Virüs bulaşması sonrası nasıl bir yol izlenmeli?

Ergun_Bey06

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar Windows 10 işetim sistemli PC'me kardeşim sağ olsun bir oyun indireceğim diye 20 tane siteden uygulama indirmiş sorunum.
+Pc'm inanılmaz derecede yavaşladı.
+Uygulama oyun simgelerinin yazısı değişti ve pencereyi hareket ettirirken değişik şekilde hareket ediyor.
+Csgodaki Full görüntü ayarları en yüksekteyken 350 FPS alan pc'm en düşük ayarlarda 40 FPS alıyor.
+Müzik sesleri oyun içi seslerde değişik bir kesilme yaşanıyor.
Sanırım bilgisayarıma virüs bulaştı bu konuda nasıl bir süreç izlemeliyim internet kafede format attırmayı düşünüyorum Avira adlı virüs koruma programıyla anladığım kadarıyla her şeyi taradım temizledim falan ama hala aynı sorun var.
Nasıl bir süreç izlemeliyim ne yapmalıyım.
Aşağıdaki oyun simgelerini olduğu fotoğrafta yazılar değişik.

.....png

Pencere olan fotoğrafta da pencere bir yerden bir yere götürürken olan bir sorun var tam anlatamadım.

Screenshot_1.png

Ekrandaki bir sekmeyi taşırken arkası gözükmesi ve o yazı tipleri Windows'un ayarları ile ilgili kardeşiniz muhtemelen Hellian isimli YouTuber'in performans artırma videosunu izlemiş oradaki adımları geri alırsanız bahsettiğim şeyler düzelir. Diğer sorunlar için bir şey diyemem arkadaşların önerdiği AV'ler ile tam tarama yapın.

Hocam bilgisayarın içine etmiş arkadaş. Yani format en hızlı yolu olur ama önerilerim şunlar.
Önce bütün virüslü olduğunu düşündüğünüz ve ne kadar yabancı uygulama varsa kaldırın.
1-Malwarebytes ile tam tarama.
2-Kaspersky ile tam tarama.
3-Ccleaner vb bir program ile kayıt defteri temizliği.
4-Görev yöneticisinden yabancı gelen bütün işlemleri kapatma.

Rehberim var, inceleyebilirsiniz.

Malwarebytes ile tara bakalım.
Format atacaksan bakkal gibi yerlere gitmeden kendi formatini kolayca atabilirsin. Bir formata 50 TL vermek akıl kârı is değil, ayrıca KMSpico gibi korsan yazilimlarla Windows etkinlestiriliyor. Kendi formatını atman daha sağlıklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı