Videodaki Çocuğun Zihniyetini Özetleyebilir misiniz?

Az önce dinledim hocam şeriatı övdüğü falan yok dikkatli dinlediysem eğer seçimlerde oy kullanmak şirktir falan dedi.

Nasıl yani başkanı neyle seçecekmişiz kurayla mı yoksa birinin ben Peygamberim demesini mi bekleyeceğiz?

İslam'a göre yorumlarsak çocuğun dediklerini doğru olarak kabul edebiliriz. İslam'a göre uygun yönetim şekli şeriattır. Demokratik bir devlette yaşayan bir Müslüman, oy kullanırsa içerisinde bulunduğu şeriat olmayan hükümet biçimini kabul eder, ister. Allah'ın hükmünü umursamaz, yok sayar. Bu da o kişinin kâfirleşmesi olarak yorumlanabilir. Tabii pek de umurumda da değil açıkçası. Çocuğun konuşmasını dinleyince ve fikirlerini duyunca sadece feci bir kusma hissi geliyor bana, mide bulandırıcı.

Din ile devlet işlerini ayırmak ne zamandan beri Kuran'a laf etmek oldu?

Ben kurana laf etmekle alakalı bir şey demedim zaten isteyen istediği dini yaşasın sadece bir dindeki kuralları bütün ülkedeki insanlara zorunlu olarak dayatırsan karışıklıklar çıkar aynı şekilde atıyorum sen müslümansın ve senin dinine ait olmayan farklı bir dine ait olan kurallar zorla sana yaptırılıyor sen bundan rahatsız olmaz mısın?

İslam'a göre yorumlarsak çocuğun dediklerini doğru olarak kabul edebiliriz. İslam'a göre uygun yönetim şekli şeriattır. Demokratik bir devlette yaşayan bir Müslüman, oy kullanırsa içerisinde bulunduğu şeriat olmayan hükümet biçimini kabul eder, ister. Allah'ın hükmünü umursamaz, yok sayar. Bu da o kişinin kâfirleşmesi olarak yorumlanabilir. Tabii pek de umurumda da değil açıkçası. Çocuğun konuşmasını dinleyince ve fikirlerini duyunca sadece feci bir kusma hissi geliyor bana, mide bulandırıcı.

Türkiye demokratik bir ülkedir Şeriat'ın gelmesi imkansız. İsteyen Fas'a ya da Arabistan'a gidebilir.

İlk başta suriyeli sandım paronoyaklıktan.

Valla bende öyle gördüm. İşteyim şuan ortam sesli videoyu izleyemiyorum. Şeriatı övüyor sandım linçlemeye hazırdım yani.😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı