ViewSonic XG2405 vs ASUS TUF Gaming VG249Q1R

frkylmz

Hectopat
Katılım
1 Ekim 2020
Mesajlar
12
Herkese merhaba. Yukarıdaki 2 model monitör hakkında çok başlık açılmış ama fiyatlardan dolayı ve kişisel sebeplerden dolayı konuyu güncellemek istedim. Şu anda https://www.hepsiburada.com/samsung...sync-full-hd-ips-led-monitor-p-HBCV000007NLNZ Samsung LF24T350FHRXUF 24" 75Hz 5ms (HDMI-D-Sub) FreeSync Full HD IPS LED Monitör kullanıyorum. Yeni bir monitör almak istiyorum. Monitörlerde aradığım özellikler ise şunlar:

--144hz (fps oyunlarını çok oynuyorum. 75hz artık beni tatmin etmiyor.)
--0.5-1ms (şu anki monitörümün ms'i 5. 1ms bile işimi görür diye düşünüyorum. Daha önce 1ms'i hiç deneyimlemedim.)
--IPS (özellikle IPS. Benim için en önemli konu bu. Hem yazılımcıyım hem de freelance olarak dijital çizim yapıyorum. Bütün günüm ekrana bakarak geçiyor. Hem oyun oynayan birisi olarak hem de sanat-sepet işlerinde işimi görecek 144hz 1ms IPS monitörler buldum. Yukarıdaki özellikleri karşılayan birkaç monitör buldum. Linkleri aşağıya bırakacağım. Bu monitörleri deneyimleyenler, bilgi sahibi olanlar varsa ve bana yardım etmek isterlerse çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim. :)


 
ASUS genel olarak güvenilebilecek bir marka ancak ViewSonic yılların panel üreticisi. Ben tercihimi ondan yana kullanırdım.
Edit: 3 yıl ViewSonic kullandım gayet başarılıydı.
 
Son düzenleme:

Lenovo marka monitör hiç kullanmadım ama istersen bu ürünede bir göz at. Fiyat olarak hem onlardan daha uygun hem de 0.5ms tepki süresi var. Ama dersenki markaya güvenmiyorum illa bu ikisinden biri olsun diye o zaman oyum ASUS'tan olurdu. Çünkü hem fiyat olarak uygun, hem de 165Hz. Ama marka olarak tercih edecek olsaydım ViewSonic tercih ederdim.
 
XG2405-2 kendim kullanıyorum ve görüntü (renk) kalitesi gerçekten muhteşem.

Ayrıca rekabetçi oyunlarda da gayet iyi gidiyor.

En son fiyatı diğer 144Hz IPS lere göre bir tık pahalıydı, sizin kararınız.
 
Ben de XG2405 kullanıcısı olarak monitörden çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Gerek FPS oyunlarında gerek hikaye tabanlı oyunlarda kullanıyorum. Ayrıca film&dizi ve günlük işlerde de çok başarılı bir renk kalitesine sahip. Tereddütsüz önerebilirim. Pişman etmez.

Öte yandan ASUS marka monitörler de fazlasıyla iyi monitörler olup önceki monitörümün ASUS olduğunu ve Viewsonic markasına geçmemin tek sebebinin İPS panel olduğunu belirteyim. ASUS monitörüm de 144hz 1ms idi ve rekabetçi oyunlarda işimi görüyordu. Sizin belirttiğiniz model de İPS panel olduğu için hangisini alırsanız alın sizi kesinlikle üzmeyeceğine eminim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı