Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms monitör alınır mı?

@xx98burak98xx RGB nedir acaba ve nerden anlanır olup olmadığı?
Ayrıca AOC 24G2U marka monitörü aldığınızda gene bu başlığın altına yazar mısınız?
RGB ışıklandırma hocam. Klavyelerde var ya hani fanlarda . Artık monitörlerin arkasına da yapılmaya başladı +200tl 300tl ona ödüyorsun :D
Ben AOC 24G2U aldım pazartesi, salı durumları bildiririm.

Görüntü kalitesi XG2405 in gayet iyi buldum. VC239H ile karşılaştırdığımda denk sayılır. Tabii ben yine VC239H ımı geçtiğini düşünmüyorum. Yarın cayma hakkını kullanıyorum. Monitörle maceram bu kadar dı. Hadi eyw.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panelde GtG 1 ms imkansız gibi bir şey şu an.
IPS monitörlerin bazılarında 1ms GtG değeri bulunuyor. Örneğin LG 27GL850 (1440p 144Hz LG Panel) ve ViewSonic XG270 (1080p 240Hz AUO Panel). LG 27GL850'nin incelemelerinde G2G konusunda en düşük 1.72ms, ortalama 4.08ms ve en yüksek 5.88ms değerleriyle TN paneller ile hemen hemen aynı, Input Lag konusunda ise ortalama 4.21ms ile piyasadaki birçok monitörden daha iyi olduğu gözüküyor.

Ayrıca TN paneller de 1ms GtG olarak pazarlansalar da testlerde onların da aslında ortalama 2-3-4ms GtG değerlerine sahip oldukları olduğu ortaya çıkıyor.

Dostum araştır G24c1 al. Pişman olursan ben iade alırım o kadar emin ol.

Önceki mesajlarımda alıp iade ettiğimi belirttim. Göz yorgunluğu yapıyordu dayanamadım. Ve görüntü kalitesi fazla parlak idi (zaten yorgunluk yapmasının sebebi buydu). Elimdeki VC239H ın panelini araştırınca bulamıyorum ama hiçbir aldığım IPS'te geçemedi. VG259Q auo paneline güveniyorum.

1 Ms olsun 5 ms olsun fark etmiyor. Fark edebilen varsa dürüstçe söylesin eyw derim. Ben hiçbir halt hissetmiyorum. Monitörün GTG si 5'i geçmediği sürece hiçbir anlamı yok GTG nin. Önemli olan Hertz ve görüntü kalitesi benim için. 5 yıl 5 ms 60Hz VC239H kullandım görüntü kalitesi beni hiç yarıyolda bırakmadı. Yani tek eksiği 60 herine 144Hz. Ama bakıyorum yok piyasada. VG259Q VG259Q diye diye dilimde tüy kalmadı vezselam.

IPS monitörlerin bazılarında 1ms GtG değeri bulunuyor. Örneğin LG 27GL850 (1440p 144Hz LG Panel) ve ViewSonic XG270 (1080p 240Hz AUO Panel). LG 27GL850'nin incelemelerinde G2G konusunda en düşük 1.72ms, ortalama 4.08ms ve en yüksek 5.88ms değerleriyle TN paneller ile hemen hemen aynı, Input Lag konusunda ise ortalama 4.21ms ile piyasadaki birçok monitörden daha iyi olduğu gözüküyor.

Ayrıca TN paneller de 1ms GtG olarak pazarlansalar da testlerde onların da aslında ortalama 2-3-4ms GtG değerlerine sahip oldukları olduğu ortaya çıkıyor.
O üreticilerin verdiği değerler, gerçekte 1 ms GTG değerine sahip olan IPS panel yok henüz. Tamamen pazarlama taktiği bunlar.

Bahsettiğin monitörün (LG) panel verilerinde GTG değeri 14 ms görünüyor.

GTG değerinde 7 ms'nin altı iyi olarak kabul ediliyor.

ViewSonic de AOC gibi çin malı PANDA panel kullandı IPS monitörlerinde. Onun da GTG süresi 7.5 ms.

Son düzenleme:
O üreticilerin verdiği değerler, gerçekte 1 ms gtg değerine sahip olan IPS panel yok henüz. Tamamen pazarlama taktiği bunlar.

Bahsettiğin monitör'ün (LG) panel verilerinde GTG değeri 14 ms görünüyor.

GTG değerinde 7 ms'nin altı iyi olarak kabul ediliyor.

ViewSonic'de AOC gibi Çin malı panda panel kullandı IPS monitörlerinde. Onun da GTG süresi 7.5 ms.

Bence fazla takılmayalım bu tür şeylere. Çünkü firmalar dediğim gibi kendileri de GTG yi düşürecek modifikasyonlar yazılımlar kullanıyorlar panelleri direk takmıyorlar diye düşünüyorum. Bunu kanıtlamanın en iyi yolu adam gibi test seti olan birinin monitörün GTG sini bize ayrı ayrı göstermesi olur.

Bence fazla takılmayalım bu tür şeylere. Çünkü firmalar dediğim gibi kendileri de GTG yi düşürecek modifikasyonlar yazılımlar kullanıyorlar panelleri direk takmıyorlar diye düşünüyorum. Bunu kanıtlamanın en iyi yolu adam gibi test seti olan birinin monitörün GTG sini bize ayrı ayrı göstermesi olur.
Bazı arkadaşlar üretici verilerine göre bakıp IPS veya VA'ların TN'ler kadar hızlı olduğunu savunuyor. Böyle bir şey henüz mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı