Viewsonic XG 2401 Siyahlaşma Sorunu

ViewSonic XG2401 yeni bir monitör aldım, yanıt verme zamanını Ultra veya gelişmişe alınca nesnelerde siyahlaşma oluyor PUBG Steam versiyonunu oynuyorum. İtemlere bakarken diğer tarafa dönünce siyahlaşmalar, masaüstünde bir klasör açıyorum klasörü sağa sola kaydırınca da dikey yatay kenarlarda siyahlaşma oluşuyor. Yazılarda birbirine girme gibi şeylerde oluşuyor. Ekran kartım MSI RX580 8 GB OC Modeli 144 Hz alabiliyorum monitörde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu monitörde böyle değil, bu bir problem. Viewsonic'in overdrive modlarını düzgün kalibre edememiş olmasından kaynaklanıyor.

XG2401'da Standard overdrive kullanın diğer modlarda ciddi bir overshoot oluyor. Bu sizin monitörünüzün UFO testleri:

1572778093755.png

Gördüğünüz gibi özellikle Ultra Fast seçeneğinde çok ciddi overshoot var.

Fakat her monitörde böyle olacak diye bir kural yok, güncel çoğu monitörde böyle problemler yok. Özellikle Viewsonic XG240R bu konuda çok iyi.

Çoğu monitörde böyle değil, bu bir problem. Viewsonic'in overdrive modlarını düzgün kalibre edememiş olmasından kaynaklanıyor.

XG2401'da Standard overdrive kullanın diğer modlarda ciddi bir overshoot oluyor. Bu sizin monitörünüzün UFO testleri

Eki Görüntüle 455310

Fakat her monitörde böyle olacak diye bir kural yok, güncel çoğu monitörde böyle problemler yok. Özellikle Viewsonic XG240R bu konuda çok iyi.
Aynen bu olay oluyor bunu nasıl aşabilirim ?
Normal bu çoğu mönitörde böyle. Tepkime süresini yükseğe alırsanız bu şekilde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Misalen benim LG monitörümde de vardı bu olay.
Ama üretici bana bi seçenek sunuyorsa bunu sonuna kadar sorunsuz bir şekilde kullanmam gerekmezmi ?

XG2401'da Standard overdrive kullanın diğer modlarda ciddi bir overshoot oluyor. Bu sizin monitörünüzün UFO testleri:

Eki Görüntüle 455310

bu arada bu monitörü iade edip xg240R modelini almamı önerirmisini? onunda ufo testlerinide paylaşabilirmisiniz ?

Son düzenleme:
Kusura bakmayın, geç cevap veriyorum.

İade edebiliyorsanız XG240R çok daha iyi bir seçenek, ya da en azından XG2402 modeli daha iyi. XG2401 modeli alınmamalı bana kalırsa.
Geç cevap vermeniz sorun değil XG2402 modeli bütçemi aşıyor o yüzden XG240R modelini almayı düşünüyorum ultra ayarlarda bana bi sorun çıkarmaz değilmi ? Eğer çıkarmazsa bu sorunu yaşamazsan XG240R modelini almayı düşünüyorum. Vatana sorunumu bildirdim garantiye göndeririz dediler . Bende şu anda viewsonic ile görüşüyorum bu sorunu . Onaylarlarsa Vatandan iademi talep edeceğim.

Aynı monitörü 2 yıldır kullanıyorum, dediğiniz durum pek gözüme takılmadı fakat benim de şikayetlerim var. Örneğin Freesync açıkken oyunlarda ve videolarda takılmalar yaşıyorum. Ayrıca display port üzerinden bağlamama rağmen görev yöneticisinde parantez için de hdmi yazmakta. Bir kez mail attım dönüş yapılacağı söylendi fakat dönen olmadı üstüne de düşmedim açıkçası. Fakat son zamanlarda sol alt köşeye doğru ölü piksel gelip gitmeye başladı :) Konuyu takipteyim benden istediğiniz bir şey olursa yazmanız yeterli.

Aynı monitörü 2 yıldır kullanıyorum, dediğiniz durum pek gözüme takılmadı fakat benim de şikayetlerim var. Örneğin Freesync açıkken oyunlarda ve videolarda takılmalar yaşıyorum. Ayrıca display port üzerinden bağlamama rağmen görev yöneticisinde parantez için de hdmi yazmakta. Bir kez mail attım dönüş yapılacağı söylendi fakat dönen olmadı üstüne de düşmedim açıkçası. Fakat son zamanlarda sol alt köşeye doğru ölü piksel gelip gitmeye başladı :) Konuyu takipteyim benden istediğiniz bir şey olursa yazmanız yeterli.
Öncelikle Allah razı olsun diye başlamak istiyorum. Ben vatandan aldım ve açıkçası vatanla muhatap olmak istemedim süreci kendim takip etmek istedim, direk Viewsonic ve kvk ile direk iletişime geçtim. Önce bana kvk swap cihaz deiğimi olacak dedi, bende direk Viewsonic ile iletişime geçip ben swap cihaz istemiyorum yasal haklarımdan faydalanmak istiyorum para iadesi talep ediyorum dedim ve o gün para iadesi onaylandı . Kvk da bana para iadesi için evrak gönderecek adresime bugün yarın gelir. Bu sebeblerden dolayısa Viewsonic XG240R modeline yükselmeyi düşünüyorum. Bu monitör yaşamış olduğum sorunda başarılıymış galiba, şimdilik tüm süreç bu kadar, teşekkür ederim.

Ben XG2402 kullanıyorum. Ultra Fast ayarında kullanıyorum aynı zamanda sürekli, hiç overshoot/ghosting sorunuyla karşılaşmadım. Çok memnunum keza renkler de süper. Bir kaç ayar yaptım kendime ve TN'e göre renkleri çok canlı özellikle eski monitörüm olan ASUS VG248QE 144'e göre.

Ben XG2402 kullanıyorum. Ultra Fast ayarında kullanıyorum aynı zamanda sürekli, hiç overshoot/ghosting sorunuyla karşılaşmadım. Çok memnunum keza renkler de süper. Bir kaç ayar yaptım kendime ve TN'e göre renkleri çok canlı özellikle eski monitörüm olan ASUS VG248QE 144'e göre.
Maalesef o kadar bütçe ayıramıyorum. En fazla XG240R modelini üstte bi arkadaş önerdi bende ona istinaden bu monitöre yükselmeyi planlıyorum çünkü XG2401 de yine aynı problemi yaşamaktan korkuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı