Çözüldü View 380 XL TG ARGB, TH360 V2 ARGB fan renk senkronizasyonu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesevren.35

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Kasa içimde bulunan sıvı soğutucu ve harici olarak satın aldığım fanların bağlantı konusunda sıkıntı yaşıyorum. Durumu karmaşık hale getirmemek için harfler ve sayılarla görselleştireceğim. 1. fotoğraftaki a ve c harfli fanlar kasa içinden, montaj halinde olmayan b kısmındaki fanlar (a ve c fanları ile aynı) sıvı soğutmanın fanları ve d harfli fanlar ek olarak harici satın aldığım fanlar. D harfi ile temsil ettiğim fanlar kendi içerisinde bir çoklayıcı ile geldi. Çoklayıcı ve bu fanların pin çıkışını 2. fotoğrafta göstereceğim. a, b ve c harfli fanların bağlantı pinleri ise klasik bildiğimiz fan çıkışlı pinler. Bunu da 3. fotoğrafta göstereceğim. A ve C fanları ile birlikte pompanın RGB bağlantısını birbirleriyle bağladıktan sonra anakart üzerinde bulunan SYS_FAN ve JARGB kısımlarına bağladığımda bir sıkıntım yok. B fanını CPU_FAN kısmına ve pompanın fan kablosunu Pump_FAN soketine bağlayacağım, burada da bir sıkıntı yok. Ancak D ile göstermiş olduğum fanları pinlerinden kaynaklı fan kontrolcüsüne bağlamak zorundayım. Benim buradaki sorunum şu: Fan çoklayıcısı için kullanılan programın 3-4 sene önce çıkmış olmasından dolayı güncel olup olmadığından emin değilim. Bu yüzden çoklayıcı ile birlikte anakart üzerinden kontrol edeceğim fanların renklerini nasıl senkronize edeceğimi bilemiyorum. Ek olarak 4. fotoğraftaki fan çoklayıcısının altında bulunan bu switch'lerin de ne işe yaradığına dair hiçbir fikrim yok. İlk defa bilgisayar topluyorum ve kafam allak bullak oldu. Fikriniz varsa yardımcı olmanızı bekliyorum. Çok teşekkürler, iyi geceler.

Kasa: View 380 XL TG ARGB Mid Tower Chassis
Sıvı Soğutucu: TH360 V2 ARGB Sync All-In-One Liquid Cooler
Ek Fanlar + Kontrolcü: Pure Plus 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition (3-Fan Pack)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    598,5 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    508,3 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    549 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    575,3 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Soğutmaya faydası olacak evet ama yanlış seçim olmuş, neyse alınmış artık, RGB fanlar ile ARGB fanların çalışma şekli bir tık farklı, ikisini tek yazılımdan kontrol edemeyeceksiniz muhtemelen, ayrı ayrı ortak renkler bulup çalıştırırsınız.
Bu da alınabilir.

Anakartta portlara bölüştürürseniz olur.

Benim paylaştığım fanı da kendi içinde 3'lü birleştireceksiniz, kendi arasında çoklanamayabilir diye söyledim.

Ama 10 port falan bir çoklayıcı alırsanız hem anakart portları dolmaz, hem de gücü PSU'dan alacağı için porta yük binmez.

İki türlüde olur sonuçta.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim tekrardan. Bir porta maksimum 3 fan bağladığımda sorun cıkmaz diye düşünüyorum, umarım sıkıntı değildir.

Evet aşağı yukarı ARGB 15 fan yapar.
Hocam çok saolun sizle konuşana kadar ARGB ile RGB arasındaki farkı bile bilmiyodum, vatan bilgisayarın azizliğine uğrayanlardan biriyim işte. Araştırmadan orda ki çalışanın sözüyle hareket edince böyle oluyor. Sanırım çoklayıcılarda da maksimum 10 pinli giriş var ama anakart üzerinden kontrol etmeyi düşündüm. Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum vaktiniz varsa. Anakartın alt kısmında mavi dikdörtgen ile işaretlediğim ek PCI 8 pin girişine PSU dan bir kablo daha çekmek mantıklı mı olur sizce? Herhangi bi etkisi var mı?

1765527862462.png

Fanların LED'leri genelde 0.2 ile 0.6 amper çekiyor, 3-5 fanla sorun olmaz yani.

O 8 pin anakartın PCI-e yuvalarına ek güç sağlıyor, yani 2 tane ekran kartı, 1 tane ses kartı gibi donanımlarla slotları doldurursanız onların slot gücüne takviye yapıyor.

Tek ekran kartı için gerek yok.

Son düzenleme:
Fanların LED'leri genelde 0.4 ile 0.6 amper çekiyor, 3-5 fanla sorun olmaz yani.

O 8 pin anakartın PCI-e yuvalarına ek güç sağlıyor, yani 2 tane ekran kartı, 1 tane ses kartı gibi donanımlarla slotları doldurursanız onların slot gücüne takviye yapıyor.

Tek ekran kartı için gerek yok.
Çok teşekkürler hocam konuyu çözüldü şeklinde kapatıyorum. İyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı