Video açtığımda bilgisayar kilitleniyor

unalman

Decapat
1-2 aydır bu problemle karşı karşıyayım. Youtube ya da VLC gibi yerlerden video izlerken bilgisayarım kitleniyor. Genellikle de görüntü kalitesi yüksek videolarda kitlenme yaşıyorum. Laptopun içini açıp temizledim fakat sorun hala sürmekte. 3 kere format attım. 1 tanesini ben 2 tanesini dışarıda bir tanıdık servis attı. Fakat sorun değişmedi. İlginç olan kısmı ise oyun oynarken kilitlenmiyor ama video açınca kilitlenmesi.

Bir çok şey denedim ama çözüm bulamadım. Bazen mavi ekran verip physical memory dump hatasını aldığım da oluyor. Uzun zamandır çoğu yazıyı okudum fakat işime yaramadılar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Win10'da mavi ekran aldım. Mavi Ekran Win10 - Google Drive

HD Tune PRo 5.70 ile bazı testler yaptım. Bu sırada bilgisayar kilitlendi ve HDD komple kendi içindeki her şeyi sildi. Sonra tekrar format attım.
a.PNG
b.PNG
c.PNG

RAM testini birazdan yapacağım.
Memtest'i beceremedim CPU'ya yaptım ama RAM'e yapamadım.

Son düzenleme:
Gönderdiğin .dmp dosyası bozuk.

HD Tune Pro'dan Health bölümünden ekran görüntüsü bir de Error Scan bölümünden tik işareti yani quick olmadan uzun taramayı gerçekleştirip tarama sonucunu paylaşın.

MemTest86+'yı buradaki gibi uygulayın. Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

HDD sağlam onda sorun yok.

Laptopunuzun arka kapağını açabilirseniz RAM'leri çıkartın, slotlara az üfleyin toz kalmasın içinde. RAM'lerin hafifçe uçlarını silip tekrardan yerlerine oturtun. MemTest86+'yı tekrardan deneyin.

Şayet hata alırsanız aldığınız hatayı belirterek bu yöntemle bellekleri kontrol edin. Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır? RAM Test Rehberi - Technopat

Ben RAM'leri temizlemiştim soketleri de dahil olmak üzere. Birde Windows'un kendi bellek sorun giderme programıyla taratmıştım bir sorun çıkmamıştı. Ama MemTest86+ isosunu kurdup çalıştırdığımda beni CPU testine sokuyor Recep abinin yaptığı video eski olduğu için onun yaptığı gibi artık olmuyor. Çözemedim isterseniz sizde kurup bir bakın ben çözemedim.
Mavi ekran Yeni mavi ekranlar aldım.
irql not less or equal ile bad pool header hatasını okuyabildim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı