VirtualBox macOS Catalina [EB|#LOG:EXITBS:START] hatası

JackSparrowww

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben macOS Catalina kurmak istiyorum ama böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

1735504173915.png

Son düzenleyen: Moderatör:

VirtualBox EFI ve Yapılandırma Çözümü

EFI zaten aktifse, VirtualBox yapılandırma komutlarını uygulayarak problemi çözebilirsiniz.

1. Terminal veya CMD ile Komutları Uygulayın

Terminal ya da Komut İstemcisi (CMD) üzerinden VirtualBox için aşağıdaki komutları sırasıyla çalıştırın:

Bash:
VBoxManage modifyvm "VM_Adı" --cpuidset 00000001 000306a9 00020800 80000201 178bfbff
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemProduct" "iMacPro1,1"
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemVersion" "1.0"
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiBoardProduct" "Mac-7BA5B2D9E42DDD94"
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/DeviceKey" "ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/GetKeyFromRealSMC" 1

Not: "VM_Adı" kısmını sanal makinenizin adıyla değiştirin.

2. Bootloader Ayarları

Clover veya OpenCore bootloader kullanıyorsanız aşağıdaki boot-args komutlarını config.plist dosyasına ekleyin:

Diff:
-v keepsyms=1 debug=0x100 npci=0x2000 alcid=1

3. SMC Mode'un Doğru Ayarlandığını Kontrol Edin

SMC Mode'un VirtualBox için doğru yapılandırıldığını kontrol etmek için şu komutu çalıştırın:

Bash:
VBoxManage setextradata "VM_Adı" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/DeviceKey" "ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"

Sorun devam ederse log dosyasını inceleyin veya farklı bir ISO deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı