Bilgisayar mühendisliği için Mac vs Windows laptop

Evet Air hocam. Bir de nedense şimdi aklıma geldi de. Benim laptopumda tek bir yerden ısıyı dışarı veren alüminyum sistem var ama Mac'in tabanının her yeri bu işlevi görüyor bu yüzden rahatsız oldum ısınmasından. Zaten Mac'e kalite olarak bir lafım yok ama benim için Windows her zaman birinci sıradadır. Programlar olarak da çok bir fakr görmediğim için gayet rahatım.

Hocam oyun oynamak isteyen birisi zaten MacBook almaz, kasa kalitesi, güvenlik, stabil olması, optimizasyon Windows'un fersah fersah önünde.

Hocam oyun oynamak isteyen birisi zaten MacBook almaz, kasa kalitesi, güvenlik, stabil olması, optimizasyon Windows'un fersah fersah önünde.

Evet bu kesinlikle doğru, kullanınca daha çok anlıyor insan, ama Windows olmadanda olmuyor, bütün yazılımlar Windows için hazırlanıyor, artık şu noktaya geldik Windows bilgisayarlar için yapılmış değil de, bilgisayarlar Windows için yapılmış gibi

Yok zaten oyun oynamaktan bahsetmedim oradaki performansta zaten o Mac'te oyun oynamaya çalışsam ya yakarım ya da patlar jshdhd. Orada benim bahsettiğim, Visual Code Studio üzerinden bir iki sekme, Chrome ve Spotify gibi bir kaç uygulamanın açılması.

Yok zaten oyun oynamaktan bahsetmedim oradaki performansta zaten o Mac'te oyun oynamaya çalışsam ya yakarım ya da patlar jshdhd. Orada benim bahsettiğim, Visual code Studio üzerinden bir iki sekme, Chrome ve Spotify gibi birkaç uygulamanın açılması.

Yanmaz hocam o bilgisayar🤣ben size tecrübemi antalayım, ilk mbpro mu içini açıp temizlediğim zaman arka kapağını çok zor açmıştım, açmaya çalışırken anakart üzerinde smc entregresini koparmışım fark etmeden, smc entegreside bu arada kritik bileşen Apple sisteminde, kapağı kapattım ve bilgisayar açılıyor fakat, fanlar son hızda ve mouse kontrol edilmiyor hiçbir işlem yapılmıyor, servise gittiğim zaman, uzman kişi Apple böyle tasarlıyor bilgisayarları arıza var ise korumaya alıyor ve kullandırtmıyor bilgisayarı diye, windowsda öyle bir kritik parça kopsa ne olurdu düşünemiyorum savaş esnasındaki yaralı at gibi koşardı herhalde sonsuzluğu🤣

Yanmaz hocam o bilgisayar🤣ben size tecrübemi antalayım, ilk mbpro mu içini açıp temizlediğim zaman arka kapağını çok zor açmıştım, açmaya çalışırken anakart üzerinde smc entregresini koparmışım fark etmeden, smc entegreside bu arada kritik bileşen Apple sisteminde, kapağı kapattım ve bilgisayar açılıyor fakat, fanlar son hızda ve mouse kontrol edilmiyor hiçbir işlem yapılmıyor, servise gittiğim zaman, uzman kişi Apple böyle tasarlıyor bilgisayarları arıza var ise korumaya alıyor ve kullandırtmıyor bilgisayarı diye, windowsda öyle bir kritik parça kopsa ne olurdu düşünemiyorum savaş esnasındaki yaralı at gibi koşardı herhalde sonsuzluğu🤣
Windows'ta bu yok :p (yakmışlığım var ekran kartını ve ondan dolayı ram hasarı) bunun için Apple'a geçerim (!)

Lisans eğitiminde Mac kullanmayın. Linux dağıtımları ile de fantezi aramayın. Hocalarınızın da Windows sistemli cihazlar ile ders anlatacağını düşünürsek, Windows kullanın ki herkes işine bakarken siz uyumsuz programlarla ya da alternatif yöntemlerle uğraşıp sap gibi ortada kalmayın.

Windows veya Apple fark etmiyor artık doğrusu, yeni donanımlara fiziksel hasar harici hasar vermek çok zor

Hocam şimdi gelelim benim soruma ne diyorsunuz devam mı edeyim MacBook'la yoksa Windows'a geçeyim mi?

Lisans eğitiminde Mac kullanmayın. Linux dağıtımları ile de fantezi aramayın. Hocalarınızın da Windows sistemli cihazlar ile ders anlatacağını düşünürsek, Windows kullanın ki herkes işine bakarken siz uyumsuz programlarla ya da alternatif yöntemlerle uğraşıp sap gibi ortada kalmayın.

Hocam bu sorunu Windows'a geçmeden ortadan kaldıramam değil mi?
MacBook'tan çıkasım da gelmiyor da tam ikna olmayı bekliyorum sanırım.

Hocam şimdi gelelim benim soruma ne diyorsunuz devam mı edeyim MacBook'la yoksa Windows'a geçeyim mi?

Hocam siz bir Wine bottler uygulamasını deneyin, eğer kullanıcağınız uygulamalar ile uyumlu ise Wine bottler belki çözüm olur,MacBook ile devam edebilirsiniz, Windows uygulamalarını MacOS'da çalıştırmanın çok fazla yöntemi mevcut, en kötü ihtimalle Windows uygulamalarınız hafif uygulamalar ise emülatör bile çzüm olur, bu arada MacBook işlemcisi nedir?

Hocam siz bir Wine bottler uygulamasını deneyin, eğer kullanıcağınız uygulamalar ile uyumlu ise Wine bottler belki MacBook ile devam edebilirsiniz, Windows uygulamalarını MacOS'da çalıştırmanın çok fazla yöntemi mevcut, en kötü ihtimalle Windows uygulamalarınız hafif uygulamalar ise emülatör bile çzüm olur, bu arada MacBook işlemcisi nedir?
Hocam dc üzerinden konuşabilir miyiz? M1 bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı