VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

warlyrics

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus
Ekran kartı
ASUS STRIX GTX 1060
Anakart
Gigabyte Z390 Gaming X
İşlemci
Intel I5-9600K
Arada bir oyun oynarken bu mavi ekranı alıyorum. Herhangi bir durum üzerine oluşuyor gibi durmuyor, tamamen rastgele. Sabah oyun oynadım problem yok. Dizi izledim 2-3 saat, sonra oyuna girdim 10 dakika sonra bu hata. Daha önceki günlerde de aldım. Bu hata silsilesi ile çok uzun süredir uğraştayım gerçi. Fikirlerim tükendi. 4-5 ay önce bu mavi ekran yüzünden Windows 11'e formatladım. Birazcık iyi gitti ama şimdi tekrardan vermeye başladı. BIOS güncel. Driverlar güncel. Windows zaten 3-4 aylık daha yeni.

Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
970 Evo Plus için HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini de paylaşır mısınız? Hatta imkanınız varsa hepsini paylaşırsanız iyi olur. Zaten fazla vaktinizi almaz. Sorunun Disk kaynaklı olmadığına emin oluruz. Ekran kartı kaynaklı gözüküyor. İlk mesajımda bahsettiğim şekilde sürücü güncelleştirmesi yaptınız diye tahmin ediyorum. OCCT ile 30 dakika 3D testi yapar mısınız?
Disklerde sorun yok gibi duruyor hocam tabi bir de siz göz atın. OCCT ile de 30 dakikalık 3D testi yaptım. Yaparken bir sorun oluşmadı. Kaldı ki 2 gündür mavi ekran almadım uzun süreler oynamama rağmen büyük ihtimal yarın falan alırım. Bu mavi ekran daha önceden de başıma geldi 4-5 ay önce. Driverleri silip kurmuştum 1-2 hafta rahat etmiştim sonra tekrardan oldu. en son her gün DDU ile Driver kaldırıp tekrar kuruyordum ama nafile ona rağmen aynı gün içerisinde mavi ekran alıyordum. Ben de Win11'e formatladım bilgisayarı. Driverları silmekten midir Anakart arızası mı var bilemiyorum ama Win11 formatı öncesi PC donmaya başladı. Rastgele bir anda masaüstünde bile donuyor ses gelmeye devam ediyor ama görüntüde hiçbir ilerleme olmuyordu. Ben aslında bunun üzerine Win11 formatladım sorun devam etti. Bios güncellemesi varmış onu yaptım o günden beri daha da donmadı 2-3 ay mavi ekran da almadım ama şimdi tekrardan aynı sorunlar baş götermiş gibi duruyor. O zamanda aynı mavi ekranı alıyordum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    89,1 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    84,8 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    85,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    100,9 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    95 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    90,8 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    92,6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    94,7 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    112,4 KB · Görüntüleme: 28
Disklerde sorun yok gibi duruyor hocam tabi bir de siz göz atın. OCCT ile de 30 dakikalık 3D testi yaptım. Yaparken bir sorun oluşmadı. Kaldı ki 2 gündür mavi ekran almadım uzun süreler oynamama rağmen büyük ihtimal yarın falan alırım. Bu mavi ekran daha önceden de başıma geldi 4-5 ay önce. Driverleri silip kurmuştum 1-2 hafta rahat etmiştim sonra tekrardan oldu. en son her gün DDU ile Driver kaldırıp tekrar kuruyordum ama nafile ona rağmen aynı gün içerisinde mavi ekran alıyordum. Ben de Win11'e formatladım bilgisayarı. Driverları silmekten midir Anakart arızası mı var bilemiyorum ama Win11 formatı öncesi PC donmaya başladı. Rastgele bir anda masaüstünde bile donuyor ses gelmeye devam ediyor ama görüntüde hiçbir ilerleme olmuyordu. Ben aslında bunun üzerine Win11 formatladım sorun devam etti. Bios güncellemesi varmış onu yaptım o günden beri daha da donmadı 2-3 ay mavi ekran da almadım ama şimdi tekrardan aynı sorunlar baş götermiş gibi duruyor. O zamanda aynı mavi ekranı alıyordum.
Tekrar mavi ekran aldığınız zaman dökümleri paylaşın. Bir süre daha almaz iseniz konuyu çözüldü olarak işaretlersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı