Video editleme için Mac vs Windows

Muzobcr

Megapat
Daha fazla  
Amatör video edit işleri için bir dizüstü PC alacağım fakat kararsızım.
MacBook Air M3 mü almalıyım, yoksa aynı fiyat bandında başka bir Windows PC mi?

Mac uzun pil ömrü ve hata vermeden çalışabilmesi ile bi tık öne çıkıyor bence.
Ancak air modeli render alırken ısı kaynaklı gücü kısacağı için süreci uzatabilir. Benim için çokda önemli değil diyorsanız tercih edilebilir.

Arada birde olsa oyunda oynarım derseniz ozaman mac'i elemeniz gerekir.

Mac uzun pil ömrü ve hata vermeden çalışabilmesi ile bir tık öne çıkıyor bence.
Ancak Air modeli render alırken ısı kaynaklı gücü kısacağı için süreci uzatabilir. Benim için çok da önemli değil diyorsanız tercih edilebilir.

Arada bir de olsa oyunda oynarım derseniz o zaman Mac'i elemeniz gerekir.

Oyun oynamayacağım. Pil performansı önemli seyahat ederken video editleyeceğim bir yandan. Sanırım Mac daha iyi benim için bilemiyorum kararsızım. MacBook Pro alabilecek durumum yok şu an maalesef.

Alacağın Windows’un render performansı önemli. Oyuncu bilgisayarı alırsan genellikle Render’den çok oyun odaklı olduğu için render işleri konusunda Mac’dan geride kalacak.

Oyun oynamayacağım. Pil performansı önemli seyahat ederken video editleyeceğim bir yandan. Sanırım Mac daha iyi benim için bilemiyorum kararsızım. MacBook Pro alabilecek durumum yok şu an maalesef.
O zaman Mac daha iyi. Hem çevrende fan sesi çıkarmaz hem de render olarak daha iyi performans alırsın.

M3 yerine m2 pro'ya bütçe yetiyorsa oda tercih edilebilir. 2 cihazda da fan sesi duyamazsınız. Pro'larda bazı detaylar oluyor mesela sesi daha iyi ekranı daha parlak bataryası daha yüksek gibi. Yinede m3 air'de sizi mutlu edecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı