VirtualBox Kali için yükseltme işlemi zorunlu mu?

Update'ten farkı ne?

Update komutu depo adreslerini gunceller. Yani paket listesini yeniler. Uygulamalarin guncel surumu eklenmis ise guncellenmesi gereken paketleri belirtir. Tercihe bagli olarak guncelleyip/guncellememek size kalir.

yükseltme işlemi uzun sürüyor.

Kali uzerinde pentesting araclari oldukca fazla, bunlarin guncel paketlerini indirip kurmak tabii ki biraz zaman alir.
Onun disinda LTS olmayan kernel surumunu kullaniyorsan onun da surekli yeni surumleri ekleniyor olabilir.

Bu upgrade tam olarak ne yapıyor ve yapmam gerekli mi?

Upgrade komutu ise paketlerden tut, os-release icerigine kadar neredeyse her seyi gunceller.
Kernel guncellemelerini yapmani oneriyorum. Onun disinda sana kalmis.

Update komutu depo adreslerini gunceller. Yani paket listesini yeniler. Uygulamalarin guncel surumu eklenmis ise guncellenmesi gereken paketleri belirtir. Tercihe bagli olarak guncelleyip/guncellememek size kalir.

Kali uzerinde pentesting araclari oldukca fazla, bunlarin guncel paketlerini indirip kurmak tabii ki biraz zaman alir.
Onun disinda LTS olmayan kernel surumunu kullaniyorsan onun da surekli yeni surumleri ekleniyor olabilir.

Upgrade komutu ise paketlerden tut, os-release icerigine kadar neredeyse her seyi gunceller.
Kernel guncellemelerini yapmani oneriyorum. Onun disinda sana kalmis.
onu nasıl yaparım peki ?

apt/apt-get updateyaparsanız paketleri indirir.
apt/apt-get upgrade yaparsanız Update ile indirdiğiniz paketleri sisteme kurar.

apt/apt-get full-upgrade yaparsanız işletim sistemini günceller.

apt/apt-get upgrade ya da apt/apt-get full-upgrade yapmadan önce apt/apt-get update yapmak zorundasınız, çünkü indirmediğiniz bir şeyi kuramazsınız.

apt/apt-get updateyaparsanız paketleri indirir.
apt/apt-get upgrade yaparsanız Update ile indirdiğiniz paketleri sisteme kurar.

apt/apt-get full-upgrade yaparsanız işletim sistemini günceller.

apt/apt-get upgrade ya da apt/apt-get full-upgrade yapmadan önce apt/apt-get update yapmak zorundasınız, çünkü indirmediğiniz bir şeyi kuramazsınız.

Kerneli güncelleyin sadece dedi ya onu sordum ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cahil değilim Arch'tan Windows'a geçtim sanala Kali kurdum tamam yahu.

İlk olarak, üslubunuza dikkat edin hocam; "Update ve Upgrade'nin farkı ne?" diye sorunca yeni yeni Kali kullanmaya ya da Linux dünyasına yeni giriş yapmış biri olduğunuzu düşündüm, ve mümkün olduğunca en açık ve anlaşır şekilde size anlatmaya çalıştım.

Siz ise yardımcı olmaya çalıştığım için kızıyorsunuz, size en sade hali ile açıklıyorum ve gördüğüm muamele bu.

Hiç sorun değil, teşekkürler; hayırlı sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı