Video editörlüğü meslek olarak yapılır mı?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Selamlar, bir süredir ileride seçeceğim meslek hakkında düşünüyordum. Dün aklıma geldi, video montajlamayı seven birisiyim yani bundan keyif alıyorum, dedim ben kendimi biraz daha geliştireyim, okuluna gideyim elimde diplomam olsun freelance takılayım diye düşündüm.
Peki geldik sorularıma:
İşsiz kalma ihtimalim var mı?
Ne kadar kazanırım tahminen, rahat rahat geçinebilir miyim?
Günde kaç saat çalışmam gerekir, bunu iş olarak yapan varsa söyleyebilirler mi? Ortalama olarak saat/para gibisinden bir örnek verebilirler mi?

Freelance ile başlarda biraz zorluk olabilir editörlük anlamında üst düzey bilgiye sahipseniz arter effects de Premiere Pro'da vs projelerinizi yayınlayıp alıcı çekebilirsiniz onun haricinde bilgi seviyeniz yüksek ise firmalarda da çalışabilirsiniz.

Freelance ile başlarda biraz zorluk olabilir editörlük anlamında üst düzey bilgiye sahipseniz arter effects de Premiere Pro'da vs projelerinizi yayınlayıp alıcı çekebilirsiniz onun haricinde bilgi seviyeniz yüksek ise firmalarda da çalışabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum öncelikle,
Filmora kullanıyordum, Davinci Resolve'ye geçtim. İleride profesyonelleşince, para kazanacağım zaman After Effects gibi şeyler de öğrenebilirim.
İşsiz kalma gibi sorun yaşayabilir miyim?
3-4 tane YouTuber'ın editörü olurum, paramı da kazanırım keyfime de bakarım diye düşünüyordum, bu mantıklı mıdır acaba?
Firmalarda çalışmak nasıldır peki hocam biraz aydınlatabilir misiniz? Çalışma şartları olsun, çalışma süresi ve kazanılan para gibi.

Kusura bakmayın çok fazla soru sordum, biraz araştırırken sizi bu tür konularda görmüştüm. Sanırsam ya çok bilgilisiniz yada mesleğiniz bu, doğru mudur?

Teşekkür ediyorum öncelikle,
Filmora kullanıyordum, DaVinci Resolve'ye geçtim. İleride profesyonelleşince, para kazanacağım zaman After Effects gibi şeyler de öğrenebilirim.
İşsiz kalma gibi sorun yaşayabilir miyim?
3-4 tane YouTuber'ın editörü olurum, paramı da kazanırım keyfime de bakarım diye düşünüyordum, bu mantıklı mıdır acaba?
Firmalarda çalışmak nasıldır peki hocam biraz aydınlatabilir misiniz? Çalışma şartları olsun, çalışma süresi ve kazanılan para gibi.

Kusura bakmayın çok fazla soru sordum, biraz araştırırken sizi bu tür konularda görmüştüm. Sanırsam ya çok bilgilisiniz ya da mesleğiniz bu, doğru mudur?

Aslında mesleğim değil fakat yaklaşık 10 yıldır Adobe programlarıyla uğraşıyorum yer yer paza kazandığım da oldu hobi diyebiliriz, DaVinci güzeldir fakat işe alım portföyünde pek tercih edilen bir program değil aynı şekilde Sony Vegas Pro'da tercih edilmez internet üzerinde ücretli veya ücretsiz şekilde Adobe eğitim videoları mevcut önerim onlara başlamanız ve her ayrıntısına kadar programı çözmeniz olacaktır şu an pek müsait olmadığından mesajı daha uzun tutamıyorum ama birkaç bölüm olacaktı Adobe ile ders göreceğin onlara bakmanı isteyeceğim bir de firmalarda yapacağın işte en basitinden bir reklam videosu veya kapak düzenlemesi olur akademik olarak okursanız firmalar sizi daha önden tercih edebilir. Bölüm olarak kurgu ses ve görüntü yönetimi bölümü tercih edilebilir dediğim gibi pek zamanım olmadığından yanıtımı bu kadar tutabildim bir site inceledim sizi çok güzel detaylandıracak oraya bakmanızı tavsiye ederim anlatmak istediğim çoğu konuyu ele almışlar.

Son düzenleme:
Aslında mesleğim değil fakat yaklaşık 10 yıldır Adobe programlarıyla uğraşıyorum yer yer paza kazandığım da oldu hobi diyebiliriz, DaVinci güzeldir fakat işe alım portföyünde pek tercih edilen bir program değil aynı şekilde Sony Vegas Pro'da tercih edilmez internet üzerinde ücretli veya ücretsiz şekilde Adobe eğitim videoları mevcut önerim onlara başlamanız ve her ayrıntısına kadar programı çözmeniz olacaktır şu an pek müsait olmadığından mesajı daha uzun tutamıyorum ama birkaç bölüm olacaktı Adobe ile ders göreceğin onlara bakmanı isteyeceğim bir de firmalarda yapacağın işte en basitinden bir reklam videosu veya kapak düzenlemesi olur akademik olarak okursanız firmalar sizi daha önden tercih edebilir. Bölüm olarak kurgu ses ve görüntü yönetimi bölümü tercih edilebilir dediğim gibi pek zamanım olmadığından yanıtımı bu kadar tutabildim bir site inceledim sizi çok güzel detaylandıracak oraya bakmanızı tavsiye ederim anlatmak istediğim çoğu konuyu ele almışlar.

Sizi de meşgul ediyorum kusura bakmayın.
Yani şimdi kararsız kaldım, kimileri çok rahat kafama göre çalışıyorum iyi para kazanıyorum diyor, kimileri para yok çalışıyorum geçinemiyorum diyor.
İşimi şansa bırakmak da istemiyorum, yani olmayacaksa boşuna vakit kaybetmeyeyim diyorum.

Öte yandan şunu da göz önünde bulundurmak gerek, yaşım daha küçük (14) ve kendimi geliştirebileceğim çok alan ve zaman var. Eğer gerçekten olacaksa kendimi bu işe adamak istiyorum. Video editlemenin yanında photoshop + renk ayarlama gibi şeyler koyayım diyorum ki değerim artsın, bir firma alım yapıyorsa daha ön sıralarda olayım diye. Ne dersiniz?

Ayrıca ayıptır sorması kazandığınız para ne kadardı yani geçinmenize yetiyor muydu? Gerçekten geçinmek için ana iş olarak mı yapıyordunuz yoksa böyle yandan mesela part time job+edit yada okul+edit gibi miydi?

İşsiz kalma ihtimalin var fakat bulduğun zaman ise çok uzun süre güzel maaş ile devam edersin ama bu risk alınır mı? Veya meslek olarak yapılır mı? Bilemedim.

İşsiz kalma ihtimalin var fakat bulduğun zaman ise çok uzun süre güzel maaş ile devam edersin ama bu risk alınır mı? Veya meslek olarak yapılır mı? Bilemedim.
Liseyi farklı bölümde okuyup üniversiteyi bu bölümde okumayı, neticede hem elimde diplomam var hem de ne olur ne olmaz cebimde bir iş var ben öyle düşündüm.
Mesleğiniz nedir bu arada?

Yani kendi yaşantınız, kendi kararınız o yüzden bir şey diyemem ama kendinize çok daha büyük hedefler koymanızı isterdim :)
Sorunuza gelecek olursak şu anda öğrenciyim pilotajlık + uçak mühendisliğine hazırlanıyorum öte yandan mobilya imalathanemiz var orada bazı işler ile vazifeliyim, onlar ile uğraşmaktayım.

Yani kendi yaşantınız, kendi kararınız o yüzden bir şey diyemem ama kendinize çok daha büyük hedefler koymanızı isterdim :)
Sorunuza gelecek olursak şu anda öğrenciyim pilotajlık + uçak mühendisliğine hazırlanıyorum öte yandan mobilya imalathanemiz var orada bazı işler ile vazifeliyim, onlar ile uğraşmaktayım.
Sağolun hocam. Yani aslında isteğim böyle evden rahatça çalışabileceğim işler (freelance yani) ve video editlemeye de ilgim var o yüzden düşünüyordum. Belki diğer iş olarak helikopter teknisyenliği falan okurum, en kötü abimin yanında çalışırım diye düşünüyordum.
Düşünmek için daha vaktim var, çalışmaya da başladım boşuna vakit kaybetmemek adına.

Sağ olun hocam. Yani aslında isteğim böyle evden rahatça çalışabileceğim işler (freelance yani) ve video editlemeye de ilgim var o yüzden düşünüyordum. Belki diğer iş olarak helikopter teknisyenliği falan okurum, en kötü abimin yanında çalışırım diye düşünüyordum.
Düşünmek için daha vaktim var, çalışmaya da başladım boşuna vakit kaybetmemek adına.

Şahsen benim kendimize ait olan iş yerinde devam etme gibi bir düşüncem bile olmadı başta, daha sonra bunu yaparım diye düşündüm ve bu şekilde ilerledim şimdi ise havacılığa hazırlanıyorum. Bunu anlatma sebebim oturup düşünmenin önemini anlatmak içindi, sakin kafayla oturup düşünün fakat 1-2 gün değil en az 1-2 hafta düşünün. Şahsen benim pilotluğu düşünüp çalışmaya başlamam 1 - 1.5 sene sürdü. Sizde düşünüp taşınıp kendinize uygun işi bulursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı