ViewSonic VA2419 vs Acer VG240Ybmiix

Josefield

Hectopat
Merhabalar, kısa zaman içerisinde monitör alacağım. 2 adete kadar eledim. Aralarında ciddi fark olduğu hissediliyor fakat 170 TL'lik fiyat farkına sizce değer mi?

1.
2.

Son düzenleyen: Moderatör:
75 HZ Freesync ve 1 MS sizin için ne ifade ediyorsa ve bunun değeri ne kadar ise o kadar sizin için değecektir. Gerçi IPS de 1 MS değerini vermesi pek mümkün değil gibi görünüyor.

Öncelik oyun amaçlı ise zaten IPS dışında düşünmek daha mantıklı gibime geliyor. Oyun için TN, görsellik için IPS iki arada kalanlar ise VA panel tercih ediyor olmalı. Hepsinin avantaj ve dezavantajları var.

Bu aralar bende hem yazı işleri hemde görsellik için bir monitör ararken olursa biraz da oyuna dönük olsun derken Acer'ın ürününü gördüm ama ne kadar oyunlarda fark yaratır bilmiyorum. Gerçekten değer mi sorusu önemli :)

Panellerin de kendi içlerinde kalite farkları mutlaka oluyor. Acer için yorumlar çok olumlu ancak yine de insan kuşkuya düşüyor. Çünkü yorumlar ilk almanın heyecanı ve amatörce olduğundan ne kadar doğru olduğundan şüphe ediyorsunuz.

75 HZ Freesync ve 1 MS sizin için ne ifade ediyorsa ve bunun değeri ne kadar ise o kadar sizin için değecektir. Gerçi IPS de 1 MS değerini vermesi pek mümkün değil gibi görünüyor.

Öncelik oyun amaçlı ise zaten IPS dışında düşünmek daha mantıklı gibime geliyor. Oyun için TN, görsellik için IPS iki arada kalanlar ise VA panel tercih ediyor olmalı. Hepsinin avantaj ve dezavantajları var.

Bu aralar bende hem yazı işleri hemde görsellik için bir monitör ararken olursa biraz da oyuna dönük olsun derken Acer'ın ürününü gördüm ama ne kadar oyunlarda fark yaratır bilmiyorum. Gerçekten değer mi sorusu önemli :)

Panellerin de kendi içlerinde kalite farkları mutlaka oluyor. Acer için yorumlar çok olumlu ancak yine de insan kuşkuya düşüyor. Çünkü yorumlar ilk almanın heyecanı ve amatörce olduğundan ne kadar doğru olduğundan şüphe ediyorsunuz.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Söyle ki monitörü hem oyun icin hem grafik işinde kullanacağım. Yani ikisindende lazım. Profesyonel bi oyuncu değilim, herkes gibi tıklar girer oynar çıkarım :) Bu yüzden 75hz(o.c ile 144hz'e kadar çıkabiliyor) ve 1ms değcek bi etken mi onu merak ediyorum. Yoksa zaten göz görmicek fiyat farkına değmez gibi bi durum mu var?

Rica ederim faydalı olabiliyorsak ne mutlu bana.

Göz görür diyenler de var göremez diyenler de var :) Yani 60 ile 75 arasındaki fark hissediliyor deniliyor. Bunun dışında MS değerine fazla takılmayın diyen de var :) Ben Acer'ın IPS'de 1 MS verdiğine inanmıyorum örneğin orada bir aldatmaca var gibi duruyor. Ama Freesync için bile değebiliyor onu bilmiyorum. AMD kartınız varsa o açıdan değerlendirebilirsiniz.

Kağıt üzerinde verilen sayılar doğru ise hepsini toplayınca kesinlikle değer görünüyor. Acer'ın bu modelini yabancı kaynaklardan veya yabancı Youtube videolarından da bakmaya araştırmaya çalıştım kötü yorum yapanı pek görmedim. Tabi onlarda fiyat durumu bizden çok daha farklı olduğundan misal 150 dolar buna vermek yerine 200 dolar verin 144 HZ alın daha iyi olur diyenler olabiliyor. Çünkü bizdeki kadar fiyat uçurumları olmuyor maalesef.

Acer'ın fiyat performans ürünleriyle karşılaşıyorum. Kağıt üzerinde o modelin bir rakibi yok görünüyor.

En yakın rakibi şu ürün gibi görünüyor. Bundan sonra zaten 940 lardan başlıyor.

75 HZ 5 MS Freesync var. Dahili hoparlör yok. Çerçevesi kalın. 792 TL. Ancak bu ürüne yorum yapan olmamış.

Rica ederim faydalı olabiliyorsak ne mutlu bana.

Göz görür diyenler de var göremez diyenler de var :) Yani 60 ile 75 arasındaki fark hissediliyor deniliyor. Bunun dışında MS değerine fazla takılmayın diyen de var :) Ben Acer'ın IPS'de 1 MS verdiğine inanmıyorum örneğin orada bir aldatmaca var gibi duruyor. Ama Freesync için bile değebiliyor onu bilmiyorum. AMD kartınız varsa o açıdan değerlendirebilirsiniz.

Kağıt üzerinde verilen sayılar doğru ise hepsini toplayınca kesinlikle değer görünüyor. Acer'ın bu modelini yabancı kaynaklardan veya yabancı Youtube videolarından da bakmaya araştırmaya çalıştım kötü yorum yapanı pek görmedim. Tabi onlarda fiyat durumu bizden çok daha farklı olduğundan misal 150 dolar buna vermek yerine 200 dolar verin 144 HZ alın daha iyi olur diyenler olabiliyor. Çünkü bizdeki kadar fiyat uçurumları olmuyor maalesef.

Acer'ın fiyat performans ürünleriyle karşılaşıyorum. Kağıt üzerinde o modelin bir rakibi yok görünüyor.

En yakın rakibi şu ürün gibi görünüyor. Bundan sonra zaten 940 lardan başlıyor.

75 HZ 5 MS Freesync var. Dahili hoparlör yok. Çerçevesi kalın. 792 TL. Ancak bu ürüne yorum yapan olmamış.
Bu noktada en mantıklı seçenek Acer gibi duruyor. Zaten kırk yılda bir alıyoruz bari düzgün bir şey olsun :) Önümüzdeki aylarda AMD sistem toplamayı düşünüyorum hem onun içinde ön ayak olmuş olur. Tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim, hoşça kalın.

Haklısınız. Monitör konusunda almışken aklınıza yatanı almanız mantıklı olacaktır. Çünkü uzun süre kullanılıyor hatta sistem değişse bile o değişmiyor :)

Ama şöyle de bir durum var 50 100 fark derken göz hep yukarıya doğru kayabiliyor :))

Belki bende o monitörü alırım kimbilir aklıma yatıyor.

Sizin için hangisini alırsanız alın hayırlı olsun. Sorunsuz elinize ulaşır inş ve keyifle kullanırsınız.

Gözü yukarı kaydırmayı bende istiyorum 27" almayı istiyorum fakat 1080-1440 da o kadar iyi görüntü çıkarmıyor. Diğer türlüde çok pahalıya geliyor. Artık hangimiz önce alırsa bilgi paylaşımı yaparız. Ben yarın alacağım gibi duruyor. Sizin içinde hayırlısı olur inşallah :):)

Monitörü Abimin tez ödevi için Laptop'tan daha iyi olması açısından almayı düşünüyoruz hemde film görselliği iyi olsun gözü yormasın diye bakınıyorum.

Kendime de ilerde almayı düşünüyorum bakalım. O konuda kafam çok daha karışık :) 27" boyutu hoşuma gidiyor açıkçası. Ama 1080p de ne kadar sıkıntı bilmiyorum. 144 HZ de ilgimi çekiyor. Yani kafalar karışık :)

Teşekkürler hocam.

Dostum Acer'in bahsettiğin monitörün 27" 1080p modelini aldım ve gözlerimi yorduğu için iade ettim. Belki 60cm'den baktığım için, belki PPI yoğunluğunun düşüklüğünden belki de renk canlılığından gözlerim ağrıdı. 3 yıldır 24" TN panel kullanıyordum. Onda da hafif ağrı vardı fakat IPS ciddi anlamda gözlerimi acıttı.

Dün, AMD ayarlarından doygunluğu (renk canlılığını) 10% azalttım ve (3 yıllık olan) monitörde ağrı yaşamıyorum. Sanırım renk canlılığı gözlerimi ağrıtmıştı IPS panelde :)

Acer monitörden bahsetmek istiyorum. 1ms çekici duruyor fakat FreeSync özelliğini aktif ettiğinde 1ms özelliğini kullanamıyorsun. Monitör normalde 4-5ms'de çalışıyor. Monitörün ses kalitesi telefonlardan daha kötü. Çerçeveleri çok ince, estetik duruyor. Keza ayaklarda öyle.

Wiewsonic'e gelicek olursak, bu markada çokça ölü piksel sorunu yaşayan arkadaşlar oluyor. Ve belirttiğin ürün oyunlar için değil. FreeSync özelliği yok.

Kısaca Acer almana kesinlikle fiyat farkı değecektir. Acer al :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı