Virüs bulaşırsa nasıl anlaşılır?

668214

Hectopat
Selam. PC de yanlışlıkla rastgele yerden bir şey indirdim ve hemen sildim. Bilgisayarımda hiçbir program yokken Task Manager de 40 derece GPU gözüküyor. Microsoft Defender de belirti yok. Ama ısı biraz fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsün cinsine göre tespit yolları değişir. Bir tane yazılım vardı, bilgisayarı güvenli modda başlatıp tam tarama yapıyor ve tüm dosyaları tarayıp tarama sonuçlarını metin belgesine kayıt ediyordu. Tarama sonuçları incelendiğinde bir şey olup olmadığı daha rahat anlaşılıyordu. Ama bu yazılıma uzun süredir ihtiyaç duymadığımdan adını unuttum, bilen yazarsa sevinirim arkadaş yararlanmış olur.

Donanım sıcaklıklarına bakmak sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Görev yöneticisinden donanım kullanım yüzdelerine ve ayrıntılar sekmesinden isimsiz çalışan .exe dosyalarına bakman daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Selam. PC de yanlışlıkla rastgele yerden bir şey indirdim ve hemen sildim. Bilgisayarımda hiçbir program yokken Task Manager de 40 derece GPU gözüküyor. Microsoft Defender de belirti yok. Ama ısı biraz fazla.

Benim de ekran kartım boşta 54 derece seninkiler gayet normal değerler dostum.

Peki ücretsiz önerebileceğiniz anti vürüs var mı?

Donanım sıcaklıklarına bakmak sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Görev yöneticisinden donanım kullanım yüzdelerine ve ayrıntılar sekmesinden isimsiz çalışan .exe dosyalarına bakman daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Hocam pc şu an kapalı cpu 100/3 gpu da 100/8 gibi bir şeydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı