi yani tek bir tipi var. Frekansı da voltaj düşürerek vs. yapıyor genelde ki bu da zaten güç(Power)(W)'ü etkiliyor. İşlemcinin sıcaklık veya pil tasarrufu haricinde DFS yapmasının sebebi ne ki? Gerçekten bilmiyorum ondan soruyorum.

Tamam bir sebebi daha varmış max limite zaten mevcut max güç değeri ile çıkamaması. Örneğin adaptörün veya anakartın 200watt'tır sen 250watt istiyorsundur throttle yersin. Ancak victuslarda böyle bir durum var mı?

@anifraxe , @646148 , @ThrottleStop

R23 sonuçları;
1699818563805.png

İşletim sistemini neden W10 algıladı bilmiyorum 11 kullanıyorum.

Normal mi? Kötü mü? İyi mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Kısıtlama var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ya arkadaş ben de bunu anlamıyorum. Throttle zaten CPU'nun frekans düşürmesi yani tek bir tipi var. Frekansı da voltaj düşürerek vs. yapıyor genelde ki bu da zaten güç(Power)(W)'ü etkiliyor. İşlemcinin sıcaklık veya pil tasarrufu haricinde DFS yapmasının sebebi ne ki? Gerçekten bilmiyorum ondan soruyorum.

Tamam bir sebebi daha varmış max limite zaten mevcut max güç değeri ile çıkamaması. Örneğin adaptörün veya anakartın 200watt'tır sen 250watt istiyorsundur throttle yersin. Ancak victuslarda böyle bir durum var mı?

R23 sonuçları;
Eki Görüntüle 2012266

Windows 11, Windows 10'un düzenlenmiş hâli olduğu için çoğu yerde Windows 10 olarak gözüküyor orada problem yok, bende de bu şekilde. Ben de bugün yarın Cinebench testi yapacağım bakalım sonuç ne çıkacak. Daha önce yaptığımda bende de "12300" civarları bir sonuç çıktı diye hatırlıyorum fakat dediğim gibi her test yaptığımda farklı bir sonuç çıkıyor o yüzden çok güvenemiyorum bu Cinebench'e.

Buradan baktığımda Multi Core sonucu "12913" çıkmış gözüküyor. Yani 400 puan civarı eksik çıkıyor ki birkaç kere daha test yapsanız sonucunuzun artması muhtemel, her yapıldığında farklı sonuç verebiliyor dediğim gibi. Cinebench skoruna bakacak olursak limit yok gibi gözüküyor. Başka bir program lazım bize bunu anlayabilmek için "ThrottleStop" benzeri.

R23 sonuçları;
Eki Görüntüle 2012266

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Victus da bulunan Power Throttleyi HP koyuyor. Soğutma yapamadığı için Power koyup soguk gösterip fazla satmaya calısıyor.

Victus da bulunan Power Throttleyi HP koyuyor. Soğutma yapamadığı için Power koyup soguk gösterip fazla satmaya calısıyor.
1699820010947.png

Cinebench testi sırasında desteklenen;
Max default clock değeri,

Max besleme güç değeri,

Maksimum ulaşılan sıcaklık 84,1 celcius derece.

%100 CPU kullanımı.

Hangi throttle?

Diğer modelleri bilmiyorum, bunda da var mı yok mu emin değilim ancak olaya taraflı baktığınız kesin gibi.

1699819910099.png

Eki Görüntüle 2012307

Cinebench testi sırasında desteklenen;
Max default clock değeri,

Max besleme güç değeri,

Maksimum ulaşılan sıcaklık 84,1 celcius derece.

%100 CPU kullanımı.

Hangi throttle?

Diğer modelleri bilmiyorum, bunda da var mı yok mu emin değilim ancak olaya taraflı baktığınız kesin gibi.

Eki Görüntüle 2012304
Benim islemci TDP 45, 108 watt görüyorum testte. Dediğim gibi R5 ve i7 Victus modellerden emin degilim. HWINFO dan bakmak lazım. Kurun hatta ben bakayım.

R23 sonuçları;
Eki Görüntüle 2012266

Normal değerler sıkıntı yok.

ufak oynamalarda sıkıntı yok.

Dellde bi ara öyle yapmıştı.

Benim islemci TDP 45, 108 watt görüyorum testte. Dediğim gibi R5 ve i7 Victus modellerden emin degilim. HWiNFO'dan bakmak lazım. Kurun hatta ben bakayım.

Base gücü o 45. O değere takılmamak lazım zaten genelde daha üstüne çıkması da gerekiyor, 54W Turbo için 60W de fena değil. Senin işlemci için belirtilen de 95 zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı