Videoları CPU ile Çalıştırmak

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma indirmiş olduğum videoları VLC üzerinden izlemek istiyorum. Şuanda VLC CPU mu kullanıyor yoksa GPU mu bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim? Ayrıca benim GPU değil CPU kullanmasına ihtiyacım var. Bunun ayarı nasıl yapılır?

Ekrana görüntü veren GPU'dur. GPU'yu CPU'ya AMD taşıdı ve adını da APU koydu. Yani bir APU'nuz yoksa videoyu GPU üstünden izlemiş olursunuz ve eğer onboard ekran kartı da yoksa bunu CPU'ya taşıyamazsınız.

Ekrana görüntü veren GPU'dur. GPU'yu CPU'ya AMD taşıdı ve adını da APU koydu. Yani bir APU'nuz yoksa videoyu GPU üstünden izlemiş olursunuz ve eğer onboard ekran kartı da yoksa bunu CPU'ya taşıyamazsınız.
Ben şuanda GPU gücü kullanmadan sadece CPU gücü kullanarak Chrome üzerinden video izleyebiliyorum. Bu olayın aynısını indirdiğim videolarda da yapmak istiyorum.

Bilgisayarımda GPU aktif olarak tam gücü ile çalışıyor. Eğer GPU yoracak işler yaparsam gücünü kısıp diğer işlerime paylaştırıyor. Şuan için Chrome uygulamasında istediğim gibi geziyor ve Youtube videosu izliyorum. Bu durumdan GPU hiç etkilenmiyor, yük CPU'ya biniyor.

Bilgisayarıma indirdiğim videolarında GPU'ya yüklenmeden CPU'dan güç alarak çalışmasını istiyorum. GPU gücünün tamamı bana başka bir yerde lazım.

Ben şuanda GPU gücü kullanmadan sadece CPU gücü kullanarak Chrome üzerinden video izleyebiliyorum. Bu olayın aynısını indirdiğim videolarda da yapmak istiyorum.
Siz isteseniz de istemeseniz de GPU üzerinden görüntü geliyor.

Siz isteseniz de istemeseniz de GPU üzerinden görüntü geliyor.
Kardeşim zaten görüntü GPU üzerinden gelsin, ben gelmesin demiyorum. Sen beni anlamıyorsun. Hani bu videolarda bazı kodlamalar olur. Sistemde CPU yada GPU işlem gücü ile bu kodlamaları çözer ve görüntüyü ekrana verir ya. Ben bu kodlamaları çözmek için gerekli işlem gücünü GPU'dan değil CPU'dan alsın istiyorum.

Benim GPU'da bulunan bütün işlem gücüne başka bir alanda ihtiyacım var. Video izlemek için bunu bölemem.

Chrome kullanırken bölünmüyor. Chrome olabildiğince CPU yükleniyor. Lütfen bilmiyorsan daha fazla mesaj yazma. Bilen birileri elbet yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı