Çözüldü ViewSonic XG2405 DisplayPort v1.2 desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Okanesma

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara ve Edirne
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix B550-A Gaming Anakart

Ryzen 5 5600 İşlemci

Kingston Fury Beast RGB 16 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (KF432C16BB1A/16) 2x16 Ram Bellek

Kingston KC3000 M.2 SSD

Scythe Ninja 5 İşlemci Soğutucu

Sharkoon Ss-Cool Zero 650W 80+ Gold Atx Güç Kaynağı

ThermalTake Core V71 Kasa
Meslek
Öğrenci + Elektronik Teknikeri
Monitör
ViewSonic XG2405
Herkese iyi günler. Arkadaşlar benim monitörüm ViewSonic XG2405. (2 olan değil) sorum şöyle olacak. Dissplay port dişi bağlantı yuvası desteği monitörün sitesinde v1.2 olarak belirtilmiş yani monitörümde v1.2 destekleyen bir DP girişi var. Ancak monitör panelinde DP 1.1 özelliği mevcut bunu açık tutarsak faydalar mı sağlıyor yoksa bize eski sürüm DP kablolarını kullanabilmek için oraya koyulmuş bir özellik mi? Tam olarak bunu anlayamadım. Monitör üzerinde baktığımızda "dissplayport 1.1" yazısının oldugu yere gelip açık yaparsak ne gibi özellikler geliyor veya ne gibi özellikleri ortadan kaldırıyor. Bunu öğrenmek istiyorum bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Herkese iyi ve sağlıklı günler diliyorum.

Çözüm
Şimdi monitörün girişi yani dişi DP yerinin desteklediği versiyon 1.2 ben DP1.2 kablo ile gayet güzel bir şekilde görüntü alabilirim. Fotoğrafını atarsam daha net anlarsınız onu da ekleyeyim. Sorum şu görselde görünen yerdeki özelliği DP v1.2 ile açarsam nasıl bir sonuç alırım? Yani olumlu bir özellik mi? Olumluysa ne gibi artıları var? Değilse de ne gibi eksi yanları var ve ne için böyle bir destek koyulmuş v1.2 dişi giriş yuvası olan monitörde DP 1.1 özelliğinin kullanıcı panelinde işi ne?Eki Görüntüle 1573700

Şimdi anladım durumu.
1.1'in amacı, bazı aygıtlara bağlantı yapabilmek için var. 1.2 veya 1.4 giriş desteklemeyen aygıtlar var. Bazı monitörler, bilgisayarlar, veya projeksiyon cihazı vs örnekler çoğaltılabilir. Bunlara hızlı bağlantı yapabilmen için bu özelliği açıyorsun ve 1.2 girişli kablon 1.1 özelliğine dönüşüyor.
Ev tipi kullanıcının pek kullanacağı bir özellik değil.
Ben sormak istediğini anlayamadım. DP versiyonu 1.2'dir. 1.1 olsa da fark etmez. Fakat açık tutarsak derken anlayamadım. DP bir kablo girişidir. Özellik değildir ki yazılım gibi açıp kapayasın.

Şimdi monitörün girişi yani dişi DP yerinin desteklediği versiyon 1.2 ben DP1.2 kablo ile gayet güzel bir şekilde görüntü alabilirim. Fotoğrafını atarsam daha net anlarsınız onu da ekleyeyim. Sorum şu görselde görünen yerdeki özelliği DP v1.2 ile açarsam nasıl bir sonuç alırım? Yani olumlu bir özellik mi? Olumluysa ne gibi artıları var? Değilse de ne gibi eksi yanları var ve ne için böyle bir destek koyulmuş v1.2 dişi giriş yuvası olan monitörde DP 1.1 özelliğinin kullanıcı panelinde işi ne?
mon.jpg

Şimdi monitörün girişi yani dişi DP yerinin desteklediği versiyon 1.2 ben DP1.2 kablo ile gayet güzel bir şekilde görüntü alabilirim. Fotoğrafını atarsam daha net anlarsınız onu da ekleyeyim. Sorum şu görselde görünen yerdeki özelliği DP v1.2 ile açarsam nasıl bir sonuç alırım? Yani olumlu bir özellik mi? Olumluysa ne gibi artıları var? Değilse de ne gibi eksi yanları var ve ne için böyle bir destek koyulmuş v1.2 dişi giriş yuvası olan monitörde DP 1.1 özelliğinin kullanıcı panelinde işi ne?Eki Görüntüle 1573700

Şimdi anladım durumu.
1.1'in amacı, bazı aygıtlara bağlantı yapabilmek için var. 1.2 veya 1.4 giriş desteklemeyen aygıtlar var. Bazı monitörler, bilgisayarlar, veya projeksiyon cihazı vs örnekler çoğaltılabilir. Bunlara hızlı bağlantı yapabilmen için bu özelliği açıyorsun ve 1.2 girişli kablon 1.1 özelliğine dönüşüyor.

Çözüm
Şimdi anladım durumu.
O zaman açık olmaması daha yararlı. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı