- Makaleler
- 12
Arkadaşlar video çekiyorum çektiğim oyun ve uygulamalar SSD'de. Bu çektiğim videoyu HDD'den çeksem kasma donma olayı yapar mı?
Arkadaşlar video çekiyorum çektiğim oyun ve uygulamalar SSD'de. Bu çektiğim videoyu HDD'den çeksem kasma donma olayı yapar mı?
Peki render yaparken SDD'ye renderlarsam daha mı hızlı olur?
Hocam 5-6 GB oluyor çok uzun sürer HDD' den SSD ye kopyalamak.HDD'e kaydettiğin video dosyasını SSD'ye kopyalayıp orda render'larsan daha hızlı olur. Böylece bi yedeği de HDD'de kalmış olur.
SSD'nin tabi. Şimdi SSD' yer yok fazla o yüzden HDD'ye çekip. Render alırken SSD'nin içine alsam hızlı alırmı demek istedim.Evet. Cunku render yapilirken dosya diske isleniyor. Hangisinin yazma hizi daha yuksek? SSD’nin. Bir de video SSD’de olursa daha hizli okuyacagindan hiz olarak fark olur.
Ufak bir video secip her ikisinede render yapamayi denesen ve aradaki farki burada paylassan, hem sen hem biz ogrenmis oluruz.
Render da farkli bilesenlerin gucude yazdigin birim kadar onemli, yani hdd nin hizi tek sorunun olmayabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.