Hans Divan Delen
Yoctopat
Daha fazla
- Monitör
- ViewSonic XG2705
Monitör olarak ViewSonic XG2705 modelini kullanıyorum. Monitörün kendisi 144 Hz'e kadar yenileme hızı sağlayabilen bir monitör. Ancak yenileme hızını 60 Hz'den 144 Hz'e çektiğimde bütün renkler aşırı patlıyor. Kırmızı daha kırmızı, mor daha mor oluyor; bütün renkler aşırı canlı ama hoş ve doğal olmayan şekilde kontrastı aşırı derecede artıyor. YouTube'a giriyorum, bütün herkes ruj sürmüş gibi oluyor, özellikle de yazıların kenarları tırtıklı ve bozuk gibi durmaya başlıyor.
120 Hz'e kadar böyle bir sorun yok, renkler gayet doğal ve tutarlı. 144 Hz yaptığım gibi böyle oluyor. Bu monitörü iki bilgisayarda da denedim ama ikisinde de aynı problem oluyor. HDMI kabloyla bağlı, direkt ViewSonic'in orijinal monitörle beraber gelen kablosu. Sorun bu kablonun kendisi olabilir mi?
120 Hz'e kadar böyle bir sorun yok, renkler gayet doğal ve tutarlı. 144 Hz yaptığım gibi böyle oluyor. Bu monitörü iki bilgisayarda da denedim ama ikisinde de aynı problem oluyor. HDMI kabloyla bağlı, direkt ViewSonic'in orijinal monitörle beraber gelen kablosu. Sorun bu kablonun kendisi olabilir mi?